Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Externe Toshiba schijf niet meer benaderbaar

Anoniem
Tirm
7 antwoorden
 • Ik kan mijn externe Toshiba USB schijf type PX1266E op mijn Windows 7 PC niet meer benaderen terwijl er voor mij heel waardevolle video's op staan (o.a. van mijn overleden ouders). Wie kan mij helpen/tips geven? Ik weet zeker dat ik het goede password intik weet/heb.
 • Caps Lock aanstaan??
  Kun je de disk op een andere PC wél benaderen??
 • Nee, helaas is het niet zo simpel en aansluiten op een andere PC is ook geen oplossing.
  Normaal zie ik bij aanzetten (bijv.) een G: schijf die zich gedraagt als een CD-ROM en als je het password intikt via een programmatje op die G: dan zie je de H: schijf (met daarop de data) verschijnen. Ik zie nu alleen de G: schijf. Ik kan wel het passerd resetten maar dan ben ik de data kwijt…..ik moet dus toegang krijgen tot de data buiten die beveiligingssoftware om.
 • Je probeert toegang te krijgen tot een beveiligde HD.
  Misschien kun je iets met het desbetreffende beveiligingsprogramma?
  Welk prog?
 • Ja, de USB schijf kwam toen 'out of the box' met beveiligingssoftware. De executable heet ONSPCLCK.exe. Oude zooi uit 2006 die me nu de toegang verhinderd.
 • [quote:5fb5f4bbd0="e.vening@onsnet.nu"]De executable heet ONSPCLCK.exe. Oude zooi uit 2006 die me nu de toegang verhinderd.[/quote:5fb5f4bbd0] Als die externe harddisk ouder is dan vijf jaar, zou je probleem wellicht veroorzaakt kunnen zijn, door slechte sectoren. Had je op het Toshiba support forum deze thread al gecheckt My External HDD hard drive Doesn't work En heb je nog de beschikking over een PC/laptop met Windows XP, waarop je die externe harddisk kunt proberen.
 • Ik heb helaas geen oude PC met XP of zo meer en volgens mij blokkeert de toegang omdat de software het goede password niet heeft opgeslagen.
  Weet iemand hoe deze software werkt en of het echt waar is dat als je het password reset je echt alle data kwijt bent en ook een 'undelete'-progje zoals besproken op deze site, dan de zaak niet meer kan terughalen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.