Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Ereader

Anoniem
tomvdlee
3 antwoorden
 • Mijn vrouw is binnenkort jarig en vraagt een eReader, maar ik heb geen idee waar ik op moet letten.

  Daarom de volgende vragen.

  Waar moet ik op letten als ik een eReader aanschaf?

  En eigenlijk dezelfde vraag voor eBooks, waar moet ik op letten als ik eBooks aanschaf?

  Met vriendelijke groet
  Erwin Hoogenboom.
 • Wat wil je uitgeven aan een E-book reader?
  Bij BOL hebben ze e-bookreaders en e-books. Daar hebben ze voor 199 Euro een starterpakket van Sony
  Bebook maakt ook goede E-Readers.
  Ik heb er eens eentje van Icarus gehad en was hier heel ontevreden mee.

  Ik zelf heb nu een Kindle , nadeel hiervan is alleen dat hij geen Epub formaat aan kan maar die zet ik altijd om dmv Calibre (is een must voor een e-book reader).
  Nederlandse boeken zijn vooral via BOL te krijgen en bijna overal zit een DRM beveiliging op en zijn voornamelijk in het EPUB formaat. DRM is er wel af te halen zodat het book wel op de Kindle gelezen kan worden, moet je even Googlen).

  Om e-readers te vergelijken is dit ook nog een goede site http://www.ereaders.nl/
 • 1e keuze is of je een tablet of een pure e-reader wil. De voordelen van beid tov de ander.

  Tablet -> ook geschikt voor andere taken (internet, games), Kleurenscherm

  E-reader -> Stuk goedkoper, eink-scherm is veel meer geschikt voor lezen (rustiger aan ogen, geen spiegeling zelfs niet in de zon) -> oftewel specialist op leesgebied

  Vervolgens de keuze of je voor je boeken gaat betalen of dat je deze via het "alternatieve circuit" download. :wink: Indien je je boeken wilt kopen, zal je de keuze moeten maken tussen engels lezen (Amazon Kindle) en nederlandstalig lezen (epub -> meeste andere merken). Als je namelijk bijv. een Sony hebt kan je daarop geen Engelstalige boeken van Amazon lezen en omgekeerd bij een Kindle-reader kan je niet bij bol.com kopen. Altans niet zonder allerlei omslachtige trucs om de drm-beveiliging van je netjes gekochte boek te slopen.

  Eigenlijk alleen als je grotendeels via Amazon wil kopen is de Kindle de beste optie. Welliswaar iets lastiger kopen via internet (import VS), maar ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het een kwalitatief goed apparaat is en de klantenservice van Amazon zeer coulant is. Daar kunnen veel andere bedrijven een voorbeeld aan nemen.

  In alle overige gevallen denk ik dat je het best af bent met ofwel de Sony PRS-T1 of een Reader van Kobo. Kwestie van persoonlijke voorkeuren en een (klein) prijsverschil. Icarus moet je idd zo ver mogelijk uit de buurt, dat is echt gevalletje goedkoop=duurkoop.

  Neem verder de kosten van extra accesoires zoals een toch wel noodzakelijke cover (betaalbaar via Geckocovers) en een stopcontactlader mee. Voor het ene merk kan je af met een usb/stopcontact-adapter van de Hema, terwijl andere merken dit technisch blokkeren om je een lader van 30 euro te verkopen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.