Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe adapter voor HP laptop nodig

Anoniem
Hans60
33 antwoorden
 • http://www.adappie.nl/
  ooit eens ergens gehoord dat ze daar goedkoop zijn….. 8)

  je moet de onderste hebben….

  http://www.adappie.nl/index.php?main_page=product_info&cPath=65_140&products_id=196
 • Bedankt voor de link. Ik heb echter al andere universele adapters gevonden die goedkoper zijn dan ¤ 50,-.
 • …volgens mij zijn deze niet echt universeel maar speciaal voor het type laptop bedoeld… maar succes !!
 • De AC adapter van mij HP ze4500 laptop is zojuist kapot gegaan. Ik ben nu op zoek naar een andere adapter voor een aantrekkelijke prijs.
  Op de kapotte HP adapter staat het volgende:
  input: 100V-240V - 1.5A (1.5A) 50/60Hz
  output: 18.5V (18.5V) – 4.9A (4.9A) 90W

  Ik heb al een aantal adapters op het oog (Konig, Blu-Basic, Trust, BasisXL, Conceptronic).
  Mijn vraag gaat over het aantal Ampère: Moet de nieuwe adapter ook hetzelfde Ampère leveren voor input & output of kan minder ook (gaat dat ten koste van de prestaties)?
  Heeft iemand misschien een suggestie voor een nieuwe adapter die een mooie prijs heeft?
 • [quote:f40ce60f58="outlaw99"]…volgens mij zijn deze niet echt universeel maar speciaal voor het type laptop bedoeld… maar succes !![/quote:f40ce60f58]

  Ik heb adapters gezien die allerlei verschillende pluggen hebben voor verschillende merken laptops/notebooks.
 • ..ja die dingen ken ik de adapters zitten dan meestal niet zo stevig aan de kabel bevestigd als een aangegoten stekkertje… maar het voldoet hoor wanneer je goed op de capaciteit let van de voeding en niet alleen op het wattage let..
 • Wat bedoel je precies met capaciteit van de voeding?
 • Dat werkt hetzelfde als de voeding van een desktop pc… goedkope voedingen van b.v. 500 watt kunnen dan niet leveren wat ze lijken aan te bieden….

  mijn ervaring (zeker met voedingen van laptops) is dat goedkoop meestal duurkoop wordt omdat de voeding doodgaat binnen een jaar. te kort capaciteit (wèl voltage maar weinig amperage mogelijk waardoor ie te heet wordt)

  Dus zoek je een voeding voor een jaartje dan kun je een universele nemen maar wil je er iets langer mee doen geef dan iets meer uit…
 • Het liefste heb ik een adapter die heel wat jaartjes mee zal gaan, maar ik heb geen zin om een fortuin uit geven.
  De meeste adapters zitten rond de 30 à 35 euro.
 • maar in je start van je topic geef je al aan dat het amperage van de goedkope voedingen lager is?…. en dat is nou net het belangrijkste van een stabiele voeding (naast een degelijke bouw wat met een laptop ook belangrijk is)… amperage en voltage zou ik minimaal gelijk willen hebben aan de oude… :roll:
 • Het Ampèregetal van de 90W adapters die ik heb gevonden zijn 4.73 en de kapotte adapter had 4.9A. Maakt dat kleine verschil zo veel uit?
  Moet ik anders een adapter met een hoger Ampèregetal nemen? Geeft dat een betere stroomdoorvoering?
  Maakt het nog verschil uit dat de kapotte adapter een AC adapter is en de nieuwe een DC adapter?
 • outlow99 meldt: mijn ervaring (zeker met voedingen van laptops) is dat goedkoop meestal duurkoop wordt omdat de voeding doodgaat binnen een jaar. te kort capaciteit (wèl voltage maar weinig amperage mogelijk waardoor ie te heet wordt)

  Het vermogen van voedingen wordt uitgedrukt in het aantal watts.
  feike1977 vertelt dat op zijn defecte voeding 90W staat en laat dat nou net de waarde zijn volgens de formule P=UxI of te wel spanning maal ampèrage dus 18,5x4,9=90,65W (afgerond 90W)
  Hoe een voeding te heet kan worden als die minder vermogen kan leveren dan waarmee de batterij in de laptop max. mag worden geladen is een nieuwe theorie. Een voeding met een vermogen minder dan die 90W zal er alleen langer over doen om de batterij volledig op te laden. Het beste is natuurlijk altijd een identieke nieuwe voedingsadapter, maar meestal betaal je daar dan wel de hoofdprijs voor al na gelang de bekentheid van het merk.
  Vorige weerk heb ik in een computerzaak in Dordrecht voor een Packard Bell laptop een originele voeding gekocht net onder de 30 euro.
 • Als ik een vervangende HP adapter wil aanschaffen, ben ik zeker ¤ 60,- kwijt.
  Als ik dan voor de helft een soortgelijke adapter kan kopen, is dat dan niet aantrekkelijker?
 • feike 1977 ik stuur je vanavond na 21:00 wel een pb met het adres en telefoonnr. van die computerzaak, dan kun je daar vragen of ze voor jouw HP ook een vervanger hebben. Je moet dan wel alle gegevens die op jouw defecte staan vertellen.
  Ik moet nu echt weg anders kom ik te laat.
 • ..volgens deze mooie theoretische verklaring zou een voeding (bv. voor een desktop) dus altijd goed zijn als het voltage en het wattage bekend zijn ….. en de kwaliteit van de componenten niet belangrijk zou zijn..of het maximum amperage….en hierdoor heet worden niet zo belangrijk is…. ik hou me er maar even buiten nu met zoveel wijsheid….. oprecht succes gewenst…
 • Ik heb mij oog laten vallen op de volgende adapters:
  - Coolermaster NA 90 notebookvoeding
  http://www1.conrad.nl/scripts/wgate/zcop_nl3/~flN0YXRlPTQxMDI1OTEyNzM=?~template=PCAT_AREA_S_BROWSE&glb_user_js=Y&shop=NL2&zhmmh_lfo=&zhmmh_area_kz=&product_show_id=514118&gvlon=&p_init_ipc=X&p_page_to_display=fromoutside&~cookies=1&gclid=&scrwidth=1024

  - Konig notebook adapter 90W
  http://www.bol.com/nl/p/computer/konig-notebook-adapter-met-automatische-volt-selectie-90w/1003004011404936/index.html#product_overview

  - BasicXL netspanningsadapter 90W
  http://www2.azerty.nl/1-1346-402930/basicxl-netspanningsadapter-.html

  Zijn dit goede vervangers?
 • mocht je op internet verder op zoek gaan, let dan op: adaptercentrum in utrecht ziet er betrouwbaar uit, met thuiswinkelwaarborg enzo, maar is een oplichterszaakje. eigen ervaring, en lees ook trosradar er maar eens op na…!
 • [quote:bad5474234="derkdejong"]mocht je op internet verder op zoek gaan, let dan op: adaptercentrum in utrecht ziet er betrouwbaar uit, met thuiswinkelwaarborg enzo, maar is een oplichterszaakje. eigen ervaring, en lees ook trosradar er maar eens op na…![/quote:bad5474234]

  Ik heb nog nooit van die winkel gehoord, maar bedankt voor de info.
  Wat vind je van mijn 3 opties?
 • outlaw99
  , het verschil is dat een batterij van een laptop wordt opgeladen, snel langzaam en alles daartussen. Het is dus geen gebruiker in de zin van het woord.
  Een voeding in een desktop moet een aantal componenten van spanning voorzien en die vragen allemaal een minimaal vermogen anders werken ze niet. Is je voeding bv net toereikend voor de aanwezige componenten en je gaat een nieuwe videokaart monteren die 3x zoveel vermogen vraagt als de oude kaart dan kan die voeding dat niet leveren en klapt de spanning in elkaar en stopt dus alles.
  Een voeding voor een laptop dient er enkel voor om je batterij op te laden.
  Heeft die lader te weinig vermogen om de afname van de laptopcomponenten bij te benen dan raakt de batterij uitgeput en is het ook einde verhaal.
  Maar zolang als een voeding in staat is om meer te leveren dan de laptop nodig heeft dan gaat hij dus de batterij laden totdat deze vol is.

  Dus een gering vermogen minder dan de oorspronkelijke voeding behoeft meestal geen probleem te geven.
 • Hoe zit het met het verschil in Ampère? De kapotte leverde 4,9A en de nieuwe adapters die ik voor ogen hebt leveren 4,73A.
  Heeft dit gevolgen voor de diverse onderdelen van de laptop (processor, moederbord, etc.)? Moet ik een adapter nemen die meer dan 4,9A levert?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.