Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC crasht willekeurig zelfs voor OS boot!

Anoniem
Dreeass
10 antwoorden
 • Hallo,
  note: dit is vanaf een iPod geschreven dus er kunnen soms wat fouten inzitten.
  Ik heb mijn vroegere pc op zolder gezet aan een tv scherm wat nooit een probleem bleek te zijn maar de laatste tijd krijg ik steeds crashes zelfs al voor Windows opstart of ik in BIOS bezig ben. Als er een crash is freezed de pc en het scherm geeft alles nog weer maar alles ziet er raar uit. Ik heb Windows al heringestalleerd en het blijft nog hetzelfde, ik denk dat het misschien veroorzaakt word door Java want sinds ik dat heb geinstalleerd enz krig ik crashes zonder het zelfs op te starten, als ik het wil verwijderen kriig ik de fout 1723, na even googlen kwam ik op een microsoft download met de zogezegde fix ervoor. Niet dus ik kon de download niet eens opstarten. Een van de twee harde schijven heeft een error maar dat was al langer veel langer dan dit en toen kreeg ik hooguit een bluescreen in de maand. Ik heb een paar links voorzien: sorry dat het geen directe fotos zijn maar het is wat onhandig alles op een ipod doen.
  http://db.tt/Tk4rubMx
  http://db.tt/WjvIWncD
  http://db.tt/HV96fU5D
  http://db.tt/hcqYYmPg
  http://db.tt/XLTxZhxo
  http://db.tt/cmxWQ6v2
  http://db.tt/gYdvOeao

  Als je me zou kunnen helpen gelieve eens te antwoorden of me toe te voegen op skype: dreeass, gelieve wel te melden dat het voor dit is.


  Andreas
 • Ik zou eens beginnen met memtest een tijdje te laten draaien.
 • [quote:11b1ad4372="Peter Vooges"]Ik zou eens beginnen met memtest een tijdje te laten draaien.[/quote:11b1ad4372]
  Hoe doe je dat? Sorry, niet erg veel wetend. :/
 • Het programma vind je op http://www.memtest.org/ en daar staat ook de (Engelstalige) handleiding.
  Het komt er kortweg op neer dat je er een opstartende (bootable) diskette mee maakt en daarmee de PC start. Dan wordt automatisch het programma gestart en het geheugen getest. Hoe langer hoe beter (dus een dag is beter dan een uurtje).
 • Memtest <<klik !

  (best 's avonds in gang zetten en een hele nacht laten draaien - als 's morgens dan nog geen fouten gemeld werden zit je goed)
 • [quote:110fef0b1d="Passer"]Memtest <<klik !

  (best 's avonds in gang zetten en een hele nacht laten draaien - als 's morgens dan nog geen fouten gemeld werden zit je goed)[/quote:110fef0b1d]
  Bedankt voor de site maar betekent het niet als hij in BIOS al crasht dat hij in dat programma dan ook crasht? En als de test nu negatief blijkt te zijn, wat dan?
 • Tja, als hij al in het BIOS crasht kom je niet verder. Dan zul je de machine moeten openmaken en kijken of er meerdere reepjes geheugen in zitten.
  Als dat zo is, er eentje uithalen en testen of de PC wel opstart. In dat geval heb je waarschijnlijk de boosdoener te pakken, anders even wisselen.
  Altijd nog wel goed om memtest toch te draaien.
  Op het scherm krijg je bericht of er fouten gevonden zijn in je geheugen en als dat zo is, moet dat vervangen (of verwijderd) worden.
 • [quote:9ffb1a88ae="Peter Vooges"]Tja, als hij al in het BIOS crasht kom je niet verder. Dan zul je de machine moeten openmaken en kijken of er meerdere reepjes geheugen in zitten.
  Als dat zo is, er eentje uithalen en testen of de PC wel opstart. In dat geval heb je waarschijnlijk de boosdoener te pakken, anders even wisselen.
  Altijd nog wel goed om memtest toch te draaien.
  Op het scherm krijg je bericht of er fouten gevonden zijn in je geheugen en als dat zo is, moet dat vervangen (of verwijderd) worden.[/quote:9ffb1a88ae]
  Bedankt maar nog even voor de duidelijkheid: hij crasht willekeurig maar als hij crasht voor de boot krijg ik alleen een verkeerde resolutie en oixels niet goed geordend. Maar de pc opendraaien daar heb ik totaal geen verstand vAn :/ maar memtest gebruiken zo snel dat ik op mijn andere pc kan.
 • Ach, openschroeven is geen probleem. Je kunt er allicht eens in kijken. Het belangrijkste is dat je moet zorgen dat je ge-aard bent als je aan componenten in de PC zelf gaat "knutselen".
  :wink:
 • Omdat het hier blijkbaar om een hardware probleem gaat, zou het goed zijn enig informatie over de PC te verstrekken. Zoals merk/type PC. Of als je 'm hebt laten samenstellen. Welk merk/type moederbord/CPU/videokaart/werkgeheugen/harddisk/PC-voeding. Hoe oud is deze PC ongeveer? Want hoe ouder de PC, hoe minder tijd en geld je eraan zou moeten besteden.

  Als het om een merk PC gaat, kan het zijn dat je instructies van de fabrikant nodig hebt, om 'm te kunnen openschroeven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.