Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

twee identieke geluidskaarten op èèn mobo

Anoniem
stee0036
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb twee geluidskaarten (Asus Xonar DS) op mijn moederbord (Asus M4A87TD). Ik werk zowel met windows xp als 7. Onder zowel xp als 7 is er slecht een audio center beschikbaar.
  In kaart 1 heb ik op de ‘line in’ vanuit mijn audio installatie een kabel geplugd en kaart 2 is voor de audio uit naar de pc speakers. Dit om eventueel rondzingen te voorkomen.
  Helaas krijg ik zo geen geluid uit mijn pc speakers vanuit de audio installatie. Is hier een oplossing voor behalve dan natuurlijk om de audio kabel op kaart 2 te pluggen?

  Als ik dit doe hoor ik een tijdsverschil in geluid. Het geluid uit de pc speakers komt een fractie later dan die uit de woonkamer hoofdspeakers. Hierdoor krijg je een vreemde echo. Is hier ook iets aan te doen of is dit gedaan om rondzingen te voorkomen?

  Verder is het geluid erg zacht uit een koptelefoon maar dat schijnt verholpen te zijn als je die koptelefoon aansluit op de front audio panel. Mijn kast heeft echter geen audio aansluitingen aan de voorkant. Hier moet ik nog iets op verzinnen.
 • Ik heb zowel een versterker als mn PCboxjes gewoon via een splittertje ( meen ¤ 2) op 1 uitgang zitten.
  Geen rondzingen en geen vertraging
 • Windows kan slecht omgaan met meerdere geluidskaarten in 1 systeem. Ik heb er een studio pc met 16 kanalen audio en windows komt maar uit 2 (links en rechts).

  Een splitter geeft verlies aan kwaliteit.

  Ik gebruik een mini mengtafel die 2 stereo uitgangen heeft. 39 euro. Je kan het dan ook regelen zonder aan de pc te zitten.

  Front audio is niet anders, de koptelefoon (groene stekker) hoort keihard te kunnen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.