Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Fysieke beveiliging PC.

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Het beste wat je kan doen is een backup maken van je bestanden, en een stevig wachtwoord zetten of je bestanden coderen is nog beter. Klinkt mij een beetje paranoie om je pc op slot te zetten thuis. van mij mogen ze de hele huisraad mee nemen. levert weer wat verzekerings geld op :lol:
 • Goedemiddag iedereen,

  Graag zou ik mijn computer ook fysiek willen beveiligen tegen diefstal. Het betreft een gewone thuiscomputer bestaande uit kast en monitor.

  Ik heb begrepen dat er speciale sloten voor computers op de markt zijn, zoals van het merk Kensington en Tryten (welke van de twee merken het beste is, weet ik niet - al klinkt Kensington me wel bekender in de oren). Het blijkt echter dat het merendeel van hun aanbod bestemd is voor laptops.

  Van het deel dat wél voor gewone thuiscomputers is bestemd (zoals hier en hier te zien is), weet ik niet wat ik het beste kan nemen - ook met het oog op de behuizing die ik heb. Ik heb een Antec 300, en ik weet niet of alle beveiligingssloten ook wel daadwerkelijk op de behuizing passen (want sommige sloten gaan uit van al aanwezig zijnde gaten aan de achterkant van de behuizing, en die heb ik niet óf het is van tevoren niet zeker of het wel zou passen). Wel heeft mijn Antec 300 aan de achterkant zo'n uitstekend rond gaatje waar je het paneel mee kan afsluiten, volgens mij door middel van een hangslot - maar dan moet je wel maar een hangslot kunnen vinden dat ook door dat kleine gaatje past. En dan is het ook nog de vraag of het een speciaal hangslot voor computers moet zijn, of dat ik dan toch beter bij de plaatselijke slotenmaker langs kan gaan.

  Om een lang verhaal kort te maken: graag zou ik willen weten of er hier mensen zijn die ervaring hebben met de fysieke beveiliging van een doorsnee thuiscomputer, en zo ja, welke adviezen zij mij zoal zouden kunnen geven (bijvoorbeeld met het oog op mijn Antec 300). Ik ben me ervan bewust dat fysieke beveiliging uiteraard niet 100% preventief is tegen diefstal, maar ik heb zoiets van: "Beter iéts dan helemaal niets, want je weet maar nooit: misschien maakt het die ene keer wél degelijk uit."

  Alvast hartelijk bedankt voor het lezen en voor de eventuele adviezen die men mij zou kunnen geven.

  Met vriendelijke groeten,

  Eldarion
 • Bespaar je de moeite. (en geld)

  Die kensington dingen zijn leuk voor op kantoor en andere plaatsen waar het opvalt dat iemand gaat rukken aan een pc. Een inbreker zal dat ding gewoon kapot trekken.

  En dat oogje achterop de kast is niet voor de bevestiging van een kensington lock, maar puur voor het afsluiten van de kast op bijvoorbeeld lanparties, zodat er niet gemakkelijk even de videokaart uitgehaald kan worden.

  Van die kofferslotjes passen trouwens erg goed in dat oogje ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.