Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe pc met core i7 processor of amd sixcore?

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Ik wil graag een nieuwe pc kopen, nu heb ik een site gevonden waar ze pc's hebben naar mijn wensen, ik wilde graag een core i7 pc met minimaal 8 gb geheugen, maar nu zie ook aanbiedingen met de six core processor.

  Welke pc zou beter zijn?

  Mijn budget is tussen de 500 en 600 euro , is dit bijvoorbeeld goed
  http://www.compustunt.nl/computers-laptops/computers/windows-7-akties/kerstkoopje-core-i7-2600-homepc-8gb-1000gb-hdmi-usb3.html

  of is deze beter
  http://www.compustunt.nl/computers-laptops/computers/windows-7-akties/kerstkoopje-amd-sixcore-1075t-homepc-16gb-1000gb-hdmi-usb3.html
 • Ik vind het beide niet veel bijzonders voor dat geld. Ze maken een leuke reclame met 'maarliefst 16GB geheugen' vervolgens zit er geen besturingssysteem bij, je moet dus wel een 64bit versie zetten anders heb je niks aan dat mooie geheugen. Ik kan er ook niet duidelijk uit worden wat voor videokaart er in zit. maar met een voeding van 450W lijkt me dat ook niet al te bijzonder. Daarnaast de hamvraag: waar ga je hem voor gebruiken?
 • ik heb al een 64 bit windows, maar voor dit geld krijg ik nergens deze specificaties verder.
  Een 450w voeding is toch genoeg als er geen zware videokaart inzit zoals in dit geval?
 • [quote:02411cd2e5="eduard33"]Daarnaast de hamvraag: waar ga je hem voor gebruiken?[/quote:02411cd2e5]
 • Ik ga hem gebruiken voor eigenlijk alles behalve games.
  ( o.a. audio/mix programma, er komt nog een geluidskaart in)
 • Dan zou ik die AMD nemen met een 6-core.
  Aan de hand van wat je precies met audio gaat doen? raad ik je M-audio aan. De voeding is in dat geval ook voldoende.
 • Op basis waarvan beslis je dan dat de AMD 6-core beter is?
  Zou ik graag een onderbouwing van zien, want tot op heden is er volgens mij geen AMD processor die sneller is dan de i7 2600. En dan is die 1075t ook nog niet eens het nieuwste van AMD.
  Dus de 2600 is sneller.

  De 8GB extra geheugen ga je niet merken, dus dat is geen reden om te kiezen voor de AMD.
 • Als je met muziek bezig gaat zoals VST en VSTI plugins, ga je die 8G echt wel merken :lol: Ik zou AMD nemen om het simpele feit dat het 6 core is. Ik heb liever wat meer power dan snelheid als ik met mijn muziek bezig ben. Ik heb zelf een I7 core 900 serie, maar ben geenzins tevreden over het vermogen van de processor ten aanzien van wat mijn muziek programma's vragen. Mijn volgende zal dan ook ongetwijfelt AMD worden of liefst nog MAC.
 • Wat versta je onder 'meer power dan snelheid'?
  Ik ben nog geen toepassing tegengekomen in benchmarks waarbij de AMD sneller is dan de i7 2600.
  Zou apart zijn als dat voor audio wel is.

  Dat 6 cores sneller is dan 4 cores is dus niet zo per definitie.
  AMD moet 6 cores gebruiken om maar een beetje in de buurt van de 4 cores van Intel te komen.

  Maar wellicht kan je met benchmarks komen?
  Denk namelijk dat je van een koude kermis thuis komt als je zelf een AMD aanschaft en denkt dat die sneller is dan je i7.
 • Intel kan wel sneller zijn, echter gaat het mij meer om stabiliteit. Ik vind de I7 voor zolang als ik het gebruik vet tegenvallen. En heb het idee dat AMD in deze stabieler is. Snelheid doet mij er niet zo toe, dat haal ik wel uit de processor van de geluidskaart, die heeft de overhand zodra je met VST's gaat werken. AMD heeft 6 cores, dus sneller of niet? mijn idee is dat het stabieler is. Een auto met een 4 bak kan net zo snel gaan als de zelfde auto met een 6 bak. alleen is de 6 bak een stuk zuiniger en rijdt een stuk relaxer als de 4 bak. Omdat je nog power over hebt. Stabiliteit zegt alles met VST's Intel is leuk voor vette games waarbij snelheid en video prestaties bovenaan staan. Nogmaals, dit is mijn mening en ervaring, wellicht dat andere er anders over denken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.