Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Externe harde schijven houden er mee op

Anoniem
Pollock
8 antwoorden
 • Hallo iedereen,

  ik heb volgend probleem:
  Ik heb twee harde schijven (Iomega 500G en TrekStor 1T). Een maand geleden hielden ze er ongeveer gelijktijdig mee op. Als ik ze aanschakel gaat het lichtje aan als voorheen, maar krijg ik enkel drie heel zachte klikjes en verder niets. Ze worden dus niet door de pc erkend, ook niet op een andere pc. Ik heb TrekStor gebeld in Duitsland en daar zeggen ze dat het een probleem is met de naald van de harde schijf en dat het misschien help om de schijf in een desktop in te bouwen, anders is de data verloren.

  Kent iemand het probleem? Klopt het wat ze bij TrekStor zeggen? en (omdat ze allebei haast op hetzelfde moment hetzelfde probleem vertonen) heb ik zelf soms een fout gemaakt?

  Als het iets uitmaakt: de data is gemengd (beeld, foto's doc's) en ze staan in een redelijk koele kamer (+/- 10°C in de winter). De Iomega is zeker 5 jaar oud en de TrekStor zeker 3.

  Ik wil ze later wel naar een recuplabo sturen, maar weet dat die duur zijn, als ik het zelf kan verhelpen of in de toekomst voorkomen.
 • Is ook mijn idee inderdaad, haal ze uit de ombouw en zet ze als normale HD in je pc. Wellicht dat ze dan leesbaar zijn. Het kan namelijk ook een stroom probleem zijn.
 • Volgens mij doet heel de pc het nu niet meer, of je neemt de moeite om een reactie te posten, toch?
 • Neen, de info is inderdaad zeer nuttig. Ik heb het nog niet kunnen testen want heb hier geen desktop.
  Ik dacht dat er misschien wel nog een reactie kon komen.
 • ooit is er eens bij mij een uitwendige HD bij Norrod aangeschaft overleden binnen de garantietermijn. Zonder problemen een nieuwe gekregen. Gelukkig stonden de data ook nog elders opgeslagen!M.a.w.het komt wel vaker voor.
 • Ik vind het echt rot dat zo'n dingen er na een paar jaar al de brui aan geven. Al mijn foto's stonden er op :-((( Weer een les geleerd.
 • Van foto's moet je minimaal 2 backups hebben naast de originele opslag. Het beste is dat een van die opslag elders is.
  PS: had ik eerst ook niet, maar binnenkort staat een backup station bij mijn zoon..
 • Hallo Pollock,

  Natuurlijk kunnen harde schijven een keer kapot gaat.
  Helaas gebeuren die dingen nu eenmaal.

  Ik zou je aanraden om bij foto's en andere belangrijke documenten altijd 3 kopieën te hebben.
  1 - Dit heb je bijvoorbeeld aan je computer hangen en daar bewerk je eventueel de foto's mee.
  2 - Een backup in huis, om altijd nog een kopie van de data achter de hand te houden.
  3 - Een backup buiten de deur, zodat je altijd bij brand of diefstal je foto's en documenten nog hebt.

  Zelf heb ik helaas ook op een soort gelijke manier, moeten leren dat harde schijven kapot gaan. De data wilde ik terug hebben en na een zoektocht op Google ben ik bij www.hardeschijfherstel.nl terecht gekomen.
  Deze hebben bijna alle mijn data terug kunnen halen.

  [quote:d85ee5a0a1="Pollock"]
  Ik wil ze later wel naar een recuplabo sturen, maar weet dat die duur zijn, als ik het zelf kan verhelpen of in de toekomst voorkomen.[/quote:d85ee5a0a1]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.