Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Sandisk Cruzer USB stick doet raar; Help

Anoniem
None
46 antwoorden
 • Ik heb een probleem met de Sandisk Cruzer 8GB Flash Drive. Als ik de stick in de USB hub doe terwijl Windows XP staat te draaien en ik de stick probeer te opene, krijg ik te zien dat er helemaal niets op staat terwijl er een aantal GB data op staat. Hetzelfde probleem heb ik als ik de stick gewoon direct in een USB poort doe van de PC.
  Echter, als ik de stick op de laptop koppel, heb ik nergens last van.

  Het vreemde is dat als ik de stick aan de PC koppel als ik het opstartscherm zie van Windows XP, wordt de stick wel gewoon gelezen.

  Op de PC had ik dit probleem in het begin helemaal niet, maar opeens heb ik hier last van.
  Ik heb de stick al geformatteerd (alleen FAT32 is mogelijk), maar dat heeft niet geholpen. Dit is al de 2e stick waar ik problemen mee heb; ik heb met veel moeite de oude stick kunnen omruilen, omdat de stick het in de winkel gewoon wel deed (maar dat was bij mij in het begin ook zo).

  Wie kan mij helpen?
 • Verwijder de usb drivers in apparatenbeheer eens allemaal en laat windows de hardware opnieuw detecteren.
 • [quote:56f2256ed1="gerben"]Verwijder de usb drivers in apparatenbeheer eens allemaal en laat windows de hardware opnieuw detecteren.[/quote:56f2256ed1]

  Welke drivers moet ik dan precies verwijderen? Moet de stick dan nog aan de PC gekoppeld zijn?
 • Gewoon alles wat je ziet onder universal serial bus controllers (bij mij zijn dat 16 stuks). De usb stick hoeft niet aangesloten te zijn, het gaat hier om hardware in je computer zelf. Ik zou hem er zelfs liever uit laten.
 • [quote:70ec84ea30="gerben"]Gewoon alles wat je ziet onder universal serial bus controllers (bij mij zijn dat 16 stuks). De usb stick hoeft niet aangesloten te zijn, het gaat hier om hardware in je computer zelf. Ik zou hem er zelfs liever uit laten.[/quote:70ec84ea30]

  Ik heb zo`n 15 dingen onder de USB controllers staan. Als ik deze allemaal verwijder, worden daarna alle usb apparaten weer gevonden of moet ik weer alle usb apparaten opnieuw installeren?
 • na verwijderen van de usb,even opnieuw opstarten of gebruik dit tooltje
  http://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html
 • Windows heeft backups van deze drivers aan boord. Als je de geinstalleerde drivers verwijdert, worden ze automatisch opnieuw geïnstalleerd. Opnieuw opstarten kan soms inderdaad nodig zijn.
 • Ok, ik zal de installatie van alle usb controllers verwijderen en dan de PC opnieuw opstarten en de usb stick weer aansluiten om te kijken of het probleem verholpen is..
 • Het heeft niet geholpen. Ik heb een aantal usb controllers ongedaan gemaakt qua installatie en daarna de PC opnieuw opgestart. Daarna de stick weer aangesloten, maar geen resultaat. De stick blijft laden en zeggen dat er 0 kb op staat.
 • een aantal?
  je moet alle usbvermeldingen in apparaatbeheer deïnstalleren, scherm netjes afsluiten en de pc altijd herstarten.
  zodra alle vermeldingen over nieuwe hardware installeren zijn afgewerkt begin je pas de usb-apparaten 1 voor 1 in te pluggen.
 • Ik herken je probleem.
  Een vraag vooraf, met wel besturingssysteem heb je de bestanden op de stick geplaatst?
 • Wordt de stick wel herkend als je de PC hebt helemaal hebt opgestart en 'm vervolgens [u:98493e351a]rechtstreeks[/u:98493e351a] (dus [u:98493e351a]niet[/u:98493e351a] via de hub!) in je PC plugt?

  Ik heb ook een externe hub voor e.e.a. aan mijn PC hangen en als ik daar een USB-stick inplug wordt-'ie ook niet altijd herkend. Hetzelfde geldt voor mijn mobiele telefoon. Plug ik ze rechtstreeks in, via een ingebouwde kaartlezer / USB-poort, dan is er geen enkel probleem.
 • @Japs: de bestanden zijn met Windows XP SP3 op de stick geplaatst.
  @El Barkhuysen: ik heb hetzelfde probleem als ik de stick rechtstreeks aan sluit op de PC zonder usb hub als Windows is opgestart.

  Ik blijf het vreemd vinden dat de stick alleen maar wordt gevonden als ik de stick tijdens het opstartscherm van Windows XP in de PC/usb hub plaats.
 • heb je nu wel of niet uiteindelijk álle usb-vermeldingen gedeïnstalleerd in apparaatbeheer?
  als de stick het soms wel doet, en in een andere pc zonder problemen werkt, moet het probleem in jouw pc liggen. dan mag het niet uitmaken hoe je de bestanden op et ding zette.
 • [quote:53500efa44="derkdejong"]heb je nu wel of niet uiteindelijk álle usb-vermeldingen gedeïnstalleerd in apparaatbeheer?
  als de stick het soms wel doet, en in een andere pc zonder problemen werkt, moet het probleem in jouw pc liggen. dan mag het niet uitmaken hoe je de bestanden op et ding zette.[/quote:53500efa44]

  Ik snap dat er ergens in de PC een probleem moet zitten; ik weet alleen niet wat en waarom het ontstaan op maar 1 computer.
  Ik heb volgens mij niet alle usb vermeldingen gedeinstalleerd, omdat ik toen ook mijn muis kwijt was.
 • liefst met een ps2 muis, maar als dat niet gaat na wegzijn van de muis herstarten via ctrl-alt-del en daarna de resterende usbvermeldingen doen.
 • Ik heb nu de drive op bijna alle usb poorten aangesloten van mijn PC. Soms wordt hij de 1e keer wel gelezen, maar als ik hem veilig verwijder en weer opnieuw aansluit, wordt er weer gezegd dat er niets op staat.
  Volgens Sandisk moet het aan de stroomvoorziening liggen, maar het lijkt mij stug dat ik op al mijn 4 usb poorten niet genoeg stroom krijg van mijn Antec Earthwatts 650W voeding???
 • Heb je USB aan de voor- en achterkant? Dan heb je aan de achterkant meer kans, probeer eens uit.

  Verder kan je alle links die je hieronder vindt, nog eens nalopen
  http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/639077-USB-stick-wordt-niet-herkend…
 • Ik denk inderdaad dat ik de flash drive maar terug zal brengen, al blijf ik het vreemd vinden dat er geen problemen zijn op de laptop die nog ouder is dan mijn PC. Ik denk dat ik maar eens het merk Icidu ga proberen.
 • [quote:cacc24c244="Tirm"]Heb je USB aan de voor- en achterkant? Dan heb je aan de achterkant meer kans, probeer eens uit.

  Verder kan je alle links die je hieronder vindt, nog eens nalopen
  http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/639077-USB-stick-wordt-niet-herkend…[/quote:cacc24c244]

  Ik heb de USB aan de achterkant. Het gaat nu uiteindelijk zo dat ik eerst de drive moet aansluiten aan de PC, dan de installatie ongedaan maken, drive uit PC halen en vervolgens drive aan PC koppelen.
  Het kan toch echt niets met stroom te maken hebben? Toen ik deze drive nieuw kocht, deed alles het nog goed.
  Dit is nu al de 2e drive waarmee ik deze problemen heb. Sandisk is van mening dat het niet aan de drive ligt, maar aan de hardware van mijn PC. Immers, de drive doet het wel gewoon op de laptop.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.