Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Aarding van een Pc

Anoniem
Hans.Vosman
11 antwoorden
 • Bij een goede kennis staat een pc op een kamertje waar geen geaarde wandcontactdoos is, (aanleggen is nogal lastig) kun je bv. Met behulp van een aardkabeltje de pc aarden door dit snoer op een kaal gemaakte CV leiding vast te zetten.

  Gr. Henk
 • Nee!!
  Eindeloos terugkerend item, blader a.u.b. zelf maar even op dit onderwerp door dit forum voor het waarom.
 • [quote:334b5b69cd="Linefood78"]Bij een goede kennis staat een pc op een kamertje waar geen geaarde wandcontactdoos is, (aanleggen is nogal lastig) kun je bv. Met behulp van een aardkabeltje de pc aarden door dit snoer op een kaal gemaakte CV leiding vast te zetten.

  Gr. Henk[/quote:334b5b69cd]


  Je kan de pc inderdaad aarden via de CV, mits de CV zelf geaard is.
  Is de CV niet geaard, dan zou je via de meterkast moeten kijken of je daar een geaard object kan vinden en dat is meestal het geval, want de CV zelf kan dan wel niet geaard zijn, maar de leidingen in de meterkast naar de CV in de regel wel.
  Indien je dit gevonden hebt, kun je via dat de stopcontacten gaan aarden.
  Uiteraard is het een hele klus, maar een ervaren iemand doet dit binnen een 1/2 uur.
 • [quote:e130e752b4="Linefood78"]
  ………
  Je kan de pc inderdaad aarden via de CV, mits de CV zelf geaard is.
  [/quote:e130e752b4]En dan nog, nooit doen! Waarom niet? Zoek a.u.b., hier is tot in den treure al over gediscusseerd, ik weet niet hoeveel keer, ik heb geen zin meer om het liedje nog eens te herhalen. Beetje zelf op zoek gaan kan dunkt me zeker geen kwaad.
 • http://www.radionics.demon.nl/pc_aarden/aarding.html
 • Ik heb de link over aarding aan CV gelezen en wil het volgende er over zeggen.

  Als je in een gebied woond waar constant stroom storingen zijn door werkzaamheden en\of slechte bekabeling, dan kun je beter niet je pc aarden aan een CV.
  Maar hierin Nederland heb je niet of geen gebieden waar constant stroom storingen optreden, dus je PC. aarden aan je CV kan niet echt kwaad.
  Natuurlijk geef ik toe dat wanneer je aan een goede werking van de aarding twijfeld het beter niet kan doen, immers is voorkomen beter dan genezen, maar om nou te gaan zeggen zoals in de uitleg over aarde via de link van de Moderator, dat het ten zeerste af te raden is vind ik erg kort door de bocht.
  Als we op die toer verder gaan weet ik er nogeen.
  Koop geen nieuwe PC., want als je het gaat gebruiken gaat de PC. kapot het is beter om de PC. in de doos te laten zitten en alleen naar die doos te kijken.
  Wat ik mijn opmerking wil zeggen is als volgd:

  Voorzichtig zijn is prima, maar men kan ook te Voorzichtig zijn, juist mensen die te Voorzichtig zijn maken brokken of krijgen dat.
 • Nee hoor, het is een kwestie van logisch denken. Het aarden aan een radiator van de CV is [u:b467ccdf45]niet[/u:b467ccdf45] veilig. Dat was het vroeger wel, maar met de opkomst van kunststof water- en CV-leidingen mag je hier niet meer op vertrouwen.
  De brokken worden gemaakt door mensen die denken te weten hoe het werkt maar er in werkelijkheid geen kaas van hebben gegeten. Die zijn (zonder het te weten) onvoorzichtig.
 • [quote:792276397f]De brokken worden gemaakt door mensen die denken te weten hoe het werkt maar er in werkelijkheid geen kaas van hebben gegeten. Die zijn ([b:792276397f][u:792276397f]zonder het te weten[/u:792276397f][/b:792276397f]) onvoorzichtig.[/quote:792276397f]En daar sla je precies de spijker op de kop. Juist de mensen die er geen kaas van hebben gegeten bagatelliseren deze gevaren, niet gehinderd door enige kennis van zaken. Daardoor komen deze idiote voorstellen steeds weer op tafel. Dit bagatelliseren is haast nog erger dan zoiets voor te stellen.

  Edit:
  En wat je noemt als verband tussen regelmatig optredende storingen in het electriciteitsnet en niet geoorloofde manieren van aarding slaat nergens op. Dit verband is er gewoon niet.
 • [quote:3abf0a9d4d="Mi-amigo"]Als je in een gebied woond waar constant stroom storingen zijn door werkzaamheden en\of slechte bekabeling, dan kun je beter niet je pc aarden aan een CV.[/quote:3abf0a9d4d]euh.. kan ik nu niet meer lezen of wat?
  er staat toch helemaal niet[quote:3abf0a9d4d="J. de Boer"]En wat je noemt als verband tussen regelmatig optredende storingen in het electriciteitsnet en niet geoorloofde manieren van aarding slaat nergens op. Dit verband is er gewoon niet.[/quote:3abf0a9d4d]
  Hij legt toch geen verband tussen storingen in het net enerzijds en ongeoorloofde aarding anderzijds? ?

  (wat niet wegneemt dat wat er verteld wordt juist zou zijn…)
 • [quote:1940308577="Passer"]Hij legt toch geen verband tussen storingen in het net enerzijds en ongeoorloofde aarding anderzijds? ?
  ……….
  [/quote:1940308577]Toch wel, hij schrijft o.a. "[i:1940308577]Als je in een gebied woond waar constant stroom storingen zijn door werkzaamheden en\of slechte bekabeling, dan kun je beter niet je pc aarden aan een CV."
  [/i:1940308577]
  Ik bedoelde dus, dat mag duidelijk zijn, dat die die twee zaken niets met elkaar hebben te maken.
 • (de redenering: als…> dan is niet hetzelfde als: als…> als gevolg van - maar 'k laat de discussie voor wat ze is want we gaan off-topic)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.