Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe behuizing

Anoniem
h.enk
12 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb wel vaker pc's gebouwd. Maar dat was meestel voor schoolopdrachten en dan keek ik er niet na welke onderdelen ik precies gebruikt.

  In dit geval wil ik een pc voor mijzelf gaan bouwen. Maandelijks wil ik wat onderdelen halen en zo hoop ik binnen een maand of 3/4 een nieuwe pc te hebben.

  Mijn vraag is alleen welke behuizing jullie mij aanraden. Ik gebruik een pc voor simpele tekstbewerking, internet en bijvoorbeeld VMware moet goed kunnen draaien.

  Ik ben niet de persoon die de nieuwste games speelt. Al zou het fijn zijn dat ik een spel als Football Manager zou kunnen spelen.

  Ik doe verder niets met grafsiche dingen.

  Welke behuizing raden jullie mij aan? Zodat ik hierin een standaard pc kan gaan bouwen? Ik heb hier tussen de 35 en 85 euro voor over.
 • Zoveel mensen, zoveel smaken. Een paar suggesties:

  http://tweakers.net/pricewatch/292369/bitfenix-merc-alpha.html
  http://tweakers.net/pricewatch/271640/fractal-design-arc-midi-tower.html
  http://tweakers.net/pricewatch/240422/xigmatek-midgard.html
  http://tweakers.net/pricewatch/250682/cooler-master-cm-690-ii.html
  http://tweakers.net/pricewatch/198518/antec-three-hundred.html
 • er staat hier bij te koop ook nog een leuke… maar nieuw raad ik je antec aan… ga maar eens kijken op www.azerty.nl succes met uitzoeken… :wink:
 • BEdankt voor jullie reacties.

  Aan wat voor een voeding moet ik denken?
 • Bij een middenklasse videokaart heb je aan een 500W voeding ruim voldoende. De OCZ modxtream 500W is een goed apparaat en kost ruim 50 euro.
 • Persoonlijk vind ik de Antec Sonata een mooie en stille kast. Is inclusief een 500W voeding.
  http://tweakers.net/pricewatch/156216/antec-sonata-iii-500.html#tab:prices
 • Dat is wel een bonk antiek zeg. Dat dat ding nog gemaakt wordt. Maar dat is inderdaad ook een optie. Een bitfenix kast en een ocz voeding is echter goedkoper.
 • Is inderdaad een oudere kast. Voordeel is dat hij erg stil is. Ik heb er goede ervaringen mee.
 • Deurtje is ook nog steeds heel?
 • ik heb laatst een bitfenix kast gekocht. echt geweldig. met soft touch boven op, ook is hij mooi stil. het is de shinobi. het grootste verschil met de outlaw is dat hij geen cabelmanagement heeft. dus als je dit niet belangrijk vind is zou ik inderdaad bitfinix outlaw aanraden. of de bitfinix shinobi!
 • Gerben.., van de Sonata (is inderdaad ook mijn favoriet) zijn een paar versies de nieuwere hebben een dubbel scharnier waarmee de deur 270 graden kan draaien . breekt daarom niet af… bij een onverwachte actie… mijn sonata is al een paar jaar erg heel… en ik heb de eerste versie… ;-)
  De nieuwe versies hebben ook een wat praktischer aansluitingspaneeltje voor usb en hoofdtelefoon/microfoon dan de eersten….
  De Antec nine-hundred vind ik mooier (mijn tweede pc hier) maar is ook een stuk duurder… voor de prijs die de topic starter uit wil geven is de sonata incl 500 watt voeding een redelijk goedkope aanschaf….. en mooi ! :wink:
 • [quote:d134e7f66a="gerben"]Deurtje is ook nog steeds heel?[/quote:d134e7f66a]

  Ja hoor deurtje is nog steeds heel :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.