Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Welke kleine lichtgewicht pc voor tekstverwerking?

Anoniem
Henk Meerwijk
9 antwoorden
 • Ik zoek een computer die klein en lichtgewicht is voor onderweg. Een gewone laptop is daarvoor te groot en te zwaar.

  Ik heb hem uitsluitend nodig voor tekstverwerking. Dus niet voor internetgebruik, gamen, enz. Belangrijk is dat ik er makkelijk mee kan typen.

  Kan ik dan het best een tablet of smartphone kopen, waarmee ik type of swype met de hand, of met een stylus pen? Of kan ik beter een netbook pc kopen?

  Bij thuisgebruik wil ik er een extern toetsenbord, externe muis en printer op kunnen aansluiten, evt. via een USB-hub.
 • Tsja, wat is je budget en hoe goed zijn je ogen??
  Ik kan op mijn HTC telefoon nl lang niet alles moeiteloos lezen.
  De tablets wegen weinig en je kunt -als er een USB poort in zit er een hoesje met ingebouwd tobo bij kopen. Maar een netbookje koop je voor de helft van de prijs van de huidige tablets en dan is je tobo wel meteen een stuk beter.
  op een tablet kun je ook typen via t on screen tobo, is maar wat je makkelijk vind, om lappen tekkst te maken vind ik die devices niet geschikt
 • [quote:5d16319a9a="Anjo"]Tsja, wat is je budget en hoe goed zijn je ogen??
  Ik kan op mijn HTC telefoon nl lang niet alles moeiteloos lezen.
  De tablets wegen weinig en je kunt -als er een USB poort in zit er een hoesje met ingebouwd tobo bij kopen. Maar een netbookje koop je voor de helft van de prijs van de huidige tablets en dan is je tobo wel meteen een stuk beter.
  op een tablet kun je ook typen via t on screen tobo, is maar wat je makkelijk vind, om lappen tekst te maken vind ik die devices niet geschikt[/quote:5d16319a9a]Hartelijk bedankt voor je antwoord. Ik moet inderdaad vrij veel typen. Ik kan de tekst op een smartphone wel lezen. Ik denk aan maximaal 500 euro, maar dat is geen absoluut plafond.

  Heb je misschien ook ervaring in het gebruik van een stylus pen om te swypen of typen op een smartphone of tablet?
 • Al eens naar de Asus Transformer Pad 300T + toetsenbord dock gekeken?
 • Ik heb net gisteren deze voor mijn broer binnengekregen, weegt 1.6 kg.
  http://www.laptopcentrale.nl/product/53/Dell+Latitude+D430.html
  Geen geld voor een goede 2e handse kleine.
  De accu doet het nog ruim 4 uur…
  Ik heb er voor mijn broer nog een losse DVD/RW bijgekocht 49 euro (zoeken via menu) en alles bij elkaar incl verzendkosten was het 201 euro en dat met een behoorlijke CPU en 2 GB RAM, 80 GB HD.

  Dit was mijn 4e laptop al via dit bedrijf, en niet mijn laatste denk ik.

  PS: je kunt er voor 4-5 tientjes ook no een dockingstation bij kopen.
  http://www.laptopcentrale.nl/products/6/dockingstation.html

  Voor dat geld heb je wel een Core2Duo ipv een Atom tov de netbooks nieuw hier waar die Atoms inzitten prijsklasse 250-300 euro:
  http://tweakers.net/pricewatch/cat/496/laptops.html?#filter:NYyxCsMwEEP_RXMocY3T1h8Q6JApY-kQ7BtcnDqcPQSC_71nSoZDSE-nA4k98RgoelhsHD4Z3T-cExfJluwkEeJoCl_YvkN2iWladlhzmpNQJFfIzxu5p8-wL1zv8q7llL7hLRVBY4iFWPABbR5N1jYAcxmkuLZlKCWm1voD

  Zo'n Dell kost nieuw toch al gauw 1100-1300 euro…. dus die komt wel uit een beter segment da die netbooks.
 • Ik heb een HTC TouchPro 2 gehad met een tobo én stylus. Ging redelijk. Ik heb ook een FlytouchII met los hoesje met ingewerkt tobo én stylus.
  Voor 500 woorden zou ik geen van beide dingen gebruiken. daarentegen is die ASUS EEE wel werkbaar en de tip van andré is helemaal een voltreffer. Ik heb bepaald geen dikke vingers maar een goed toetsenbord doet meer plezier als je denkt.
  Suc6 Anjo
 • Bedankt voor de antwoorden. Ik heb de indruk dat langdurig typen op een touch screen zonder stylus-pen misschien niet prettig is.

  Vinden jullie typen of Swypen met een stylus prettiger dan typen op een touch screen zonder zo'n stylus? Of misschien is dat zelfs prettiger dan gewoon typen op een traditioneel groot computertoetsenbord?
 • [quote:031625ab6c="Henk Meerwijk"]Bedankt voor de antwoorden. Ik heb de indruk dat langdurig typen op een touch screen zonder stylus-pen misschien niet prettig is.

  Vinden jullie typen of Swypen met een stylus prettiger dan typen op een touch screen zonder zo'n stylus? Of misschien is dat zelfs prettiger dan gewoon typen op een traditioneel groot computertoetsenbord?[/quote:031625ab6c]Filmpje over SwiftKey X Android App. Dit filmpje zegt dat deze app SwiftKey X sneller werkt dan Swype.
  http://www.youtube.com/watch?v=WD7lMrd7hB8

  Swype & SwiftKey Vergleich/Comparison
  http://www.youtube.com/watch?v=tg3VKBriKxM&feature=related
 • Ik denk dat je om te veel te typen toch echt een goed toetsenbord nodig hebt en geen touchscreen. Iets duurder, maar zeer licht zijn ook de ultrabooks van Intel. Misschien moet je daar eens naar kijken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.