Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Wlan adapter: pci of pci express x1?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Beste experts,

  Binnenkort is het voor mij niet langer mogelijk om mijn desktop bekabeld verbinding te laten maken met internet. Nu ben ik op zoek naar een draadloze netwerkadapter.

  Mijn vraag is: Biedt een adapter met een pci-e-x1-aansluiting voordelen t.o.v. een adapter met pci-aansluiting? Mijn moederbord bezit beide aansluitingen. Wel zitten de pci-sloten verder verwijderd van mijn videokaart.

  Verder sta ik zeker open voor specifiek productadvies!

  Met vriendelijke groet,

  Tijmen
 • Het biedt qua verbinding geen enkel voor of nadeel. Wel zou het kunnen zijn, dat in de toekomst moederborden geen pci sloten meer zullen hebben. Een pci-e kaart kan de koeling van videokaart of processor in de weg zitten. Het is maar net wat je het belangrijkste vindt. Er is nog een ander alternatief, namelijk een usb wifi stick. Wel zijn deze vaak beperkter in snelheid, maar dat geldt alleen als je 300n of beter wilt gebruiken. Als je router 54g gebruikt, zou ik zelf denk ik gewoon een simpel goedkoop pci kaartje nemen.
 • Bedankt voor je advies. Ik ga een betaalbare pci-variant halen!

  Groet, Tijmen
 • TP Link is een merk dat wel redelijke WiFi adapters aanbiedt voor erg weinig geld. Bijv. deze:
  http://tweakers.net/pricewatch/266370/tp-link-tl-wn851n-300m.html
 • Misschien is het een idee om een USB adapter aan te schaffen ?

  Ik merk nou niet echt bepaald een verschil ofzo. Heb een WLAN adapter met een usb-verlengkabel op de PC aangesloten, een Sitecom WL-150N. Kostte destijds iets van 15 euro ofzo, usb-verlengkabel was iets van 3 euro (50cm).

  Dan kan je de wlan adapter verder van de PC af positioneren, wat de verbinding ten goede komt.

  Ik heb ook wel gebruik gemaakt van interne PCI-kaartjes en merk dus géén verschil in afname van enige sterkte in signaal.

  Cheers,
 • Probleem van USB adapters is doorgaans de beperkte ontvangst van de antenne, met name bij Wireless N (300M). Daarom liever een PCI(-e) kaartje als het een desktop betreft.
 • [quote:035fb415b0="Obi-wan-kenobi"]Probleem van USB adapters is doorgaans de beperkte ontvangst van de antenne, met name bij Wireless N (300M). Daarom liever een PCI(-e) kaartje als het een desktop betreft.[/quote:035fb415b0]

  Daar ben ik het deels wel maar gezien mijn bovenstaande antwoord absoluut niét mee eens.
  Zoals ik aangaf, maak ik er gebruik van een usb-wlan stick mét een usb verlengkabel. Die verlengkabel is zo'n half golfballetje bij mij, staat vrolijk voor het raam. Ontvangst is buitengewoon goed, signaalsterkte staat altijd op minimaal 93%. Alles boven de 70% is gewoon perfect.

  Of dit nou met zo'n bolletje gaat, of met een gewone verlengkabel, dat boeit niet zo.

  dus…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.