Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Opstartprobleempje

Anoniem
None
5 antwoorden
  • Goedenmorgen!

    Sinds enige tijd vertoont de PC van mijn vrouw het volgende probleem:

    Bij indrukken van de startknop gaan een paar lichtjes branden, hij maakt startgeluiden, maar na een of twee seconden schakelt hij weer af. Pas bij de derde of vierde poging blijft hij aan en start door.

    Ik verdenk de voeding, maar kan het evt. ook wat anders zijn? Moederbord, geheugen of nog iets anders….?

    Bij voorbaat vriendelijk dank!!

    Henk
  • Voeding zou kunnen, moederbord zou ook kunnen, gigabyte heeft eens een paar modellen gehad die onder bepaalde omstandigheden dat verdrag gingen tonen.

    Vertel een wat in de computer zit (download evt. speccy)

    Hoe oud is de computer, en als hij eenmaal gestart is, is hij dan wel stabiel?
  • psu kan het zijn .
    maar bekijk ook eens de Elco,s rond de cpu socket eens .
    als daar wat bolle tonnetjes staan of dat er wat bruine smurrie zit .
    dan is het bord aan zijn einden begonnen .
  • Bedankt zo ver!

    Als hij eenmaal loopt is hij stabiel.

    Het MB is Foxconn A7DA-S. Aluminium elco's, niets aan te zien. De voeding is een B merk: MS-Tech 600 Watt.

    Er zat een mengsel van 4 geheugen reepjes op. Ik heb er 2 afgehaald en 2 identieke laten zitten. Maar eens kijken wat dat oplevert. Met name morgenochtend bij een koude start.

    Ciao, Henk
  • Vanmorgen exact hetzelfde probleem. Volgende stap zal vervangen van de voeding zijn, denk ik.

    Gedaan en probleem over!

    Ciao, Henk

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.