Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Is wachtwoord nodig bij mobiele telefoon met touch screen?

Anoniem
Henk Meerwijk
5 antwoorden
 • Ik wil een GSM-telefoon kopen, die ik heel snel kan aanzetten, zonder wachtwoord en toetsenbordbeveiliging.

  Ik zou daarvoor een telefoon met een scharnierend klepje kunnen nemen, oftewel type clam-shell. Of ik kan daartoe een telefoon kopen met een schuifje, oftewel slede. Want bij die twee typen bestaat geen risico dat je telefoon per ongeluk iemand gaat bellen in je broekzak, doordat er iets tegen de toetsen aandrukt.

  Geldt dit voordeel ook voor een GSM-telefoon met touch-screen? Met andere woorden, zijn er bij een touch-screen telefoon ook geen wachtwoord en toetsenbordbeveiliging nodig?

  Met een toetsenbordbeveiliging bedoel ik het systeem waarbij je eerst twee bepaalde toetsen moet indrukken, voor je het toetsenbord kunt gebruiken.
 • Je zou een beschermhoesje kunnen aanschaffen waarbij bij het inschuiven de telefoon automatisch vergrendeld wordt. Maar zo'n hoesje neemt natuurlijk wel wat meer ruimte in in je zak.

  Je zou ook met een bepaalde custom veeg-beweging de telefoon kunnen unlocken: weinig moeite maar wel wat veiliger.
 • Persoonlijk vind ik een wachtwoord een goede beveiliging van je telefoon. Zeker met een Smartphone. Vriendin is een keer een telefoon kwijt geraakt zonder beveiliging. Telefoon had toegang toe e-mail adresboek enzovoort, heel veel persoonlijke informatie. Heb aardig wat wachtwoorden moeten veranderen.
 • Bedankt voor jullie antwoorden.
 • Op elk type telefoon kun je de PIN-code in- of uitschakelen, hiervoor hoef je dus geen touchscreentelefoon te nemen. De toetsenbordblokkering kun je al naar believen bij veel toestellen uitrusten met een wachtwoord. Als het alleen maar is ter voorkoming van per-ongeluk-bellen-vanuit-de-broekzak kun je kiezen voor een toestel waarbij de toetsenbordblokkering eenvoudig d.m.v. een toets(encombinatie) op te heffen is. Mijn iPhone heeft het voordeel dat het toetsenbord niet reageert op sleutels, muntjes en andere zaken die het in de broekzak tegenkomt, het reageert alleen op vingers. Desondanks heb ik een hoesje met een klepje, zuiver ter voorkoming van krassen op het screen. Alleen bij het inschakelen van het toestel vraagt hij om m'n PIN, het opheffen van de toetsenblokkering gebeurt met een eenvoudige slide-beweging op het screen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.