Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Partitie verdwenen ???

Anoniem
Tirm
14 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb het volgende probleem :

  Ik heb een computer met Windows 7 met 2 ingebouwde harde schijven van elk 75 GB.

  Harde schijf 1 is verdeeld in 2 partities : Partitie C (47GB)waar mijn windows op draait en Partitie E (+/- 28GB)waar mijn (belangrijke) documenten op staan.

  Harde schijf 2 gebruikte ik als Back up. Jammer genoeg is het meer dan een jaar geleden dat ik een back-up gemaakt heb van mijn belangrijke documenten >:(

  Nu heb ik het volgende probleem : Mijn PC doet zeer raar en valt heel de tijd uit, is een redelijke oude PC dus dit is niet echt een probleem. Ben van plan om een nieuwe te kopen en gewoon alles over te zetten.

  Maar mijn grote probleem is dat hij mijn partitie E niet meer herkent. Dit vind ik zeer raar, de harde schijf is verdeeld in 2 partities. Partitie C herkent hij en partitie E NIET.

  Als ik kijk via schijfbeheer vind ik wel mijn belangrijke E partitie terug

  Daar staat C 47.08 GB NTFS Partitie E 27.45GB RAW

  Het enige dat ik kan doen met partitie E is formatteren. Wat betekend die RAW en is het mogelijk deze te herstellen? Ik hoop van wel want daar staat heel belangrijke info op.

  Ik weet dat ik dom gedaan heb om geen back-up te nemen van mijn documenten maar daar is het nu jammer genoeg te laat voor.

  Hopelijk kunnen jullie mij verder helpen ! Ik zal jullie eeuwig dankbaar zijn ;)
 • [quote:5ccfb15a78="scelle"]de harde schijf is verdeeld in 2 partities. Partitie C herkent hij en partitie E NIET.[/quote:5ccfb15a78]Dit is een van de redenen waarom ik[b:5ccfb15a78] nooit [/b:5ccfb15a78]een partitie zal maken. Het probleem is nu dat het in feite 1 schijf is. Om dit weer goed te krijgen zul je je E schijf moeten formateren. Ik heb het zelfde gehad met een schijf die hij opeens in een RAW system veranderd had:

  [b:5ccfb15a78]Zie dit topic[/b:5ccfb15a78]

  Bekijk dat topic maar even over hoe ik het opgelost heb. Maar de enige manier is een complete format. En het liefst daar weer 1 schijf van maken. Een partitie maken is jezelf voor de gek houden. Als er met 1 van de partities iets mis is? heb je die andere ook niet meer in de regel. Een backup is pas een backup als het onafhankelijk opgeslagen is!

  Na een format kun je met een recovery tool de zaak weer terug halen. Maar alleen zolang er niets overschreven is. Daarnaast verlies je waarschijnlijk toch wel wat info vanwege het RAW file system.

  Leuker kan ik het niet voor je maken.
 • Dus veel kans dat ik mijn belangrijke gegevens kwijt ben na de format :(
 • Die kans is erg aanwezig inderdaad. Voor vele mensen moet het helaas eerst zo gaan voor ze leren dat een backup pas een backup is als het op meerdere onafhankelijke plaatsen is opgeslagen. Ik heb zelf 2 schijven buiten mijn pc in de kast liggen met belangrijke bestanden. Deze schijven houd ik up-to-date en vervang ik trouw iedere 2 jaar. Daarnaast staan deze bestanden voor direct gebruik nog op 2 andere pc's in huis. Maar geen van allen op een partitie! :wink:
 • Daar heb je 100% gelijk in.

  Ik heb ook een externe harde schijf waar ik wekelijk een backup deed. Maar door een of andere reden is deze vol geraakt. Ik denk dat de fout was dat hij de oude backup NIET overschreef maar er gewoon bij plaatste.

  Achteraf dom dat ik [u:b84a795593]niet[/u:b84a795593] naar een oplossing zocht
 • Overigens als je een echt betrouwbare backup wilt? is een externe schijf taboe! Ik mijd een externe schijf ten alle tijden. Als je externe schijf er mee ophoud en het is er een die alles in 1 heeft (stroom en data door dezelfde kabel) dan ben je echt alles kwijt als die er mee ophoud. Helaas is een externe schijf nog altijd een onbetrouwbaar medium.
 • Een andere mogelijkheid om verdwenen partities terug te halen, is het proberen via applicatie EaseUS partition Recovery. Of eventueel TestDisk.
 • [quote:4fd0174516="jolo"]Een andere mogelijkheid om verdwenen partities terug te halen, is het proberen via applicatie EaseUS partition Recovery. Of eventueel TestDisk.[/quote:4fd0174516] Ware het niet dat het een RAW file system is geworden. Uit ervaring durf ik te zeggen dat dit met geen mogelijkheid terug te draaien is. Helaas is het mij ook nooit duidelijk geworden hoe het mogelijk is dat het spontaan een RAW file system wordt :?
 • Ik vond zojuist nog wel wat aanvullende info, over het herstellen van een Raw Partition met TestDisk.
 • Het was mij niet gelukt om het zonder data verlies weer in orde te krijgen. Ik ben benieuwd of het lukt met testdisk. Als je dat gaat proberen? laat dan aub de uitkomst even weten.
 • Zal dit morgen eens proberen en ik hou u zeker op de hoogte !!!
 • Ik heb een keer een raw leeg gehaald met Get Data Back. Probleemloos, volgens mij alles terug.
  Voor een examenkandidaat, die blij was dat haar werkstukken terugwaren…
  Geen backup had ze… :evil:
 • [quote:c7b7ffee9d="andre@home"]Ik heb een keer een raw leeg gehaald met Get Data Back[/quote:c7b7ffee9d]Data terug halen is het probleem hier nu niet. Als die partitie hersteld kan worden hoeven we niks met data recovery.
 • [quote:e59a02c646="eduard33"][quote:e59a02c646="andre@home"]Ik heb een keer een raw leeg gehaald met Get Data Back[/quote:e59a02c646]Data terug halen is het probleem hier nu niet. Als die partitie hersteld kan worden hoeven we niks met data recovery.[/quote:e59a02c646]data redden, partitie formatteren en probleem is opgelost.
  Ik zie voorlopig nog geen oplossingen die die RAW weer in een partitie omzetten……
  Mi gaat het toch om de data veilig te stellen, oplossing links of rechtsom is toch ondergeschikt daaraan?

  Als je een oplossing nastreeft waarbij je alle data echt kwijt raakt… daar zit je nu op te wachten als gebruiker…. NIET dus…. :oops:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.