Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Raadsel probleem,Laptop start op maar geen beeld

Anjo
22 antwoorden
  • Hallo,
    Ik ben aantal dagen bezig om te achter te komen wat is het probleem van mijn laptop maar zonder resultaat. Het probleem is de laptop start op maar soms krijg ik beeld en gewoon kan werken en soms niet ,ik krijg geen beeld, ik heb de hardschijf getest en hij is goed
    De laptop is Compaq presario CQ50,zit windows 7 er op

    Wie kan verder mij helpen in goede richting?

    Alvast bedankt voor all reacties
  • al geprobeerd of een externe monitor wel beeld geeft?
  • ja ,ik heb geprobeerd op externe monitor,maar geen beeld
  • Dan vrees ik dat je videokaart het begeven heeft. Zie je het BIOS-scherm als je opstart?
  • Soms zie ik het BIOS-scherm als je hij opstart,en soms niet.hij heeft geen vast patroon
  • Als je het BIOS-scherm ziet, moet je eens proberen om op F8 te drukken en dan moet je voor de laatst werkende configuratie kiezen. Als dit werkt, is je videokaart zeker niet kapot
  • Ik heb gemerkt dat het lampje van icon hardeschijf op de voorzijde van de laptop brandt niet, wanneer geen beeld is
  • ik ben geslaagd via F8 de laatst werkende configuratie te kiezen ,dus de videokaart goed is
  • Als het lampje van je HDD soms niet brandt en soms wel, kan het zijn dat 1 van de kabels van de HDD niet goed is aangesloten of niet goed meer werkt. Je moet je laptop eens openschroeven en kijken of de kabels van de HDD goed vastzitten.
  • je bedoelt deze twee kabels (zie fotos'bijlage)

    http://www.mijnbestand.nl/Bestand-RC8JQTA4LHDK.jpg

    http://www.mijnbestand.nl/Bestand-FGJU3OAN6YMA.jpg
  • Ja, zitten deze goed vast?
  • ja, ik heb gecheckt, ze zitten goed vast
  • zijn deze kabels voor RTC batterij of voor de harddisk?[b:94c43ba224][/b:94c43ba224]
  • Ik dacht voor de HDD, maar hier ben ik niet 100% zeker van.
  • Nog meer suggesties of analyse !
  • Voor de moment weet ik echt niks meer wat je zou kunnen helpen, maar ik zal blijven denken. Wellicht hebben andere forum gebruikers nog andere suggesties of oplossingen die je kan proberen?

    EDIT: Ik heb nog iets. Je kan proberen om een Ubuntu cd te branden en hiermee je pc eens op te starten. Als dit vanaf de eerste keer probleemloos gaat, dan is het hoogstwaarschijnlijk een software probleem en moet je Windows herinstalleren. Je moet zeker zijn dat je Ubuntu niet installeerd (enkel de live-cd proberen!)
  • Ik heb Windows opnieuw geïnstalleerd,en het probleem is hetzelfde .de een keer zie ik beeld en de andere keer niet.
    Ik weet 100% zeker dat een hardware probleem ,maar welke weet ik niet
  • Update:
    het scherm begint te knipperen als hij opstart
  • geheugen al eens aangedrukt .
  • Hi canonboy,
    dat was inderdaad de geheugen oorzaak maken van knipperende beeld.
    maar het probleem nog niet opgelost ,ik bedoel een keer beeld de ander keer geen beeld

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.