Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Netbook accu eerder leeg dan Windows aangeeft

Anoniem
Hans.Vosman
9 antwoorden
 • Ik heb een Packard Bell 765 netbook die onlangs gerepareerd is door Acer. Na de reparatie was er een Acer accu geplaatst die duidelijk beter werkte dan de oorspronkelijke accu. Helaas gaat het ook met deze accu niet geheel goed, met name de melding van Windows dat de netvoeding aangesloten moet worden, krijgt geen enkele kans.

  Ik heb dit probleem getest met een oorspronkelijke 3 cell accu die in eenzelfde model Packard Bell ook goed werkt, die 3 cell accu werkt ook correct in mijn eigen netbook. De Windows melding verschijnt netjes op het juiste moment. Hiermee zou ik denken dat mijn netbook afgezien, van de accu mogelijk ok is.

  De oorspronkelijke accu gaf na 40% het plotseling op en bij aansluiten van een USB dvd speler bleek ik 20 min speelduur te hebben. Met een goede accu kan met dezelfde speler op mijn netbook 2 uur dvd gekeken worden. De nieuwe Acer accu blijkt het na 20% plotseling plotseling op te geven, met de USB dvd speler bleek ik zo'n 7 kwartier dvd te kunnen kijken. Dat is dus wel een hele verbetering.

  Herkent iemand dit probleem? Zou het aan de netbook kunnen liggen of is het toch echt een accu probleem? Ik hoop dit nog wel te testen door een accuwissel te doen.
 • Heb je je accu al eens gekalibreerd? Dit wil zeggen dat je de computer laat aanstaan met de batterij (zonder netstroom) en wacht tot de batterij volledig leeg is en de computer uitvalt. Daarna moet je de accu weer volledig opladen en misschien is je probleem dan weg.
 • Dat heb ik al een aantal keren gedaan. Hoe vaak zou voldoende moeten zijn? Wanneer de netbook uitvalt begint zou de accu nog 5% vol zijn.
 • Gisteren tijdens treinreis en extra test thuis vastgesteld dat de huidige accu, met aangesloten dvd speler, binnen 1 uur helemaal leeg is. Verder valt de computer na afloop zomaar uit. De accu uit de andere notebook die hetzelfde zou zijn, haalt nog steeds 2 uur. Met deze accu volgt er ook een keurige waarschuwing dat de accu bijna leeg is. De computer breng ik vandaag maar weer terug naar de winkel.
 • Vandaag heb ik de gerepareerde netbook weer opgehaald. De reparatie is best wel snel uitgevoerd.

  De winkelverkoper meldde me dat alleen het moederbord zou zijn vervangen (stond op de bon). Dat verbaasde me, snel de netbook bekeken. 'Gelukkig' bleek ook de accu te zijn vervangen, nu een 6 cell! Zo'n accu is maar een klein beetje groter.

  Ik ben begonnen met testen.Het opladen ging best wel snel. Als het goed is zal het testen wat langer duren omdat de accu meer vermogen heeft.
 • Ok, ik ben blij voor je dat je notebook terug werkt. Hopelijk blijven de problemen nu weg.
 • De problemen zijn terug :(. Geen idee hoe dit kan.
 • De netbook valt nu uit wanneer de accu capaciteit onder de 30% komt, nog minstens een 1 uur te gaan meldt de netbook dan netjes. Dus niet, na een paar minuten wordt het scherm zwart. Na aansluiten van de netvoeding blijkt de accu capaciteit op 6% te zitten …

  De accu, AL10B31 (6 cell) of AL10A31 (3 cell), lijkt in heel veel netbooks van Acer te worden gebruikt. Is er dan echt niemand met vergelijkbare problemen?
 • Lader wel ok? Immers mobo en accu vervangen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.