Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harde schijf problemen

Anoniem
KlaasKaas
6 antwoorden
 • Hallo allemaal!
  Beetje nieuw op dit forum, dus als ik iets fout doe zeg het maar ^^. Maar ik zal maar gewoon to the point komen. Mijn harde schijf maakt al een heel lange tijd een krakend geluid en ik word er nu echt een beetje gek van. Ik merk dat het alleen maar is als ik ermee load, ook al is het maar een klein beetje.
  Nu is mijn vraag: SSD erbij om de load (van windows) eraf te halen/verminderen en tegelijkertijd mijn opstartsnelheid wat op te voeren of gewoon een nieuwe harde schijf kopen???

  Alvast bedankt voor de hulp,

  Rens H
 • een krakende schijf voorspelt niet veel goeds.
  als de wiedeweerga dus een backup maken van je data!
  of je een niewe schijf of een nieuwe ssd erin zet moet je laten afhangen van de kosten, de omvang van de schijf en de snelheid die je wenst.
 • "Krakende schijf voorspelt niet veel goeds"
  Dan voorspelt hij al 5 jaar niet veel goeds ^^
  De kosten zijn hetzelfde, als ik een ssd koop heb ik 380gb, als ik een schijf koop heb ik 1000 gb. Ik heb aan allebij genoeg, dus ik hoef alleen te weten of een ssd mijn geluidsprobleem op gaat lossen…
 • als je met geluidsprobleem bedoelt het kraken van de hd: ja een ssd hoor je niet.
  als je bedoelt dat je geen muziek kan afspelen oid, dat los je met de goeie software op, en daarbij maakt de aard van de schijf niet uit.
 • Nee ik weet dat je een ssd niet hoort, maar ik bedoel, als ik er een ssd bij stop zou dat het geluid van mijn harde schijf ook verminderen, aangezien de load van windows eraf gehaalt wordt…?
 • misschien een idee om een HDD Silencer om je HDD te doen en deze in een 5,25" slot te schuiven ?

  Scythe en Revoltec hebben wel van die dingen.

  Ben je voor 20 euro max klaar.

  En dat kraken .. Seagate schijf ? Heb al 8 jaar een 200gb schijf die mn oren van mn kop kraakte .. daar zit zo'n Scythe geval omheen, hoor er niets meer van.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.