Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Krullend papier in laserprinter

Anoniem
None
4 antwoorden
  • Omdat ik meer ga afdrukken in rapportkwaliteit heb ik mijn oude laserprinter weer tevoorschijn gehaald, een Brother HL5150D. Na de eerste printjes zie ik ook weer waarom ik dat ding destijds aan de kant heb gezet: het papier komt er gekruld uit: wanneer je het geprinte paiier in portrait voor je pakt, krullen de zijkanten naar elkaar toe. Met mijn inkjetprinter heb ik daar geen last van, het zal dus wel te maken hebben met de warmte in een laserprinter.
    Is dit iets dat bij meerdere modellen laserprinters voorkomt, of heb ik gewoon pech gehad? Ik overweeg een laserjet P2055 of een P 3015aan te schaffen vanwege de snelheid en de vermoede kwaliteit, maar als zo'n ding ook gekruld papier oplevert, kan ik er niets mee beginnen.

    Zijn er mensen die soortgelijke ervaringen hebben als ik met de Brother? Of juist niet?
  • Heb je ook al eens ander papier gebruikt? Misschien een zwaardere kwaliteit papier eens proberen.
  • Dit doet hij bij zowel 80- als 90-grams papier
  • Het kan te maken hebben met de vochtigheid van de lucht en/of het papier. Is het papier wat specifiek voor laserprinters gechikt is?
    Probeer het papier eens ergens anders op te slaan en maakt niet meer pakken open als nodig is c.q. leg niet meer papier in de papierlade dan nodig is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.