Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Laptop maakt snorrend geluid

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Mijn broertje heeft een nieuwe Dell XPS17 laptop gekocht, en deze maakt een gek geluid.

  Na gebeld te hebben met de Dell helpdesk gaf deze aan dat het zou kunnen komen door de dvd-drive. Advies was deze er uit te schroeven. Dit heeft deels geholpen, in de zin dat het geluid iets minder hard is dan voorheen. Het komt echter nog wel voor.

  Omdat ik het niet heel goed kan beschrijven, hier een link naar een opname van het geluid.

  http://www.youtube.com/watch?v=UOSyM5HIWU8

  Zoals te zien in de video houdt het geluid op wanneer de hand lichtjes op de rechteronderkant van de laptop gelegd wordt, of zelfs wanneer de hand de op het bureau ligt. Overigens is dit een filmpje van toen de dvd-drive er nog in zat.

  Waar zou het aan kunnen liggen? Als we zelf de laptop open schroeven zou de garantie kunnen vervallen, is het slim om de laptopt terug te sturen? Is het schadelijk?

  Alvast bedankt voor de hulp!
 • Zit ws vuil, of een gebroken blad in je ventilator.
  Stofzuiger og busje perslucht kunnen helpen
 • [quote:72db591603="Anjo"]Zit ws vuil, of een gebroken blad in je ventilator.
  Stofzuiger og busje perslucht kunnen helpen[/quote:72db591603]

  Lijkt me stug dat er nu al vuil in zit als hij nieuw is. Als je het storend vindt zou ik het bij DELL neerleggen. Je hebt tenslotte garantie. Mij ervaring met DELL laptops is dat ze vrij stil zijn.
 • Als je je hand ergens erop legt en het geluid is over zou ik denken dat er iets meetrilt of misschien dat de ventilator ergens tegen aanloopt. Als je het niet kunt vinden en oplossen, zou ik hem tergbrengen/sturen en een andere vragen. Ze moeten een goedwerkend apparaat leveren.
  perloc
 • Dit is overduidelijk een stroom probleem. heb je in dat filmpje de stroom er aan? of alleen op de batterij? Is dit geluid overal waar je de laptop hebt? kortom, het is mij een bekend geluid van een electrisch apperaat die te weinig amps. krijgt. Het kan simpelweg niets trillends zijn omdat het weg is als je het aanraakt en zelfs je bureua! Leg er maar eens een ijzerdraadje op en pak het andere end beet, dan is het geluid zeer waarschijnlijk ook weg. Goeie test om zeker te zijn van een stroom probleem
 • Lijkt idd op een slechte aarding oid. Ik sluit me aan bij het eerder gegeven advies: retour met dat ding.
  Zelfs zonder garantie uitbreiding heb je 1 jaar garantie. Hier zou ik nooit mee gaan tobben.
 • Nadat we de DVD-drive terug in de laptop hebben geschroefd is het probleem opeens verdwenen. De laptop heeft het geluid inmiddels sinds afgelopen dinsdag in ieder geval niet meer gemaakt. Wat dan het probleem geweest zou kunnen zijn, is mij nu een compleet raadsel.

  Naar aanleiding van het stroom probleem: Het filmpje was gemaakt met de stekker van de adapter aangesloten, het geluid maakte de laptop niet altijd maar wel vaak (schijnbaar willekeurig). Het geluid is nu echter weg. Zou dat kunnen duiden op een stroomprobleem? Is dat op te lossen door de DVD-drive terug te schroeven?

  Als het geluid weg is, zou het advies dan nog steeds zijn om de laptop terug te sturen?

  Bedankt voor de hulp!
 • Het blijft een vreemd verhaal. Maar feit is als je een bureau aanraakt en het geluid stopt? kan het nooit een trilling in de pc zelf zijn. Het geluid klonk ook overduidelijk als een stroom brom. het kan zijn dat die cd-rom zoveel stroom vreet dat het je laptop bijna leeg trekt, en daardoor te weinig amps. over houd. het kan evengoed een storing zijn door teveel aansluitingen op het zelfde stroomnet, of andere apparaten die er in de buurt zijn en vreselijk storen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.