Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

D-Schijf op HP G61 laptop schijnbaar vol

Anoniem
epivin
4 antwoorden
 • :evil: De harde schijf op mijn HP G61-U20ED laptop (Win7) is ingedeeld in 2 schijven tw C en D. Met C geen probleem maar op de D-schijf is 12Gb beschikbaar echter ik kan er maar 700Mb op kwijt, terwijl er maar 4 files op zitten die nog geen 1Gb totaal groot zijn. Ik heb een aantal dingen al geproberd om de files zichtbaar te maken echter tot nu toe geen extra files gevonden. Wel met defrag een file ' gezien' met de naam ' reload p/d" en is 10 GB groot. Wie heeft er een oplossing om deze D-schijf ' leeg te maken of in ieder geval dit probleem op te kunnen lossen.
  Alvast bedankt, Antoine.
 • Grote kans dat dat bestand een restore bestand (image) is van je laptop om in geval van nood de laptop terug in af-fabriek staat te brengen.
 • Arjant2, bedankt voor je antwoord. Ik heb nog wel een vraagje: Kan ik de D-schijf leeg maken (formateren ? ) zonder dat er files gewist worden die ook door andere programma's gebruikt worden ?
  Alvast bedankt, Antoine.
 • [b:fb83f2751b]Check de handleiding die je hebt meegekregen[/b:fb83f2751b].
  Zoals is aangegeven is de D-partitie door de fabrikant aangemaakt. Daardoor kun je terug naar de oorspankelijke situatie.
  Als je de D schijf fromateert zijn de bestanden weg, is altijd zo bij een format.

  Simpel gezien levert HP zijn notebook uit met maar 1 partitie, je c-schijf dus. Eigenlijk zouden ze de D-schijf hidden moeten maken zodat je hem niet ziet met normale tools.

  Als je je c-schijf wilt opdelen dan zal je een partitie maanger moeten zoeken die je data niet gaat verwijderen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.