Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

problemen met (USB-aansluiting) Labtec-muis

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Beste allen,

  Ik heb sindskort een probleem met de aansluiting van USB-labtec-muis.

  [img:a6d9b32457]http://di1-1.shoppingshadow.com/images/pi/ea/2b/a2/109318309-260x260-0-0_labtec+mini+optical+glow+mouse+with+retractable+ca.jpg[/img:a6d9b32457]

  Als ik bezig ben op mijn desktop (2006, WinXP) , wordt de muis soms uitgeschakeld. Ik trek de USB-aanlsuiting dan uit de desktop en duw 'm terug erin. Dan licht het ledje in de muis weer op en kan ik (dus) weer verder. Helaas herhaalt zich dit proces zonder dat ik weet waar 't precies aan ligt.

  Dingen die ik ondernomen heb om het probleem op te lossen :
  1] foutencontrole HD, met zelfde problemen nadien.
  2] in andere USB geplugd, met zelfde problemen nadien.
  3] stuurprog muis gezocht, die die niet blijkt nodig te hebben

  De oplossing [eruit-trekken-erin-duwen] resulteert soms in "een USB-apparaat wordt niet herkend". Als ik dat nog een paar keer probeer, dan pakt ie op een gegeven moment wel weer.

  Het is helaas karig weinig info, maar misschien weet iemand waar 't aan zou kunnen liggen ? Is de muisbedraing instabiel kapot misschien ? (tis tenslotte wel een cheap dingetje)

  Alvast dank,

  groet Frank
 • Dat is inderdaad geen dure aanschaf geweest, zo'n 10 tot 15 euro denk ik: http://tweakers.net/pricewatch/224395/labtec-mini-optical-glow-mouse.html#tab:prices

  Deze muis kan op sterven na dood zijn. Voordat je je hele pc overhoop gaat halen, zou ik het eerst een tijdje met een andere muis proberen. Als je daar geen problemen mee hebt, dan mag je de Labtec muis gaan begraven… :wink:
 • Goedkoop hoeft geen probleem te zijn hoor. ik werk al jaren met een 7,50 euro muis. Dit probleem ken ik wel trouwens. En lijkt inderdaad de muis te zijn. Een logitec of trust muisje van een euro of 7 doet 't prima.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.