Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harde schijf defect

Anoniem
rolla
4 antwoorden
 • Gisteren ging Windows bij het starten een nieuw profiel aanmaken, omdat het bestaande profiel niet geladen kon worden. Op een gegeven moment liep Windows zelfs vast. Ik heb Seatools gedownload en daarmee de computer opgestart. Bij het uitvoeren van een
  longtest kreeg ik na 70% al 8 errors en op een gegeven moment gaf Seatools een foumelding over beschadigde sectoren die niet hersteld konden worden en werd de test beeindigd.

  Mijn conclusie de harde schijf is defect. Omdat er in de betreffende pc twee harde schijven van 250 Gb zitten heb ik op de andere schijf Windows geinstalleerd en de defecte schijf er uit
  gehaald.

  Omdat de andere schijf van hetzelfde jaar (2007) is leek het mij verstandig een nieuwe schijf aan te schaffen. Echter als ik op internet kijk valt het mij op dat de harde schijven duur zijn.
 • tja, dat meldden de kranten ook al: de overdadige regenval in thailand schijnt een goede reden te zijn de hd-prijzen te verhogen…. :cry:
 • Externe schijven zijn op dit moment nog relatief goedkoop. Je kunt nog wel 2TB schijven onder de 100 euro vinden.

  Ik meen overigens dat seagate 5 jaar garantie geeft. Je kunt dus sowieso nog rma aanvragen en een vervangende schijf krijgen.
 • Kijk als je een nieuwe gaat aanschaffen op de Pricewatch van Tweakers.net voor de goedkoopste

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.