Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Router met veel bereik ?

Anoniem
outlaw99
12 antwoorden
 • Hallo
  Ik zoek een goede makkelijk te intalleren en onderhouden (geen onderhoud) en snelle draadloze router met VEEL bereik
  Ik wil dan door heel mn huis een echt bereik !
  Welke router raden jullie me aan !
  En hoe wordt eigenlijk het bereik weergeven bij een router want ze zijn allemaal 300 N ?
  Maar het belangrijkste Welke Router ?
 • Bereik wordt sterk bepaald door welke materialen er in de bouw van het huis gebruikt zijn; gewapend beton? Wel…. dan ga je per verdieping veel verliezen.. Dan is het vaak uitproberen, draadloos op de middelste verdieping zetten, wellicht OK anders met een 2e draadloos/extender werken..
 • Kijk eens naar de linksys E4200.
 • Die Linksys E4200 lijkt me wel wat ook bij kieskeurig komt ie goed over en kost bij mycom 116,98.
  Heeft iemand hier op de site hier al ervaring mee ?
  Hij is eigenlijk pas geintroduceerd in maart 2011.

  Is het misschien noodzakelijk een Dual-band te kopen. En profiteer je dan automatisch die tweede band of frequentie?
 • Die 2e band, de 5 GHz band, gaat nog slechter door (gewapend) beton heen…
 • Ik heb die 4200 sinds een maand hier in huis.Staat in de woonkamer, op zolder met oude HP laptop op ingebouwde wifi snel genoeg om fora etc te doen.Sweex 300- n stickie is wel beter, kostte toentertijd 17¤, mn als ik via netwerk stream, maar de rest is bekabeld.

  Wat ik ook bij deze Linksys heb, net als bij mn 2 vorigen is dat ze af en toe sporadisch niet thuis geven, even de stekker eruit en gaan .
  Kan ook aan IP liggen hoor :D
 • Als het bereik niet sterk genoeg is kan je het ook nog uitbreiden met een repeater.

  Repeater
 • 1. ..goede ervaringen met de sitecom serie die is stuk goedkoper dan de linksys… ff opletten op de X2 X3 X4 aanduiding die aangeeft hoeveel antennes erin zitten..hoe meer hoe sterker het signaal….. eventeel met een repeater uitbreiden op een hogere verdieping…… (bij betonnen vloeren bv.v)
  Ik denk dat je met die twee samen meer bereik hebt dan met een enkele router die misschien op zich wat sterker signaal uitzendt… voor hetzelfde bedrag.
  2.zoveel mogelijk bedraad netwerken.. dat gaat veel beter sneller en met minder storingen… dus als het even kan draadje gebruiken… :wink:
 • Hallo Anjo

  Ik heb een oude Sitecome router en die wil ook juist vervangen omdat hij af en toe uitvalt.Dan moeten we de stekker er uit en weer erin en ja hoor weer contact. Het lijkt inderdaad dat dit iets is van de router mbt ip's.
  Telkens als iemand inlogt dan onthoudt de router dat en als er 32 of 64 keer of 128 keer ? ingelogd is dan stopt ie en moet ie gereced worden ?
  Maar ik dacht nu ook dat het gewoon slijtage was.
  Maar nu lees ik dat zn super router als de E4200 dat ook doet !
  Zouden er router zijn die dat euvel niet hebben ?
  Dus snel zijn groot bereik en nooit en dan ook nooit stoppen, altijd werken net zoals bijv de verwarmingsketel, of de tv, of je auto.
 • ..Heb ik geen last van met mijn sitecom… die gaat eigenlijk nooit meer aan en/of uit reset… en ik sluit zeer regelmatig allerlei apparatuur er op aan via 3 switches printerserver met twee printers, nas … (stuk of tien pc's tegelijk…volledig DHCP dus geen vaste ip adressen..) wèl alles van 1 merk bij elkaar dus misschien wel lekker op elkaar afgestemd… jouw probleem herken ik zeker niet… lijkt me een instellingsprobleem
 • Goh wat mooi om te horen dat het al wel is uitgevonden en dat het dus mogelijk is.
  Wij hebben ergens ooit gehoord dat je de DHCP server in de instellingen van de router moet uitschakelen en dan valt ie nooit meer uit.
  We hebben al geprobeerd de range in te stellen van 192.168.0.1 tot en met 192.168.0.254 maar dat liep op een fiasco uit.
 • Hallo nu heb ik nog een vraag.
  Ik zag laatst op internet dat mensen achter de router een deksel met aluminiumfolie (zilverpapier) plaatsten.
  Er staan hier filmpjes van op internet.
  Het is idee is dan dat de straling terugkaatst en dat je dan meer bereik hebt.
  Ze trekken dan ook nog beide kanten van de deksel iets naar elkaar toe met een touwtje zodat het oppervlak een beetje bol is en dat zou dan nog meer weerkaatsing geven., en misschien net dat beetje om een een beter bereik te hebben ?
  Wat vinden jullie van dit verhaal ? een aap ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.