Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

computer voor opa

Anoniem
None
7 antwoorden
 • ja maar vind het ook zo zonde om hem niet meer te gebruiken.
 • [quote:11e59bda85="v.weinans"]Obi, wat denk jij welke pc sneller is die dell van +- 350 of die azerty pc?[/quote:11e59bda85]Je samenstelling bij Azerty zal in benchmarks vast sneller zijn, maar daar merkt opa met zijn toepassingen helemaal niks van.
 • hoi,

  ik ben door mijn opa gevraagd om een computer te maken voor hem, hij heeft een paar jaar geleden een computer gekocht die nu echt verschrikkelijk traag is. hij wil een snelle computer die niet te veel kost. hij hoeft geen zware programma's aan te kunnen, maar moet internet, word en misschien een foto manage programma snel kunnen draaien. ook moet hij snel opstarten, dus ik dacht aan en kleine ssd. om wat speling te hebben met cpu en gpu kracht dacht ik dat de amd fm1 A8 een goede keuze zou zijn.
  uiteindelijk ben ik hier op uitgekomen. nu vraag ik me af is die stock voeding van chieftec goed genoeg?
  azerty winkelmantje
  (die hdd van 250gb + ssd van 60gb is zat voor hem.)
  alvast bedankt
 • Om het sommetje kloppend te maken, zodat je kunt vergelijken met de in allerlei folders kant en klaar aangeboden machines, moet je er ook nog wel een OS (windows 7 x64 ?) bij op tellen.
 • Wat voor PC heeft opa nu dan en was ie vanaf het begin al traag? Misschien zit er wel wat malware op geinstalleerd wat de PC traag maakt, of te weinig intern geheugen om Vista goed te kunnen draaien.

  Je kunt het probleem wel verdoezelen door een PC te kopen met krachtige processor en SSD schijf, maar als er binnen de kortste keren weer rotzooi op staat, dan is ook die nieuwe PC weer traag …

  Voor ca. 355 euro incl. BTW heb je ook een kant en klare Dell met herstel DVD. Als die PC dan weer traag wordt, herstel DVD laten draaien en alle troep is er weer af! :wink:
  http://www.dell.com/nl/bedrijven/p/vostro-260/fs

  Of voor 399 euro eentje met Core i3 processor:
  http://www.dell.com/nl/p/desktop-deals.aspx?c=nl&cs=nldhs1&l=nl&s=dhs&~ck=mn

  Moet je denk ik wel zelf die herstel DVD's maken.
 • [quote:a01a219227="Peter Vooges"]Om het sommetje kloppend te maken, zodat je kunt vergelijken met de in allerlei folders kant en klaar aangeboden machines, moet je er ook nog wel een OS (windows 7 x64 ?) bij op tellen.[/quote:a01a219227]
  windows heb ik hier nog liggen van slim dus lekker goedkoop.

  hij installeert uit zich zelf niks, als er een ding in beeld komt wat anders is dan normaal zal hij gelijk mij of iemand anders die wat meer weet op bellen voor dat hij verder gaat.

  ik heb inderdaad ook overwogen om nieuwe onderdelen te kopen en zijn huidige pc up te graden maar er zit nog oud ddr of ddr2 geheugen in (waar ik niks vanaf weet) oude P3 of P4 processor. en IDE data aansluitingen. dus kan er niet meer veel mee.

  Obi, wat denk jij welke pc sneller is die dell van +- 350 of die azerty pc?
 • Maar die wordt wel illegaal, als je die door je opa laat gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.