Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

welk reisnoteboekje?

Anoniem
Jan2000
5 antwoorden
 • Ik wil voor mijn vakantie een reisnotebookje oid ( tablet, Ipad…?) meenemen in mijn rugzakje. Ik wil er op kunnen internetten, streamen ( sport kijken via sopcast bv) en mailen. Wifi natuurlijk. Stevige behuizing. Het apparaat moet wel tegen een stootje kunnen. Licht in gewicht. En een redelijke accu. Compact. Tot 500 ¤. Ik zag op het forum van Tweakers de Lenovo Thinkpad X121e, 11.6 inch, reeds aanbevolen, is dat misschien iets? Ik vind 11.6 inch nog wel redelijk groot. Of moet ik het voor deze doeleinden heel ergens anders zoeken? Bijvoorbeeld meer aan een tablet denken? Bijvoorbeeld kreeg als advies reeds: asus transformer pad 300T wifi + dock 32 gb.
  Graag een reactie
 • Wat vind je licht? 1kg? De meeste kleine notebookjes halen dat niet. Een ipad of tablet kan lichter zijn. Wat het ook wordt, het blijven kwetsbare apparaten zeker voor een rugzakje. Eventueel kijken naar een luxe smart phone. Dan heb je gewoon een apparaat dat nog veel kleiner is.
  Let overigens wel op de aansluitmogelijkheden. Wanneer je een heleboel snoertjes mee moet nemen om te doen wat je wilt doen, dan lijkt me dat ook niet echt handig voor op reis.
 • Vind omstreeks 1 kg mooi. Van de tablet Asus transformer lees ik dat de behuizing niet zo denderend is. Maar deze weegt inclusief dock iets van 1200 gram.
 • Ook al is de behuizing van een tablet niet zo denderend, het is altijd nog veel solider dan van een netbook of ultrabook dat je open moet klappen.

  Maar mocht je echt liever een (Windows) netbook willen:
  http://www.4launch.nl/shop/product/119447/-notebook-305u1a-a03nl-11-6—e-450–500gb
 • Ik vind het moeilijk in te schatten of een netbook onvoldoende solide is. Ik heb zelf gekozen voor een Packard Bell 765 en tot op heden lijkt het apparaat erg solide. Dat is ook mijn indruk van vergelijkbare netbooks van HP en Acer. Die van Samsung en Asus lijken wel wat minder, maar dat zegt heel weinig. Want de buitenkant zegt niks over de binnenkant. Mijn apparaat is ook nog eens 1 kg (incl accu). Wanneer ik uitgebreide tekstverwerking of fotobewerking zou willen doen, dan vind ik de schermpjes te klein.
  De 11,6 inch schermen bieden op dat punt meer voordeel, alleen is de notebook wat groter en mogelijk ook wat zwaarder. In een tasje zou me toch uitmaken hoe groot en stevig het apparaat is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.