Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Synology Nas installeren

Anoniem
Sjaan1946
4 antwoorden
 • Hallo,

  Poosje geleden las ik in CT dat de nas van Synologie het beste uit de test kwam en erg makkelijk te installeren is. Nou ben ik niet achterlijk maar wel 65 EN vrouw…. :lol: …dus houd het graag eenvoudig.

  Gisteren een Synologie DS211j gekocht met 2* 2TB harddisken. Apparaat aangesloten, cd in de drive en getracht de zaak te installeren. Jammer dan…. het bovenste oranje lampje bleef knipperen en de mededeling :

  [i:587e84ca0d]Systeem heeft geen reactie. Verbinding time out. Als u de installatie uitvoert via een draadloze netwerkverbinding schakel dan over naar een ethernet kabelverbinding tussen Diskstation en pc client en probeer het opnieuw.
  Er is een fout opgetreden tijdens de installatie. Het Telnet protocol van Diskstation is ingeschakeld voor het vaststellen van fouten.
  Configureer uw router om poort 23 door te sturen naar DiskStation en neem contact op met de online ondersteuning van Synologie.[/i:587e84ca0d] verscheen.

  Ik heb meerdere malen getracht de installatie overnieuw te starten
  Ik heb in mijn router poort 23 geforwarded naar het ip adres van de nas maar moest ook een technologie invullen? Dat wist ik niet dua heb het zo gelaten als het was.
  Ik heb de website van synologie bezocht en vond daar een support formulier. Ik heb dat wel ingevuld maar ik moest ook de technische specs van de twee ingebouwde HD's invullen. Die wist ik niet. Ze zijn namelijk al voorgemonteerd en in de documetatie is nergens iets te vinden over merk en andere zaken van de HD's.
  De nas heb ik met de kabel in router geplugd.

  Ik heb een Desktop PC, 8GB intern, Windows 7

  Wat nu gedaan? Is er iemand op dit forum die me hierover advies kan geven?

  Met vriendelijke groet,

  Sjaan Lieder
 • [list:f90dc0677a]- Welk merk en type router heb je?
  - Is de NAS bedraad aan de router aangesloten? Schakel een eventuele draadloze verbinding van je pc tijdelijk uit.
  - Kun je de webmanager van de NAS wel al bereiken door in de browser naar het IP-adres en poort 5000 van de NAS te gaan (bijv. 192.168.1.10:5000)? Mogelijk is de NAs al voorgeïnstalleerd omdat de schijven er ook al inzitten[/list:u:f90dc0677a]

  Poort 23 is Telnet, dat zou de technologie kunnen zijn bedoeld in de router.

  Succes.
 • Ik weet niet hoe het bij Synology geregeld is maar bij mijn QNAP's zit een programma QNAPfinder, hiermee kreeg ik direct verbinding met de NAS. Voorwaarde is wel dat de NAS ingesteld staat om via DHCP automatisch een IP-adres te verkrijgen.

  EDIT: ik zie net dat Synology het programma "Synology Assistant" heeft, waarschijnlijk doet dit hetzelfde.
 • Ja bij Synologie zit het assistant programma. Hij vindt de NAS ook wel althans hij toont DiskStation (de naam) het mac en ipadres. Maar tijdens de voortgang, als hij zegt dat ie gaat formatteren, dan verschijnt de mededeling.

  Ik heb mijn PC met een kabel verbonden aan de router. Ook de nas heb ik met de bijgeleverde netwerk kabel aangesloten op de router. De routrer is een Eminent4450 wireless router.

  Als ik naar http://192.168.1.105:5000 ga dan krijg ik de melding Pagina niet gevonden. Ik ben zojuist nij Mediamarkt geweest en heb een andere nas meegekregen het probleem is echter hetzelfde. Dus zit de fout ergens bij mij. Maar wat?????

  Sjaan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.