Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Er worden soms vreemde teksten geprint

Heb je het afdrukken dan ook al met andere browsers geprobeerd? Firefox, Opera, Google Chrome en Safari? Voor zo een oude Deskjet 710C is er alleen nog deze hyperlink http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/product?cc=nl&lc=nl&dlc=nl&product=59307

Anoniem
jolo
6 antwoorden
 • Recent heeft mijn zoon een uitnodiging voor de open dag van Hogeschool Utrecht geprint.
  De tekst Hoge School Utrecht bovenaan de print en bijbehorende streepjescode zijn correct geprint, maar de rest van het verhaal is, zo lijkt het, een willekeurig samenraapsel van letters en ook nog wat cijfers.
  Dit is mij ook overkomen bij het uitprinten van een ticket voor de veerboot maar Terschelling, vanaf de site van de EVT.
  Ik noem deze voorbeelden om aan te geven, dat het niet om louche sites gaat.
  Andere keren print de printer alles correct.

  Iemand een idee, wat hier loos is?
 • tijd voor een nieuwe printer ?
  lijkt alsof de koppen defect of versleten zijn .. of dreigen te 'overlijden'
 • [quote:714eb3f1b3="Youri"]tijd voor een nieuwe printer ?
  lijkt alsof de koppen defect of versleten zijn .. of dreigen te 'overlijden'[/quote:714eb3f1b3]Dat is wel een heel voorbarige conclusie.

  Ik zit eerder te denken aan problemen in bijvoorbeeld de browser, of verkeerde tekencoderingen.
  Kun je misschien een voorbeeld tonen van hoe het eruit komt te zien?
 • Versleten koppen zal het niet zijn, heb een HP met net nieuwe cartridges erin, maar het probleem deed zich ook voor met eerdere cartridges, altijd de originele HP's, dat dan weer wel.

  Helaas het print weggegooid, letters zien er wel gewoon uit, maar er is niets van een zinsopbouw, zoals oorspronkelijk was, iets te bespeuren. Als je het in de gauwigheid bekijkt, lijkt het russisch, al zijn de lettertytpes "normaal".
  In de print van de Hoge School Utrecht was een barcode opgenomen, waarin de tekst wel correct was afgedrukt, maar de rest van het verhaal was een ratje-toe aan combinaties van letters.

  In elk geval bedankt voor jullie reacties.
 • Om welk type HP printer gaat het? En kun je nog wel andere documenten of een testpagina goed printen? Had je de HP Print Diagnostic Utility al geprobeerd?
 • Jolo, het is een Deskjet 710C, waar ik heel zuinig op ben, omdat daar relatief goedkope inktcartridges in gaan met een grotere inhoud.

  Alles wordt verder probleemloos afgedrukt, Word, foto's, Excel, geen problemen.
  Zo af en toe gaat het fout, als het om gedownload materiaal gaat. Mogelijk toch een al eerder genoemd browserprobleem?
  Soms wel lastig, want we boeken wel eens tickets online, dan is het altijd controleren en hopen, dat de uitdraai correct is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.