Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Problemen na het uit en weer in elkaar zetten van laptop

Anoniem
Jochem987
5 antwoorden
 • Omdat mijn laptop al een tijdje een heel gek geluid maakt bij het opstarten (afkomstig vanuit de ventilator) besloot ik vandaag om em open te maken met behulp van een duidelijke handleiding. Ik ging er vanuit dat het kwam doordat de ventilator vol met stof zat. Maar tot mijn grote spijt zit ik nu met een veel groter probleem.

  Nadat ik mijn laptop tot aan het moederbord heb opengemaakt (de ventilator zit echt belachelijk diep) heb ik em daarna schoongemaakt en zonder al te veel problemen weer netjes in elkaar gezet. Echter toen ik de laptop daarna wilde aanzetten deed ie het eerst niet. Soms lichtte het lampje van de powerknop zelf even op maar doofde dan weer. Toen ik het later nog een keer probeerde ging ie ineens wel aan, maar toen ik vervolgens het laptopscherm aanraakte sloeg ie weer uit. Dit herhaalt zich steeds. Dus soms gaat ie niet aan en soms wel, maar als ik dan het scherm wil verzetten dan slaat ie uit.

  Wat ook opvallend is is dat het erop lijkt dat mijn wifi het niet doet. Dan zegt ie iets van "no open connections".

  Heeft iemand misschien een idee waar dit aan zou kunnen liggen?

  Ik heb trouwens een HP Pavilion dv7 1150ed laptop en dit is de handleiding die ik gebruikt heb bij het open maken: http://www.insidemylaptop.com/disassemble-hp-pavilion-dv7-notebook/
 • Ben je er wel zeker van, dat je alles weer correct terug hebt aangesloten? En dat er geen componenten zijn beschadigd. Had je overigens wel een antistatisch polsband aan? Je zou kunnen checken, of er iets bruikbaars staat in deze Engelstalige Laptop Troubleshooting hyperlink.
 • Bedankt voor je reactie.

  Bij mijn weten heb ik alles weer precies zo aangesloten zoals het was. Ik heb heel zorgvuldig die handleiding weer gevolgd (van achter naar voor). Ook denk ik dat ik niks beschadigd heb tijdens het in en uit elkaar halen.

  Het enige waar ik een beetje mee in de war raakte waren de schroefjes. Ik had ze wel appart gehouden maar tijdens het in elkaar zetten vergat ik soms waar ze voor waren. Ik kwam ook niet helemaal goed uit. Ik hield een kleine over terwijl ik een lange nodig had.

  En soms vroeg ik me ook af of ik bepaalde connectoren er wel weer goed had ingedrukt. Die zijn soms zo klein en lastig om bij te komen dat ik daar erg voorzichtig mee was. Dat was dan ook mijn eerste ingeving waar het aan zou kunnen liggen. Maar toen ik er even over na ging denken leek het me toch sterk omdat mijn laptop op momenten wel gewoon aan gaat.

  Ook had ik geen antistatische polsband aan.
 • Als je een kort schroefje over hield en een langere te kort kwam dan heb je dus dat langere schroefje gebruikt op een plaats waar een korte nodig was.
  Dus waarschijnlijk heeft dat langere schroefje iets "door boord" en daar wat beschadigd of sluiting veroorzaakt.
  Je zult moeten zoeken welk schroefje dat is en dan daar het korte schroefje in doen. Als je heel veel geluk hebt is er niets beschadigd maar ik help het je hopen.
  Heel veel succes Jochem987.
 • Ja, die schroefjes. Door ervaring wijs zet ik een flink aantal plastic bakjes klaar en doe ze daar in met een papiertje waar ze vandaan kwamen. Ook nog fototjes maken kan verder helpen.
  Maar ik denk niet dat het daarin zit.

  Als het bij mij misgaat zijn het meestal de connectoren waarin de teflon banden met printsporen gaan. Die gaan gemakkelijk scheef of/en zitten er niet diep genoeg in.

  Je zei dat de zaak stopte toen je het scherm aanraakte. Misschien maken de connectoren van het scherm geen goed contact. Het kan ook dat er ergens anders een twijfelachtig contact zit dat door de beweging wordt onderbroken.

  De wifi. Meestal zitten de antennedraden langs het scherm. Zitten die nog goed vast aan de wifi eenheid? Dat zijn heel kleine contactjes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.