Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC Feedback

Anoniem
None
19 antwoorden
 • Hallo allemaal!

  Ik vroeg mij af of dit een goede PC was. Het doel van de PC is gamen, liefst alles op max settings. Mijn budget is 800-900 euro en dit is inclusief alles, dus ook scherm. Het scherm dat ik er bij wilde nemen kost nog ongeveer 115 euro, dus ik zit er nu eigenlijk dik boven als de assemblagekosten er ook nog bijkomen. Wat zou dus in deze configuratie vervangen kunnen worden door iets goedkopers, maar wat de prestaties ervan niet al te veel schaadt?

  [img:158957fd88]http://i44.tinypic.com/14mujdg.jpg[/img:158957fd88]

  Alvast bedankt!
 • De voeding is onnodig zwaar, dit kan makkelijk met een 500W. De videokaart is wat licht, ik zou er eerder een 560ti in zetten. Deze zijn al vanaf 190 te krijgen. Ik zou sowieso nog even een paar andere winkels kijken, alternate is niet echt goedkoop.
 • Aha ok, is deze dan beter? http://www.alternate.nl/html/product/Voedingen/OCZ/ModXStream_Pro_500W/288514/?tn=HARDWARE&l1=Voedingen&l2=Tot+600+Watt Heb er namelijk niet echt heel veel verstand van. Mja, ik zit nu al dik boven het budget, dus die duurdere kaart gaat het denk ik niet worden, misschien als andere winkels goedkoper zijn dat het wel gaat lukken.
  Zijn er nog winkels dan die jij aanraadt waar je ook een pc in elkaar kunt zetten?
 • Wat wil je doen op je pc? gamen of zo,
 • [quote:2868b26e7c="Geronimo"]Het doel van de PC is gamen, liefst alles op max settings.[/quote:2868b26e7c]
  Die voeding zou ik inderdaad eerder nemen.
 • Als je de PC later eventueel wilt upgraden, bijvoorbeeld met een tweede videokaart. Is het dan niet alsnog handiger om een voeding met een groter vermogen te nemen?
 • Als je er later een tweede kaart in gaat zetten, is een zwaardere voeding een goed idee. Maar vaak is dat niet interessant, omdat een enkele nieuwe kaart vaak beter presteert dan een tweede oude erbij.
 • Maar op zich is dat ook een mogelijkheid als je nu echt niet meer uit kunt geven dan die 900 euro. Als vooral gamen belangrijk is, zou ik wel wat besparen op de processor door een AMD Phenom II X4 te nemen. Voldoet ook prima voor de niet al te zware videokaarten.

  Voorbeeldje:
  http://www.4launch.nl/shop/winkelwagen/96647

  In dit opzetje gekozen voor een overklokte Radeon HD7770. Doet op zich niet veel onder voor een HD6870, maar is wel een heel stuk energiezuiniger, waardoor je er later met gemak een tweede HD7770 bij kunt plaatsen zonder je voeding te hoeven upgraden.

  Welke games speel je overigens graag?
 • @gerben
  Ja inderdaad, dat is dan wel waar.

  @Obi-wan-kenobi
  Dat is best een mooie config voor zijn prijsje zo te zien. Een vriend van me zei ook dat ik het beste op mijn processor kon 'bezuinigen' als ik de prijs echt omlaag wilde doen. Je hebt trouwens precies hetzelfde scherm gekozen dat ik op het oog had. Tja in principe speel ik eigenlijk wel alle soorten games. Houd het minst van strategy games. Maar verder eigenlijk gewoon alle bekende titels weleens gespeeld. GTA, AC, WoW en nog veel meer. Ben van plan om Guild Wars 2 te gaan spelen en lijkt me wel leuk om die op high/ultra te kunnen spelen.
 • MMPORG zoals WoW en Guild Wars 2 vergen niet zo'n heel zware videokaart, dan zou die Radeon HD7770 al prima zijn.
 • Aha ok, maar het prijsverschil tussen die en de 6870 met dubbel fan is niet echt veel.
 • Hieronder staat dan de config met de AMD processor, het scherm van 115 euro staat er nog niet in. Met deze bespaar ik dus een kleine honderd euro en blijf ik bij mijn budget. Maar in welke opzichten is deze config slechter dan de eerste config die ik hier heb gepost en bij welke dingen zul je het verschil echt merken?


  [img:99eaa5515e]http://i39.tinypic.com/16c5mis.jpg[/img:99eaa5515e]
 • Die Samsung harddisk die je gekozen hebt is alweer wat verouderd, voor ongeveer hetzelfde geld heb je een wat snellere Seagate met 1TB opslagcapaciteit.
  http://www.alternate.nl/html/product/Harddisks_3,5_inch_SATA/Seagate/ST1000DM003/610581/

  Verder besteedt je niet veel aan een fatsoenlijke game-muis. Heb je soms nog een goede liggen? Anders zou ik toch minimaal deze nemen:
  http://www.alternate.nl/html/product/Muizen__en__Trackballs_Gaming/GIGABYTE/GM-M6880/336262/

  Verder prima samenstelling, ik denk dat je in games niet echt wat zult merken van het verschil in processor.
 • Aha ok, dan zal ik die Seagate erin zetten, is ook weer 500GB meer. We hebben hier thuis één gezamenlijke PC, dus als ik een van deze twee configs koop wordt dat de tweede PC in huis. Bij de gezamenlijke zit nog een goede muis inderdaad, een Logitech MX518. Dus ik steel die muis even van de gezamenlijke PC en in plaats daarvan zet ik er die muis van 5 euro neer die in de tweede config staat.
 • Klopt het trouwens dat AMD Processoren slecht zijn te overclocken? Zo ja, is het dan wel nodig om een Mugen CPU-koeler te nemen of zou de standaard cooler van de AMD Processor genoeg zijn?
 • AMD processoren zoals deze BE (Black Edition) hebben een niet-gelockte multiplier en zijn daarmee makkelijk te overklokken.

  Deze Phenom II X4 processor is alleen alweer wat ouder, daar zit wat minder rek in dan bij bijv. de nieuwere FX processoren. Maar dan nog zou je op luchtkoeling wel tot ongeveer 4GHz moeten kunnen komen met een kleine voltageverhoging. Dus die Mugen koeler erop is dan geen overbodige luxe. Plus dat ie z'n werk heel stil doet.
 • Aha ok, mooi. Dan denk ik dat ik toch die tweede config neem, omdat die een stuk beter uitkomt met het budget wat ik heb en het enigste verschil tussen die configs is de processor. Hoe overclock je eigenlijk, is daar gewoon een programmaatje voor? Heb het namelijk nog nooit gedaan.
 • Verschilt per moederbord. Maar via de BIOS instellingen is het meest gebruikelijke. Check in ieder geval de handleiding van het moederbord hiervoor.
 • Aha ok. Echt hartstikke bedankt voor al de tips, hoop die tweede config zo snel mogelijk te gaan halen!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.