Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Computer heeft geen beeld meer

6 antwoorden
  • Hallo, Ik heb een oude Compaq Presario V6000 in mijn bezit met een legale versie van Windows XP. Deze laptop werkte goed tot het moment dat hij soms compleet vastliep. Ik heb hiervoor oplossingen gezocht, maar de enige die er was bleek de uit-knop 10 seconden lang ingedrukt houden. Helaas liep de computer recent vast (ik vermoed tijdens een schrijfopdracht). Sindsdien kan ik de laptop nog wel starten, alleen heb ik geen beeld en gaat hij automatisch uit/aan. Als ik de opstart cd in de pc stop, heb ik alsnog geen beeld. Een extern beeldscherm helpt niet. Iemand een oplossing?(Ik denk erover om de harde schijf te formatteren, maar ik kan niet in BIOS)
  • Als je zelfs het BIOS niet ziet vermoed ik dat je grafische kaart het begeven heeft.
  • Probeer eens in veilige modus te starten, je scherm wordt dan aangestuurd met VGA dus buiten je videokaart om, voor zover ik weet. Als je geen beeld hebt wordt het inderdaad lastig om op tijd op de F8 toets te hameren, nee heb je al dus misschien lukt het. Dat je cd niet opstart komt omdat je cd/dvd-station in je bios niet als eerste staat genoemd maar je hdd. Die start misschien wel op maar je krijgt geen beeld. Brand je hdd ledje wel als je opstart? [Edit: krijg je pieptoontjes te horen?]
  • [quote:2456f8610a="gertcor"]Probeer eens in veilige modus te starten, je scherm wordt dan aangestuurd met VGA dus buiten je videokaart om, voor zover ik weet. Als je geen beeld hebt wordt het inderdaad lastig om op tijd op de F8 toets te hameren, nee heb je al dus misschien lukt het. Dat je cd niet opstart komt omdat je cd/dvd-station in je bios niet als eerste staat genoemd maar je hdd. Die start misschien wel op maar je krijgt geen beeld. Brand je hdd ledje wel als je opstart? [Edit: krijg je pieptoontjes te horen?][/quote:2456f8610a] Ik krijg geen pieptoontjes te horen. Ik kan helaas niet in de veilige modus, al vaker geprobeerd, maar het werkt helaas niet. Het hdd lampje brandt volgens mij wel
  • Probeer eens om er een andere HDD in te hangen (of geen hdd) en kijk of ie dan wel het BIOS toont.
  • Hij werkt weer! Allemaal bedankt voor jullie goede raad, maar het lag niet aan het BIOS/videokaart. Mijn vader had er nogmaals naar gekeken en had hem met behulp van een trucje '1 opstartmodus teruggezet'. Na dit 5 keer te doen werkte hij weer, en alles doet het perfect, en ik heb geen bestanden verloren. Maar nogmaals bedankt voor de hulp!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.