Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Waar is NL-qwerty toetsenbord te koop?

Anoniem
poco1979
5 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar een echt NL-qwerty toetsenbord, maar alles heeft de US-indeling. Let op: NL-qwerty is dus met het "(" boven de 8 en ";)" boven de 9. Bijna alle webwinkels e.a. menen NL-qwerty te hebben, maar dit is dan niet het geval. Ook logitech helpdesk zegt geen nl-qwerty te hebben (nadat ik moest uitleggen dat dit NIET de US-layout is).
  Het liefst verander ik mijn intern toetsenbord (Dell Precision M6500) naar US-layout, maar overal waar ik zoek wordt enkel de M4500 ondersteund. Kan iemand mij helpen???
 • Is dit het misschien

  http://www.bol.com/nl/p/computer/apple-mb110n-b-keyboard-nl-qwerty/1003004011652695/index.html#product_images
 • [quote:dd36a74c36="ks"]Is dit het misschien

  http://www.bol.com/nl/p/computer/apple-mb110n-b-keyboard-nl-qwerty/1003004011652695/index.html#product_images[/quote:dd36a74c36]

  Dát is een Apple toetsenbord, die heeft (in NL dan) altijd deze indeling voor zover ik weet.

  Een écht NL Qwerty toetsenbord wordt mijns inziens bijna niet meer geproduceerd. Heb ze enige jaren voor het laatst gezien, en wel in Gent (BE).
 • Ter verduidelijking: zie wikipedia voor een echt NL-qwerty indeling
 • poco1979, zou je eerst uit willen leggen waarom je per se een los toetsenbord met Nederlandse toetsenbordindeling wilt hebben. Misschien is er wel een veel eenvoudiger oplossing voor jouw probleem…

  Ik geef maar een voorbeeld. Stel jouw Dell laptop heeft een ingebouwd toetsenbord met (de intussen zeer zeldzame) Nederlandse indeling.
  Dat toetsenbord werkt niet goed meer om wat voor reden dan ook.
  Dan kun je gewoon kiezen voor een extern toetsenbord met de standaard lay-out (Verenigde Staten-internationaal). Het enige wat je dan moet doen is de toetsenbordindeling wijzigen via Configuratiescherm > Landinstellingen > tabblad Toetsenborden en talen > Toetsenborden wijzigen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.