Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Lichtje op de muis blijft branden als comp. is uitgeschakeld

Anoniem
perloc
4 antwoorden
 • Mijn USB muis heeft 2 lichies, een op de scroll knop en het lichtje van de censor onder de muis. Als ik de computer uitschakel blijft het lichtje op de muis branden. Het lichtje onder de muis is uit.
  Is daar iets aan te doen?
  (Netstekker uit de comp. trekken, ik weet het….)

  Het zal wel aan de voeding in de comp. liggen. Maar het betekent dat er ook op het MOBO spanningen blijven staan. Moet ik daarom een andere voeding kopen? En hoe weet ik dan zeker dat bij uitschakelen ook ALLE voedings-spanningen worden uitgeschakeld?

  De computers (2) worden gevoed door een UPS. Maar die moet aanblijven omdat daarop (op de UPS) ook het (Internet) modem en een paar andere dingen van spanning moeten worden voorzien.
  perloc
 • Er blijft altijd spanning op het moederbord staan, zo zit een pc nu eenmaal in elkaar. Het verschilt per computer en muis of er lampjes blijven branden, maar ook dat is vrij gewoon. Je kunt een andere muis proberen. Maar anders zul je de pc uit moeten zetten via de stekker(doos).
 • Nu ligt het er natuurlijk maar aan wáár die spanning op blijft staan. De netspanning komt rechtstreeks binnen op de voeding. Dus uisluitend de lijn die naar de aan/uit schakelaar gaat zou spanning moeten voeren, en dat kunnen luttele volts zijn. De rest zou afgeschakeld moeten worden. Als er op componenten spanning staat bij een afgeschakelde voeding dan snap ik niet waar dat goed voor is…
  Kan me voorstellen voor een chip die moeten sensen of b.v. een tel modem oproept, of een netwerk, zoiets….

  perloc
 • Het gaat om 5Vsb (standby). Deze wordt bijvoorbeeld gebruikt door wake-on-lan, of aanzetten via keyboard of muis. Het gaat meestal om enkele watts, hoewel dit verschilt per voeding. Binnenkort mag dit niet meer dan een half watt of zo zijn, om aan de europese regels daarvoor te volden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.