Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

WD Caviar Green 1TB defect?

Anoniem
rolla
24 antwoorden
 • In het eerste bootscherm staat normaliter de bios versie wel vermeld. In cpu-z is het meestal ook wel zichtbaar.
 • In dit systeem heb ik een WD Caviar Green 1 TB zitten. Deze schijf is in december 2010 gekocht.

  Sinds een tijdje reageert de computer soms traag met af en toe een spontane reboot. Nu heb het testprogje van WD gedownload en geinstalleerd. Ik heb zowel de basic als extented test gedraaid. Bij de basic krijg ik een foutmelding dat de test niet voltooid kan worden en bij de extented test krijg ik na afloop de melding dat er beschadigde sectoren zijn gevonden. Als ik op repair klik krijg ik een foutmelding zoiets van dat dit niet mogelijk is.

  Windows schijfcontrole heb ik ook al laten controleren op beschadigde sectoren en deze geeft ook aan beschadigde sectoren te vinden.

  Ik heb gisteren een andere schijf (Samsung Spinpoint F1 500 Gb) in gebouwd en daar Windows op geinstalleerd. Vervolgens de WD schijf helemaal leeg gemaakt (partities verwijderd)en nogmaals het testprogje van WD gedraaid. Nog steeds beschadigde sectoren.

  Mag ik nu concluderen dat ik de schijf voor RMA mag aanmelden?
 • Ja.
 • Dat is duidelijk dan ga ik de schijf aanmelden voor RMA.
 • Hetzelfde een tijdje geleden voorgehad met een Caviar Green 2 TB, en hij was inderdaad rijp voor het schroot.
 • Ik heb afgelopen donderdag een nieuwe harddisk (WD10EARS) binnen gekregen. Op de schijf staat DATE 15 MAR 20212.

  Nu heb ik de schijf in de computer gehangen en probleemloos Windows geinstalleerd. Op de schijf staat "all other OS configurations - drive is ready for use as is". Dus ik hoef niets in te stellen. Echter nu naar een paar dagen krijg ik het bij het opstarten weer de melding "select proper boot device".

  Ik heb het testprogje van WD geinstalleerd en als ik de quick test uitvoer wordt hij voortijdig beeindigd met een foutmelding. Als ik de extended test uitvoer en na een paar minuten beeindig geeft het programma al meldingen over bad sectors.

  Nu heb ik mijn eigen Samsung 500 Gb schijf weer in deze pc gehangen en vervolgens op deze schijf ook een quick test uit gevoerd. Wat blijkt? Deze wordt succesvol beeindigd.

  Mag ik nu concluderen dat de nieuw schijf ook in aanmerking komt voor RMA?
 • Dubbele posting
 • Kun je de schijf eens in een andere pc testen? Probeer ook eens een andere sata kabel en andere aansluiting op je moederbord.
 • Had je die quick test foutmelding opgezocht op de WD Knowledge Base Diagnostic Error Codes? En had je het testen van de WD schijf ook geprobeerd buiten Windows om? Dus met de Data Lifeguard Diagnostics bootable CD? Die diagnostische software staat ook op de Ultimate Boot CD.
 • Ja ik heb de foutmelding (unknown test) opgezocht en het enige wat aangegeven wordt is nogmaals testen.

  Ik heb de harde schijf in mijn eigen pc gehangen en ook daar krijg ik bij het uitvoeren van een quick test dezelfde foutmelding:

  [i:78b0f5314e]Quick Test on drive 1 did not complete!
  status code = 07 (failed read test element), failure Checkpoint = 97
  (Unknown Test)
  sMART self-test dit not complete on drive 1![/i:78b0f5314e]

  Vervolgens de extended test uitgevoerd en deze geeft aan het einde van de test de melding "Test found bad sectors that may repairable" Ik heb op repair gedrukt en als dat succesvol verloopt ga ik nogmaals de test draaien.

  Ik heb overigens de image van de Dos versie gedownload en op cd gebrand en vervolgens daarmee opgestart, maar krijg ik na het opstarten van Caldera DOS de melding "no harddisks found"

  Twee verschillende pc's, verschillende sata-kabels. dezelfde foutmeldingen dan zou je toch zeggen dat de schijf niet goed is?

  [b:78b0f5314e]Edit: Ik krijg na het voltooien van het repareren van de bad sectors een foutmelding: "error was detected while repairing bad sectors."[/b:78b0f5314e]
 • Lijkt er inderdaad op, dat ook deze stuk is. Maar het is wel heel toevallig. Wat erop kan wijzen, dat je pc defect is, bijvoorbeeld de voeding. Maar wat je terugkrijgt, zijn meestal ook gerepareerde schijven, die mogelijk een hogere kans op defecten hebben.
 • Jouw gedachte mogelijk de voeding de oorzaak van de harde schijf problemen is vindt ik raar. Er heeft tijdelijk een Samsung schijf in de pc gehangen en deze schijf heeft probleemloos gewerkt. Zelfs een quick test met het progje van WD geeft geen fouten.

  Op de schijf staat een datum van 15 maart 2012. Wat dus betekent dat WD na reparatie er een nieuwe sticker op plakt?

  Ik ga deze schijf aanmelden voor RMA.
 • [quote:568ad5ab7e="rolla"] Ik heb overigens de image van de Dos versie gedownload en op cd gebrand en vervolgens daarmee opgestart, maar krijg ik na het opstarten van Caldera DOS de melding "no harddisks found" [/quote:568ad5ab7e] Dat is waarschijnlijk omdat in het BIOS de SATA controller op AHCI staat. Deze zou je tijdelijk kunnen zetten op IDE Mode > Enhanced of Compatible.
 • Zoals in mijn vorige post gemeld heb ik de schijf aangemeld voor RMA en een nieuwe (gerepareerde?) schijf terug gekregen en geinstalleerd. De pc heeft een tijdje probleemloos gefunctioneerd en toen kreeg ik weer de melding "select proper boot device" bij het opstarten en reboot de pc soms spontaan in Windows.

  Als mogelijke oplossing heb ik de schijf aan een andere sata poort gehangen. Echter was dit niet de oplossing en heb ik vervolgens de sata kabel vervangen. Weer was het een tijdje goed en nu krijg ik de laatste tijd af en toe weer de melding "select proper boot device" en start de pc af en toe spontaan in Windows. Soms is het een tijdje goed en dan treed het probleem zo ineens weer op.

  Aangezien ik geen blauwe schermen krijg met foutmeldingen ga ik er vanuit dat het geheugen goed is. Het lijkt mij sterk dat de harde schijf defect is, maar omdat uit te sluiten ga ik hem testen in mijn eigen pc. Blijft de voeding over als mogelijke boosdoener.

  Volgens de manual van het moederbord is minimaal 300 watt vereist. Ik heb een 400 watt AOpen voeding die het moederbord, de processor, harde schijf, cardreader en dvd-speler van stroom moet voorzien. Volgens mij is dit ruim voldoende.

  Ik heb geen voeding liggen om te proberen en heb ook geen zin om de voeding uit mijn eigen pc te halen aangezien dat enig werk met zich meebrengt.

  Kan iemand met enige zekerheid zeggen dat het de voeding is? Zo, ja dan ga ik een nieuwe bestellen. Als ik een nieuwe ga bestellen is 400 watt dan voldoende? Of kan ik beter een iets zwaardere nemen?
 • Kijk eens of er een bios update voor je moederbord beschikbaar is, en zoja, of daar ook iets van dergelijke problemen bij vermeld staan. De voeding kan het probleem zijn, maar ik verdenk eigenlijk eerder het moederbord.
 • Ik heb even gekeken naar een Biosupdate, maar ik zie daar zie daar wel versie 2006 "Improve system stability" staan, maar die dateert van mei 2010 en het bord is nieuw aangeschaft in augustus 2011. Dus mag toch verwachten dat daar de laatste biosversie op zit?

  .
 • Vanmiddag/avond werd er een bord- c.q. puzzelspelletje uitgevoerd op de pc en toen m'n moeder het spel wilde pauzeren zat de pc zo vast als een huis. Alleen resetten van de pc hielp nog. Na het resetten weer de melding "Select proper boot device or insert bootmedia"

  Ik heb de kast opengemaakt en het sata kabeltje van de harde schijf eens heen en weer bewogen en de pc startte weer. Het rare is dat de pc ander halve week geen problemen heeft gegeven, terwijl hij toch echt wel gebruikt is.

  De biosversie die op het bord geinstalleerd is is 2403. Volgens deze site is dat de recentste versie.
 • Tot nu toe geen foutmeldingen en/of vastlopers weer gehad.
 • herkenbaar!
  ik zag al meermalen dat een sata contactkabel slecht functioneert cq kritisch is voor kennelijke trilligen. bij weigerende pcs begin ik tegenwoordig met de sata-aansluitingen om te draaien.
 • Vanmiddag zat m'n moeder op internet te kijken en bevroor het scherm op eens, Windows blijkbaar vastgelopen. Niets anders dan handmatig resetten hielp. Vervolgens doet Windows een schijfcontrole en herstart. Daarna verschijnt op eens de melding "select proper boot device or insert boot media"

  Ik heb de voedingskabel uit de voeding getrokken en de kast opengemaakt. De sata- en voedingskabel zat goed in de schijf dus heb ik de pc weer opgestart en hij doet het weer aangezien ik u dit bericht typ.

  Het rare is dat het probleem sinds juli nu voor de eerste keer weer optreedt, terwijl de pc in de tussen liggende tijd toch echt wel gebruikt is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.