Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Hard Disk SMART Status Bad

Anoniem
athene
6 antwoorden
 • Bij het opstarten krijg ik deze melding: 3rd Master Hard Disk Status Bad Backup and Replace. Via F1 kan ik doorstarten. Op mijn bureaublad verschijnt regelmatig een Windows-scherm "Er is een probleem met de harde schijf gevonden, etc.".

  Welke HD hiermee bedoeld wordt weet ik niet. Ik heb 2 hard disks: C:Systeem en op de 2e schijf staan 2 partities D:Data en E:Backup.

  Met wat zoeken in het forum trof ik het programma CrystalDiskInfo. Heb dit geïnstalleerd en vind een waarschuwing op C:Systeem.
  Bij "Reallocated Sectors Count" staat een geel bolletje. In de drie kolommen (Huidig/Slechtstse/Drempel/) staat hetzelfde getal: 36. Geen idee wat dit betekent.

  Ik heb met HD Tune Pro een error scan gedraaid en er zijn geen fouten. Hier ook het getal 36 bij reallocated sectors en de status luidt "warning".
  Ik heb HitmanPro gekocht en gedraaid: pc is schoon.

  Nu weet ik het niet meer. Betekent dit alles dat er geen fysieke beschadiging is op de C-schijf? Er is ook geen malware aangetroffen. Wat staat me te doen?

  Nadere gegevens: virusscanner is Avira (gratisversie), verder heb ik Windows Defender (realtime beveiliging ingeschakeld) en Malwarebytes Anti-Malware (gratis, niet realtime actief - gebruik ik voor het scannen van download-bestanden en dagelijkse volledige scan). Systeem is Windows 7 Professional 64 bit.

  Ik hoop dat jullie zo genoeg info hebben. Alvast bedankt voor jullie meedenken.
 • De reallocated sector count is wel een aanwijzing dat een schijf defect kan raken. Test je schijven eens met de diagnosetool van de fabrikant. Maak sowieso backups van bestanden die je niet wilt missen.

  http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287
 • Ik kan geen fabrikant vinden in Systeeminformatie. Daar staat alleen (Standaardschijfstations). Wel een nummer: ST3500418AS ATA. Ik heb dit net even gegoogled en kom uit bij Seagate. Kan dit kloppen?
  [b:d169c6415a]Edit: Heb op de koopbon inderdaad Seagate gevonden. Ik ga nu het tooltje installeren en draaien.[/b:d169c6415a]

  Backups heb ik voor 95% geregeld, ben nu nog de laatste restjes aan het verzinnen.
 • De SMART-test faalt. Ik denk dat ik naar een nieuwe schijf moet omzien. Breng morgen de pc naar mijn dealer.
 • Seagate schijven kunnen meen ik tot vijf jaar garantie hebben.
  http://www.seagate.com/www/en-us/support/warranty_%26_returns_assistance
 • Dank je voor deze tip!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.