Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Netbook op TV aansluiten

Anoniem
Anjo
12 antwoorden
 • [quote:774a6f09ca="Marc H"]Wel op de netbook ingesteld dat je gebruik wilt maken van de aansluiting?[/quote:774a6f09ca]


  Nee, dat zal ik dan eens proberen. Dank!
  Sander
 • Ik probeer mijn netbook Acer Aspire One D250 op mijn Sony Bravia TV (40EX500) via de VGA-aansluiting aan te sluiten, maar kan daarna ''het juiste invoerkanaal'' niet vinden (volgens Tips en Trucs dec 2011). Dus is er niets te zien. De TV meldt dat op de PC ingang (bij Externe input) geen apparaat is aangesloten.
  Weet iemand hier raad mee?
  Sander
 • Wel op de netbook ingesteld dat je gebruik wilt maken van de aansluiting?
 • Je dient op je netbook via beeldscherminstellingen aan te geven dat je TV als (tweede) monitor fungeert via die VGA aansluiting. Standaard staat nl. alleen je netbook beeldscherm als monitor gedefinieerd.
 • [quote:87b7346d3a="Obi-wan-kenobi"]Je dient op je netbook via beeldscherminstellingen aan te geven dat je TV als (tweede) monitor fungeert via die VGA aansluiting. Standaard staat nl. alleen je netbook beeldscherm als monitor gedefinieerd.[/quote:87b7346d3a]


  Dank, Ik ga dat uitproberen!
  Sander
 • [quote:fb05edd2a8="Obi-wan-kenobi"]Je dient op je netbook via beeldscherminstellingen aan te geven dat je TV als (tweede) monitor fungeert via die VGA aansluiting. Standaard staat nl. alleen je netbook beeldscherm als monitor gedefinieerd.[/quote:fb05edd2a8]

  Helaas, het lukt me niet dit voor elkaar te krijgen.
  Ik gebruik Windows XP SP3.
  Bij Beeldscherm - Instellingen zie ik twee monitoren ( 1 en 2 genaamd) waarvan 1 groot wordt weergegegeven (een plug-en playmonitor).
  Daaronder wordt ook de mogelijkheid gegegeven te kiezen voor 2. Standaardbeeldscherm. Daarvoor moet ik monitor 2 ''verslepen zodanig "dat de indeling overeenkomt met de werkelijke plaatsing van de monitor''.
  Als ik dat doe, krijg ik de vraag: ''Wilt u dit beeldscherm inschakelen?""
  Bevestig ik dit, dan krijg ik de mogelijkheid vinkjes te zetten bij ''Dit apparaat als hoofdmonitor gebruiken'' en ''Het Windows-bureaublad uitbreiden naar deze monitor."
  Als ik hierna op Toepassen klik en weer terugga naar het Beeldscherm-menu blijkt de oude toestand ongewijzigd….
  Wat doe ik verkeerd?
  Sander
 • Er zijn PC's/laptops/netbooks die weigeren de tweede aansluiting te activeren als hierop bij opstarten geen beeldscherm/tv is aangesloten. Dus: eerst tv aansluiten, daarna netbook opstarten en vervolgens bij beeldschermeigenschappen de nodige aanpassingen maken.
 • [quote:a0b1d3eb46="Hans60"]Er zijn PC's/laptops/netbooks die weigeren de tweede aansluiting te activeren als hierop bij opstarten geen beeldscherm/tv is aangesloten. Dus: eerst tv aansluiten, daarna netbook opstarten en vervolgens bij beeldschermeigenschappen de nodige aanpassingen maken.[/quote:a0b1d3eb46]


  Dat heb ik gedaan, maar op TV krijg ik dan toch nog geen Bureaublad van mijn netbook te zien. De zin in het Tips en Trucs artikel artikel ''Kies het juiste invoerkanaal op de TV'' intrigeert ne ook nogal….Of bedoelen ze hiermee misschien de (Externe) PC-optie?
  Ook lees ik nog: ''Misschien moet u bij oudere Windows-systemen op een specifieke sneltoets drukken om het beeldsignaal naar een externe monitor te sturen….
  Helpie.
  Sander
 • Ik vermoed eerder dat je het config tooltje van je grafischekaart nog niet hebt ingesteld, deze kan dwars liggen met de windows tool.
  Kijk dus in je systray naar bv (afhankelijk van je vga kaart) Nvidia tool of ATI of Intel ect..
 • Bij veel laptops heb je ook een Fn-functietoets combinatie om het beeld naar een externe monitor te sturen.
  Bij de functietoetsen staan dan vaak in een andere kleur tekentjes, kijk of er 1 bijstaat waar een monitortje opstaat en gebruik die F toets in combinatie met de Fn.

  Edit: even opgezocht in de handleiding, Fn-F5 is de combinatie die je moet hebben.
  Zorg uiteraard wel dat de tv in de juiste stand staat.
 • [quote:96398d7f9c="arjant2"]Bij veel laptops heb je ook een Fn-functietoets combinatie om het beeld naar een externe monitor te sturen.
  Bij de functietoetsen staan dan vaak in een andere kleur tekentjes, kijk of er 1 bijstaat waar een monitortje opstaat en gebruik die F toets in combinatie met de Fn.

  Edit: even opgezocht in de handleiding, Fn-F5 is de combinatie die je moet hebben.
  Zorg uiteraard wel dat de tv in de juiste stand staat.[/quote:96398d7f9c]

  Dank voor de moeite. Ik ga dit proberen. je hoort ervan!
 • [quote:edc6bd2f37="peterkramer"]Ik vermoed eerder dat je het config tooltje van je grafischekaart nog niet hebt ingesteld, deze kan dwars liggen met de windows tool.
  Kijk dus in je systray naar bv (afhankelijk van je vga kaart) Nvidia tool of ATI of Intel ect..[/quote:edc6bd2f37]

  Dank! Als eenvoudiger oplossingen niet werken, zal ik dit zeker gaan uitproberen. Ik ben nog nooit bezig geweest met tooltjes van mijn grafische kaart, vandaar een lichte terughoudendheid mijnerzijds.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.