Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Advies UPS gevraagd

Anoniem
perloc
5 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar een geschikte en betaalbare UPS ter bescherming van mijn NAS bij mogelijke stroomuitval.. APC is natuurlijk de bekendste fabrikant.
  Maar welk type zou nu het beste passen bij mijn behoefte en budget?
  Het gaat me voornamelijk om de bescherming van mijn continu draaiende NAS met kostbare data. Een NAS is gevoelig voor een plotselinge stroomuitval met alle risico op verlies van data..
  Mijn NAS verbruikt bij in bedrijf slechts 20 watt en in hibernation nog minder.
  Verder zit je bij een stroomuitval al gauw een paar uur zonder spanning en het lijkt erop dat zelfs de dure UPSsen maar hooguit een half uur in bedrijf kunnen blijven op de accu.
  Wie heeft ervaring en tips voor aanschaf?
  bvd
 • Een UPS is ook niet bedoeld om langdurig een server te kunnen voorzien van stroom maar om de server dusdanig te voorzien van stroom om hem gecontroleerd af te laten sluiten.

  Je zal dus ook geen UPS-en vinden die je NAS lang van stroom kunnen voorzien, daar zijn ze niet voor bedoeld.

  Je vraagt wat het beste bij je budget past maar je hebt geen budget genoemd.
 • Gecontroleerd afsluiten? De NAS kan zichzelf toch niet uitloggen, of sluit hij zichzelf bij een mindere spanning dan zelf uit? Ik weet niet hoe ik me dat moet voorstellen.. Als bedrag heb ik ongeveer 100 euro in gedachten.
 • Bij een normale server gaat het zo:

  Een UPS is naast een stroomkabel, ook met een datakabel aangesloten op de server. Op de server draait een programma dat de data van de ups in de gaten houdt. Op het moment dat de stroom wegvalt, gebeurt er voor de server niets. alleen de software op de server ziet dat de spanning is weggevallen.
  De software houdt dan in de gaten voor hoelang er nog stroom is, en zodra dat onder een door de beheerder ingestelde waarde komt, geeft de software het besturingssysteem een seintje dat de server gecontroleerd uitgezet moet worden.

  Zo gaat het op een server, het zal ook wel op een nas kunnen, lijkt me, maar dan moet daar wel software voor de nas voor zijn.
 • Ik weet niet wat voor een NAS je hebt maar mijn QNAP's hebben ondersteuning voor UPS. Ze krijgen dan van de UPS een signaal als de netspanning wegvalt en zullen na een instelbare tijd (gecontroleerd) uitschakelen. Ik kan er voor kiezen om ze uit te laten staan als de netspanning terugkomt maar ze kunnen ook desgewenst automatisch herstart worden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.