Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

nieuwe zelfbouw-pc met Windows XP: waarop letten?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • De support loopt nog tot juni 2014.
 • Ben van plan om met nieuwe hardware een pc in elkaar te schroeven waarop een 32-bits (legale) Windows XP retail Home Edition komt te staan; een aparte combinatie inderdaad.

  Zijn er nog speciale dingen waarop ik letten moet als ik een oud OS combineer met nieuwe hardware?

  Een SSD zal bijvoorbeeld niet aan te raden zijn wegens gebrek aan XP-ondersteuning, maar als ik goede hardware koop, hoop ik dat er ook XP-drivers te downloaden zijn. En meer dan 4 GB geheugen heeft natuurlijk ook geen zin met zo'n configuratie.
 • … en je hebt installatieproblemen met een SATA-harde schijf, want ook die wordt door XP niet ondersteund.

  Hoe je dat oplost vind je hier:

  http://www.tweakwindows.nl/tutorials/cooling-en-modding/8427
 • Vantevoren checken of er wel xp drivers voor de hardware geleverd worden. SSD werkt op zich wel, alleen heeft xp geen trim ondersteuning.

  Is er een speciale reden waarom je met een verouderd OS wilt werken? Bijvoorbeeld oudere software? Want binnen afzienbare tijd stopt microsoft met het updaten/patchen van xp. Hetzelfde geldt voor hardware drivers.
 • [quote:b0bee3673c="gerben"]Vantevoren checken of er wel xp drivers voor de hardware geleverd worden. SSD werkt op zich wel, alleen heeft xp geen trim ondersteuning.

  Is er een speciale reden waarom je met een verouderd OS wilt werken? Bijvoorbeeld oudere software? Want binnen afzienbare tijd stopt microsoft met het updaten/patchen van xp. Hetzelfde geldt voor hardware drivers.[/quote:b0bee3673c]
  Ik zal goed kijken of er xp-drivers voor zijn. Dus ik kan wel een SSD gebruiken met XP?

  Maar goed, het gaat voor een pc voor 'oudere mensen' die nu gewend zijn aan hun eigen oude hardware zoals scanner (Canon) en software waarvoor geen Windows 7-drivers zijn (incl. HP Photosmart 2610). Ze willen per se alles gelijk houden (Outlook Express!) en geen nieuwe software… De pc die ze nu gebruiken is zo verschrikkelijk traag dat er niet meer mee te werken is. Alternatief is via Marktplaats een gebruikte op de kop tikken, maar dan nog zal Microsoft de support stopzetten (begrijp ik).
 • Hoi,

  Ik heb een medion-pc staan met alle originele software er nog bij. Windows XP. Heb wel het geheugen uitgebreid.
  Na bijna drie jaar is het mobo door Medion vervangen (2006). Ik gebruik hem amper meer omdat ik nu op een laptop werk.
  Is inclusief een officiële licentie van MsOffice 2003.

  Belangrijk: het is een 'niet-rokers' pc. vorige week had ik een pc die nagekeken moest worden ….. van een roker! Ik heb naderhand het vertrek waar hij stond te blazen een dag moeten luchten … GEDVER@
 • [quote:9ba4b57918="vanveelen"]… en je hebt installatieproblemen met een SATA-harde schijf, want ook die wordt door XP niet ondersteund.

  Hoe je dat oplost vind je hier:

  http://www.tweakwindows.nl/tutorials/cooling-en-modding/8427[/quote:9ba4b57918]
  Bedankt! Nu je het zegt: ik heb inderdaad nog een 3,5" floppy met de SATA-driver voor mijn eigen oude XP-beestje ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.