Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Webcam

Anoniem
Youri
5 antwoorden
 • Ik wilde zojuist mijn webcam installeren op mijn nieuwe pc.
  Ik deed dit voorheen altijd via device manager, en dan update driver > cd selecteren. Maar dit doet hij niet meer, Hij zegt meteen direct na het selecteren van de cd: windows could not find driver software for this device.

  Via de cd zelf installeren werkt ook niet.

  Iemand enig idee wat het zou kunnen zijn? de webcam heeft op mijn vorige computer ook al op win7 gedraaid. Het is een merkloos ding waar ik niet eens de drivers van op internet kan vinden.
  http://www.coolgear.com/images/usb-camera-tw-usb.jpg

  alvast bedankt voor de ideen!
 • ik vrees dat je de klassieke fout maakt: een usb-apparaat moet je altijd eerst de software installeren en dan het ding pas inpluggen als dat van de software mag.
  er zal toch wel iets op die cd staan?
  en geeft die cd wel aan dat het ding geschikt is voor jouw 32 dan wel 64 bits systeem?
 • Dat zal het zijn, mijn nieuwe systeem loopt voort op 64bits windows 7, enig idee hoe ik het dan toch aan het werk krijg ? alvast bedankt
 • Ik denk dat je deze webcam al een flink tijdje in je bezit hebt. Of heb je hem ergens in de uitverkoop gekocht?
  Ik heb je afbeelding in Google Afbeelding zoeken gesleept en het blijkt de USB TwinkleCam te zijn, ook wel genoemd: Chicony DC-2110.
  Ja, daar is wel een driver voor te vinden op internet: http://www.chicony.com.tw/download/di/driver.asp
  De bovenste Engelse driver is dan voor jou, maar dat zijn wel erg oude drivers! Ik heb hem even gedownload en uitgepakt; die driver blijkt van 2003 te zijn! Deze webcam is blijkbaar al een paar jaar op de markt: http://www.geeks.com/details.asp?invtid=DC-2110

  Hij is geschikt voor de volgende besturingssystemen: Windows 98SE/Me/2000/XP.
  Ik vind het nog knap dat je hem aan de praat hebt gekregen op je vorige pc, waar mogelijk Windows 7 in de 32-bits versie op stond.

  Ik denk daarom dat je aan een nieuwe webcam toe bent…
 • Ja het is al een oer oud ding, kan goed zijn dat ik hem in 2003 ook al had! haha, de link die je stuurde werkte niet, het is iets wat je installeert, maar het zijn geen drivers ofzo, tenminste hij werkt nog steeds niet, op welke manier ik het ook probeer.
  Denk toch dat het een nieuwe word.
  Bedankt in ieder geval!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.