Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

floppy disc readers

Anoniem
None
20 antwoorden
 • Ik heb sinds een aantal jaren een aantal readers verzameld, maar het schijnt dat ze met de moderne mother-boards niet (meer) te gebruiken zijn.

  Is er een mogelijkheid toch een in gebruik te nemen zonder een antieke computer te moeten kopen??

  Wanneer ik het echt helemaal kan vergeten dan smijt ik ze weg.
 • Hoezo?
  De meeste MOBO's hebben nog wel ergens een ide aansluiting zitten voor floppydrives.
  Anders eens een PCI kaartje kopen waar je die dingen op aansluit
 • zie je, DAT zijn nu eens antwoorden! Als ik een nieuwe computer aanschaf en ik geef 'm er bij dan geen enkele reactie en krijg 'm met dezelfde lading weer terug mee! Wat een eikels!

  BEDANKT!
 • Floppy drives worden (werden) doorgaans niet aangesloen via de IDE bus, maar hadden een aparte aansluiting. Ik kan me voorstellen dat moderne moederborden niet meer voorzien worden van zo'n aansluiting. In dat geval zou je op zoek kunnen gaan naar een PCI kaartje, die wel zo'n aansluiting heeft. Als die er niet zijn, kun je de oude floppy drives ook niet meer gebruiken. Je kan dan uiteraard nog wel een USB floppy drive kopen, als je nog diskettes wil kunnen gebruiken.
 • Ook DAT wordt je niet gezegd, nooit geweten! Als ze hier maar de simpele dingen duur kunnen verkopen, maar je moet niet (te vaak) terugkomen, en ze weten weinig of niets. Als je echter het naatje van de kous wilt weten omtrent illegaal copie-gedoe dan is men altijd thuis!

  Overigens heb ik dit net in YouTube gezien: http://www.youtube.com/watch?v=FXhS8OQrORE

  bedankt voor je reactie!
 • Misschien is dit wat voor u.

  Dit gebruik ik ook nog wel eens.

  http://computer-software.marktplaats.nl/laptops-onderdelen-en-toebehoren/525648533-aangeboden-losse-3-5-inch-floppy-drive.html?return=eJwtiltqxDAMRfcykPzl5cyU1iEM6U7cWCEhtiUspdMH3XuVUhDi3HuPs5393mw7sDXXZ3thcHleh1WEbNPsSJDq6PIuFJwTrlNoZox0CGSuIFWMizxchiY4EiSuMHnIHoJueoLwBitmSM3cPd36epUY7h9h7ErPo2DRT13RvwZ9U2%2FMiebsVD1ZlL82UuTF879MZ9sqRB2mdETI26xxf2gMyAyFuZl2CUj0%2BYc%2Bb%2B%2BgBvKmiimJjrEtCVlm9DC%2BXI25DD%2B%2FsE1WEA%3D%3D&df=1&fs=1
 • zo zie je, ik had dat allang afgeschreven! Wist ik veel! Dom? JA!
  Zal eens zien hoe en waar ik dat moet organiseren: zit zo'n 9.000 km. bij je vandaan en ben zo'n twintig jaar niet meer in NL geweest……..

  Toch goed om te weten, bedankt!
 • Zo zat ik ook er mee, had een nieuwe computer gekocht zonder een floppy-drive.

  Toen kwam ik dit tegen op Ebay en 1tje gekocht.

  En ik was weer gered.

  Maar zet nu wel alles op dvd/cd.
 • Inderdaad is de reactie van mistifarang een heel goed antwoord. Ingebouwde diskettedrives tref je nauwelijks meer aan, de reden/oorzaak is duidelijk, zelf kreeg ik hier ook mee te maken.
  Maar de oplossing is inderdaad simpel, ik heb bij de laatste aankoop van een nieuwe PC gelijk voor ¤25,- zo'n externe drive gekocht. Volgens mij is die in elke goed voorziene computerwinkel wel te koop. Ik gebruik hem bijna nooit, maar de grote doos met diskettes wil ik toch niet wegdoen.

  Externe (USB) diskettedrive, zo heet zo'n ding.
 • Zal het toch eens proberen, in een land als Singapore is men toch wel wat meer ontwikkeld/geinteresseerd!

  Het gaat me er in principe om om de inhoud van een aantal floppies van een jaar of zeven geleden te bekijken en eventueel te kopieeren. Daarna kan ik het hele zootje wegsmijten. Ik ben geen verzamelaar (meer)!

  Bedankt!
 • Zal 't eens proberen! Ben misschien te negatief (geworden), maar heb het idee dat men mij met open mond zal aan gaan staren en me een CD-speler zal willen verkopen……………….
 • op elk bord zit gewoon een floppy aansluiting .
  en je moet dan wel in het bios dat even aan zetten .
 • :roll: Ik wordt gek van de locale "hulp" en "specialisten"!!!!!!!!!!!!!
 • dan niet . ben je tegen de locale bevolking ook altijd zo vriendelijk
 • Floppies, daar wil je toch niet meer mee werken???

  Onbetrouwbaar, te klein, en traaaaag. Ik vind het niet gek dat je ze niet meer ziet. Ik heb de laatste 5 jaar geleden al weggedaan, en nooit spijt van gehaqd.
  Geen airflow verpestende flatcable in mijn pc's, als je een keer een floppy nodig hebt kan je ze nooit vinden, en als je er een vind, geeft hij of een read error of een write error. Niet sentimenteel doen, weg dumpen.

  Ik heb een bootlable usb stickje liggen, voor het updaten van een moederbord bios.

  [quote:55ec33b8f1="canonboy"]op elk bord zit gewoon een floppy aansluiting .
  en je moet dan wel in het bios dat even aan zetten .[/quote:55ec33b8f1]

  Yea right, je zou eens op een modern moederbord kijken, want de meeste hebben echt al jaren geen floppy drive meer. Ik heb hier 4 computers staan, alleen de oudste heeft nog een floppy drive aansluiting op het moederbord. (Asus p5kr), de andere moederborden hebben alle geen floppy aansluiting meer: Asus P6TD Deluxe, P7H55-M/USB3 en een P7P55D LE)
 • [quote:1f26e8b8df="canonboy"]op elk bord zit gewoon een floppy aansluiting .
  en je moet dan wel in het bios dat even aan zetten .[/quote:1f26e8b8df]
  Jawel, maar dan moet je dat "rotding" weer inbouwen. De hele diskette(drive) is een volkomen achterhaald fenomeen dat je eigenlijk niet meer wilt in je PC, ware het niet dat je nog een doos met die dingen hebt staan met info die je misschien af en toe nog wel eens wil inzien. Dat "misschien" deed mij een poosje geleden besluiten om er die maar ¤25,- tegenaan te gooien voor zo'n externe USB-drive.

  En als je bovendien meerdere PC's in huis hebt waar je eigenlijk voor hetzelfde zit? Idem als je binnenkort weer eens eentje gaat venieuwen? Ook daar wil je toch niet meer zo'n achterhaald ding? In alle gevallen is het dan handig om zo'n extern dingetje in je bureaula of zo te hebben dat je gauw even op elke computer in een USB-poort kan prikken. Bovendien is het zo klein, dat je hem gemakkelijk in je jaszak kan steken om hem desgewenst overal naar toe te nemen.

  En het lijkt me sterk dat men daar in een computerwinkel niet meer weet waar je het over hebt. Desnoods neem je een diskette mee als dummy.
 • ik heb een
  MSI P55-CD 53 en daar zit gewoon een floppy poort op tot 2.8 Mb
 • "dan niet . ben je tegen de locale bevolking ook altijd zo vriendelijk"


  Denk dat je m'n boodschap verkeerd hebt uitgelegd………….. :o
 • Ik wilde zoals ik al schreef de oude floppies nogmaals controleren op inhoud en dan met een wijde boog laten verdwijnen.

  En, men weet zeker wat floppies zijn maar is helaas volkomen ongeinteresseerd om maar iets meer te doen dan te verkopen wat nu "mode" is en (meestal) ontbreekt ook de wetenschap hoe iets aan te pakken wat niet bij het dagelijks werk hoort.

  Had kort geleden een (inbouw) card-reader gegeven om in een nieuwe andere computer in te bouwen, maar de stekers bestonden uit zo'n vijf stuks, ik kreeg 'm met de nieuwe computer terug en men had een nieuwe ingebouwd die met een steker was uitgerust waarin de vijf geintregeerd zijn……

  8)
 • Er bestaan ook inbouw floppy drives die buitennormale 1.4 mb floppies nog speciale 100 MB floppies lezen (betwijfel of je die floppies nog kunt kopen ergens) deze drives (ik heb er nog twee) sluit je niet aan op de floppie aansluiting maar op de IDE aansluiting… maar die aansluiting is ook al aan het verdwijnen al hebben veel moederborden nog één ide voor cd-dvd spelers…
  Er staat iets op van laser dus ik denk dat er twee leeskoppen in zitten.
  :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.