Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

GAME PC uit 2e hands onderdelen

Anoniem
None
22 antwoorden
 • http://tweakers.net/aanbod/410285/intel-core-2-quad-q9550-upgrade-set-%28mobo-cpu-ram-psu%29.html
  dit is nog iets, de pc is alleen bijna klaar, alleen geen videokaart, maar daar heb je dan nog een dikke 100 euro voor over.
 • @ Obi-wan-kenobi

  Ik denk dat we alle specs hier posten en kijken wat iedereen erover te zeggen heeft :) Welke benchmarks we gaan gebruiken weet ik nog niet maar dat komt tegen die tijd denk ik wel. Toevallig suggesties?
 • http://tweakers.net/aanbod/411318/club3d-gtx-480-in-goeie-staat-tekoop.html

  mischien deze, of word dat weer te duur? ze hebben ook nog een hd6870 voor 115 euro!


  mobo+cpu+ram = http://tweakers.net/aanbod/410603/upgradeset-e8400-+-p5q-pro-+-8gb-ocz-platinum-+-thermalright-ultra-120-extreme.html dit misschien wat leuks!
 • Beste Computer Totalers,

  Een vriend en ik hadden laatst het idee [i:6c85837921] om een game pc te bouwen uit zoveel mogelijk 2e hands onderdelen.[/i:6c85837921] Maar een idee is geen leuk idee als je er geen wedstrijd van maakt!

  Het doel is om een zo goed mogelijke game pc te bouwen [b:6c85837921]van maximaal 350 euro*[/b:6c85837921] ( dit met uitzondering van de monitor).
  *( wij zijn studenten)

  Ik heb zelf enige ervaring met het in elkaar zetten van de PC alleen heb ik niet heel erg veel verstand van hardware. Ik weet de basis maar lang niet alles! zeker niet als het aan komt op wat goedkoop het beste is. Daarom hoop ik hier wat hulp te kunnen vinden! Denken jullie dat dit goed mogelijk is? En heeft iemand ideeën waar goede onderdelen te vinden? En vooral wat!

  Mij lijkt het van belang een goed moederboord , CPU, en een goede videokaart te gaan zoeken. Geheugen lijkt mij in de eerste plaats iets minder relevant :) (Wellicht wel SSD ?)

  Mijn probleem is dat ik niet weet welke onderdelen in het verleden erg goed waren en nu voor een degelijke prijs te krijgen zijn :)

  Mvg!
 • ik neem aan dat je met "geheugen" hdd-opslag bedoeld, en ik verwacht dat een ssd te veel gevraagd is voor dit budget. ook verhoogd een ssd niet de gameprestaties, wel de laadsnelheid maar op FPS ga je er 0 op vooruit!

  je zou op de site : www.tweakers.net kunnen kijken, is een goede schop waar ze ook 2e hands spullen hebben bij pricewatch–>vraag&aanbod

  moet iniedergeval voor een case zoeken waar alles inpast dus huidige standaart ATX : http://tweakers.net/aanbod/409461/doorzichtige-pc-kast-+-led-verlichte-koeler.html

  verder is voor gaming de videokaart erg belangrijk: http://tweakers.net/aanbod/404993/sapphire-toxic-hd-4870-1gb-gddr5-pci-e.html
  of: http://tweakers.net/aanbod/411759/gtx285-1gb.html

  verder zou ik (mobo + processor + RAM,memory) in een koop doen.

  dan ben je er bijna alleen nog hdd denk gewoon de goedkoopste sataschijf. en dan nog een voeding, denk dat je een heel eind moet komen met 350 :)

  PS: leuke weddenschap!
 • En als jullie straks beiden een leuke game-PC hebben gebouwd, hoe gaan jullie straks meten wie de winnaar is? M.a.w., welke set van benchmarks laten jullie erop los?
 • @ v.weinans

  Thnx ! Is idd wel een aardige videokaart voor een mooie prijs :)

  Voeding heb ik zowiezo zelf al en hdd haal ik misschien uit een andere oude computer die ik nog heb staan en anders gewoon goedkoopst mogelijke voor een degelijke kwaliteit.

  mobo + processor + RAM,memory was ik ook wel van plan om in één koop te doen. Dat maakt het zowiezo wel wat goedkoper en ik zag dat er behoorlijk wat te vinden zijn.

  Zit er wel aan te denken om iets te komen dat ik evt nog later een beetje kan upgraden :roll: Eigenlijk komt het erop neer dat ik nog zeker wel 200 eu heb voor mobo + processor + RAM,memory. Misschien dan toch kijken of er nog een iets beter videokaart te krijgen is?

  mvg
 • @ v.weinans

  Thnx man!

  Ik had die van 160 eu mobo+cpu+ram ook gezien ! Ziet er op zich goed uit voor die prijs. En kan denk ik nog wel jaartje of 2-3 mee.

  Heb jij enig idee wat dat moederbord met cpu en ram + Sapphire Toxic HD 4870 1GB GDDR5 kwa games zou kunnen draaien?? Het lijkt mij voor die prijs op zich wel netjes :)

  Zit nog te twijfelen of ik niet gewoon een nieuwe voeding koop is toch niet heel erg prijzig en ook wel belangrijk. Wat ik nog heb is ook niet alles meer toch al zo een 6 jaar oud.

  En zit te denken of ik linux gebruik of nog ergens een windows 7 vandaan zal halen. Ik heb zelf vrijwel geen ervaring met linux.

  Ik ga iedereen voor die spullen maar contacten en alles zo snel mogelijk in huis halen ! hopelijk kan ik hem binnen nu en 2-4 weken in elkaar gaan zetten. Deadline is pas eind april maar denk dat het bij elkaar krijgen van de spullen ook nog wel even zal duren.

  mvg!
 • Ow ik zie nu pas die Club3D GTX 480 ! Ook natuurlijk een erg goede optie haha

  maar zeer de moeite waard voor die prijs! die ga ik ook maar is contacten haha. Zal lekker krap worden met het budget maar zou zeker de moeite waard zijn!

  mvg
 • ik denk niet dat je nog 3 jaar lang games kan spelen met die pc, mischien net op low instellingen. anders moet je de instellingen + resolutie zo laag zetten dat het niet meer echt leuk is.

  wat die hd 4870 aan kan, crysis1&2 op medium moet wel lukken blackops, mw3 op medium. en gewoon de standaart racegames NFS. denk dat je BF3 niet kan draaien. met die gtx480 uiteraard wel! en met een gtx285 misschien ook net.

  wat voor merk is die voeding? als het een goed merk is, is 6 jaar niet erg veel hoor! ik zou geen linux doen. in verband met gaming moet je maar sowieso windows doen. 7, of xp is goed!

  ik hoor wel weer hoe ver je bent.
 • @TS;

  Ik heb je een PB gestuurd, omdat ik nog wat onderdelen heb liggen waar je wellicht iets mee kunt.
 • Hey iedereen,

  Ik heb al tijdje niks laten horen :) was druk met studie.. tentamens enz :)

  Maar heb niet volledig stilgezeten.

  Ik kan gratis van een vriend een behuizing krijgen die hij zelf een tijdje heeft gebruikt. Gaat om deze : http://www.pixmania.nl/nl/nl/1483887/art/advance/8808kp-kappa-pc-behuizing.html?srcid=11273&nopopup=1

  De voeding die ik zelf had liggen is 480 Watt van Advance. Misschien niet het beste van het beste maar weinig gebruikt en ziet er voor de rest nog prima uit. Iemand een idee of dat voldoende zal zijn? ben daar niet zo in thuis.

  Ik heb een club3d GTX 480 videokaart.

  Ik ben alleen nog op zoek naar een goede mobo+processor+ram.
  Is deze iets in combinatie met mijn videokaart:
  http://tweakers.net/aanbod/410603/upgradeset-e8400-+-p5q-pro-+-8gb-ocz-platinum-+-thermalright-ultra-120-extreme.html

  of

  http://tweakers.net/aanbod/409666/i5-quadcore-upgradeset.html

  Budget is BTW klein beetje verhoogd naar de 400 euro haha wilde er toch nog wel iets moois van maken :)

  Ik zoek nog wel ergens goedkoop HDD ik heb zelf nog wel iets liggen van 80 GB maar dat is ook niet alles. Iemand ideeen?


  MVG Alex
 • Update: Ik heb een 500 watt voeding van LEPA via het bedrijg waarvoor ik werk weten te bemachtigen. Dit moet denk ik wel voldoende zijn voor wat ik erin stop.

  Daarnaast heb ik voor 20 EU van een vriend een 500 GB Hdd kunnen overnemen.

  Ook heb ik uit een oude PC van mijn ouders een LITE ON iHAP122 optical drive gehaald die er denk ik nog wel mee door kan :)

  Enige dat rest nu is het moederbord+cpu+ram. Dus hoop op wat feedback betreffende mijn vorige bericht.

  mvg alex
 • ik heb ook nog even wat gezocht. maar zou inderdaad voor http://tweakers.net/aanbod/410603/upgradeset-e8400-+-p5q-pro-+-8gb-ocz-platinum-+-thermalright-ultra-120-extreme.html deze gaan!

  met die koeler kan je miss ook nog wat overklokken voor 110% prestaties
 • @v.weinans

  Oke ik dacht zelf ook al dat die het beste zou zijn en had er al op gereageerd :)

  Ik denk dat als alles erin zit ik het toch netjes heb gedaan voor 380 euro. Denk niet dat je iets in elkaar kan zetten dat veel beter is voor dat bedrag :)
  (uiteraard wel geluk met een gratis case/voeding en optical drive + een hdd voor 20 euro)

  Als het goed is heb ik dan hopelijk alles aan het einde van de week in huis moet alleen nog windows 7 kopen. Dat wordt denk ik een 64 bit Oem licentie scheelt toch weer wat kwa prijs. (Ook al hadden we afgesproken windows niet mee te rekenen in het totaalbedrag).
 • Kan degene met het moederbord etc voor 160 eu niet bereiken.

  Dit is toch ook wel een aardige optie : http://tweakers.net/aanbod/412466/asus-p5q-pro-+-intel-q9450-quad-core-+-4-gb-ddr2.html ??

  mvg
 • beter zelfs. voor gaming heb je niet meer nodig dan 4 gig. en desnoods prik je er 4 gig bij voor 20 eu. maar denk niet dat je het nodig hebt. de processor is beter!
 • Oke thnx :)

  Vroeg me btw af of ik het wel ga redden met 500 Watt.. aangezien die GTX480 nogal wat energie vreet. Al was het een hele hoge kwaliteit voeding kan het zowiezo wel.

  Heb hem even opgezocht op internet : http://www.alternate.nl/html/product/Voedingen/LEPA/N500-SA-EU/534714/

  gaat om die voeding. Kan het natuurlijk altijd proberen maar voorkomen is altijd beter. Ben trouwens niet van plan hem te gaan overclocken :)

  mvg
 • heb op google wat sites gevonden die erg tevreden waren over lepa. staat ook bij dat de voedingen worden gemaakt door enermax. dit is een TOP merk. dus dat moet goed gaan.
 • OK thnx :) ik denk dat 500 watt ook wel nog genoeg is het verbuik komt een beetje rond de 430 te liggen in totaal denk ik.

  Het blijft lastig om moederbord te vinden veel is al verkocht of krijg geen reactie terug:)

  http://tweakers.net/aanbod/413373/asus-p5w-dh-deluxe-q9450-4gb-ram.html

  Hoe denk jij hierover? Processor is gewoon top alleen behoorlijk oud moederbord.. Maar voor deze prijs niet slecht :)

  mvg

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.