Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Compact Flash-kaarten

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Ik heb eens een keer een flash-kaart gebruikt om even wat dingetjes op te slaan, maar dat ging na een paar keer mis en nu heb ik er twee die helemaal niet meer toegankelijk zijn.

  "K zal wel dom zijn geweest! (?)
  :roll:

  (ook de camera geeft "geen toegang tot de kaart";)

  Ik moet wel toegeven dat ik de kaarten niet met zoveel voorzichtigheid heb behandeld als een HD: m.a.w. uittrekken zonder eerst af te schakelen………….

  :oops:
 • Dat uittrekken zonder hem uit te werpen doe ik altijd, ik let er wel op dat er geen schrijf/lees-activiteit meer is.

  Is nog nooit een probleem geweest.

  Ik gebruik compact flash voor mijn camera, en gebruik een externe cardreader.
 • gebruikte ook altijd een externe reader na soms wat weigeringen in de ingebouwde.
 • Iemand die mij enige uitleg kan geven wat te doen wanneer flash-cards geblokkeerd zijn?

  Tevens een vraagje over een interne card-reader annex usb: heb al eens meer problemen met een ingebouwde gehad. Is het misschien beter deze niet meer te (laten) monteren??
 • Kun je in schijfbeheer de kaartjes nog wel zien?
  dan formatteren in FAT of RAW
 • neen, de (externe) reader meldt zich even, gaat dan uit en knippert een seconde en gaat dan na een minuut of wat continue branden, trek ik de kaart eruit gaat de LED uit, stop ik 'm erin dezelfde geschiedenis, maar in de "removable storage" niets. Ook de camera meldt: "kan folder niet maken".

  Beangstigend want ik weet niet waarom en als ik onderweg ben met 16 GB foto's………….
 • probeer het in een andere reader of pc-laptop.
  Als je hem niet meer bij kan dan heeft hij de geest begeven.
 • in de vuilnisbak. In Windows 7 helemaal geen reactie en in XP laat de reader alle slots zien, doch wanneer ik juist dat slot klik met de kaart erin slaat alles vast.

  Niet voor het geld, maar wil weten of dit veel gebeurt. Voel me op deze manier niet zo zeker (meer)!

  Bedankt voor je reactie!
 • ja hoor, ik wordt hier niet goed van!

  Nog een keer de kans gegeven, na weken van klooien. In Windows 7: geen sjoege.

  Windows XP losse reader niks, ingebouwde reader vraagt plotseling om "reanimatie", gedaan en………… 't werkt weer, ook in de camera, maar niks in Windows 7.

  Nou vertrouw ik 't helemaaaaal niet meer…………….
 • Ik had hem allang een enkele reis naar het ronde archief of retour fabrikant verkocht ;)

  Dat soort kaarten gebruik je (meestal) niet met een instap camera, maar bij serieuze DSLR. Ik heb zelf twee 16GB Sandisk extreme UDMA 60 CF'jes, (ik heb een 7D), maar zodra er een problemen geeft, gaat die retour Sandisk, voor vervanging.

  Ik kan het gewoon niet hebben dat een van mijn kaarten het begeeft.

  Mijn workflow:

  Foto's maken, kaartje in externe reader om de foto's te kopieren naar de harddisk, foto's blijven op het kaartje staan tot er een backup gemaakt is van de foto's. Foto's uitzoeken en eventueel bewerken, de fotos, die over zijn worden gebackupped, naar een andere computer. Pas als dit gebeurt is gaat de CF in de camera, en wordt daar geformatteerd. Waarna de cyclus herhaald.
 • Dat ik er zo mee heb omgetorteld is gewoon dat ik wil(de) weten wat er aan de hand was, maar ik heb ze inmiddels laten verdwijnen, inderdaad het vertrouwen.

  "Garantie" is een ander probleem.

  Ik laad de foto's op een separate HD die ik direct bekijk en maak een back-up op een tweede externe HD.

  Welk back-up programma gebruik jij??
 • Ik gebruik CA Arcserve Backup, in combinatie met wat zelf ontworpen software. Maar dat raad ik je af. Veel te gecompliceerd voor een thuisgebruiker. :) Ik werk er professioneel mee, en mijn thuis situatie is tegelijk een test omgeving, die ik soms gebruik om dingen uit te proberen.

  Ik maak gebruik van een centraal ingerichte backup server, waarbij alle andere computers een backup client hebben.
 • Goedemorgen, jij bent vroeg!

  OK, ik ben geen profi. Start nu net met Nero8. Heb voorheen "copy/paste" gedaan maar dat had ook z'n zwakke zijden.

  Eens kijken hoe dit werkt en hoe lang het duurt: meer dan 500 GB.
 • Mijn vraag een paar dagen geleden: "Tevens een vraagje over een interne card-reader annex usb: heb al eens meer problemen met een ingebouwde gehad. Is het misschien beter deze niet meer te (laten) monteren??"

  Daaraan nu een tweede vraag gekoppeld: ik heb bij de aankoop van een geheel op te zetten (niet goedkope) en nieuwe computer een voorgaande reader gegeven met de vraag deze te monteren. Neen, "een nieuwe erin" en ik denk dat de "technicus" niet wist hoe de stekkertjes aan te sluiten: de nieuwe Apacer heeft ze allemaal gecombineerd in een, dus makkelijker als je niet weet wat je doet! Deze Apacer heeft nu de geest gegeven. Is er misschien iemand die mij behulpzaam kan zijn met de aansluiting van de oude?? Op de aansluiting op het moederboard kan ik helaas geen tekst terugvinden.


  http://www.antoni-uni-photography.com/Ahrefhttpwwwstickmanbangkokcom/TECHNICAL-STUFF/antoniuni-mistifarang/11167205_Hskc6f#!i=1734858423&k=dLTRK5q&lb=1&s=A

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.