Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Backup maken met Ghost duurt 6 uur

Anoniem
rob bogers
7 antwoorden
 • Een kennis van mij heeft van een vriend van hem een oudere PC gekregen voor het besturen van zijn modelbaan. het is een Dell GX270, dus niet zo'n jonge PC. Nu vertelde ik hem dat hij van de c schijf een backup moest maken om in geval van…

  Goed, dit wilde hij doen met het programma Ghost en nu blijkt dat de PC daar ongeveer 6 uur over doet. Hij krijgt diverse foutmeldingen (helaas weet hij niet meer welke foutemeldingen dat waren)

  Maar heeft iemand een idee waarom dat maken van een backup zo lang duurt. Hij heeft ook een poging gedaan om dit te doen op een externe schijf. Dit ging weliswaar zonder foumeldingen maar duurde ook erg lang.

  In het begin heeft het maken van een backup schijnbaar een snelheid van zo'n 100 Mb/minj maar na een kwartier zakt die snelheid naar zo'n 35 Mb/min, dus ook op de externe schijf gaat het niet van een leien dakje.

  Graag advies.

  Rob
 • Als die externe schijf een usb2.0 exemplaar is, is 35MB/s heel normaal. Hoe groot is de schijf c.q. backup?
 • De interne harde schijf is 80 Gb groot/klein en daarvan is 30 Gb gereserveerd voor Windows en dat is dus ook het deel waarvan de backup gemaakt zou moeten worden. Waarschijnlijk is het ook nog een IDE schijf.

  Nu weet ik toevallig nog dat ik jaren geleden een Gateway PC heb gehad met een harde schijf van 150 Gig en 32 Mb intern geheugen. (Windows 98 SE) Destijds werkte ik ook met Ghost (nog op diskette) De schijf was ook gepartitioneerd met fdisk (als ik mij goed herinner) en daarvan een backup maken duurde nog geen 30 minuten.

  Rob
 • Ghost geeft foutboodschappen, dus heeft het sowieso geen in om verder te gaan met de backup.
  Wat voor boodschappen?

  Ik denk dat er iets mis ismet de harde schijf.
  Gewoon met windows (of met chkdsk) de schijf op fouten controleren.
  Eventueel daarna op BaD scetors etc..

  Vooraf de belangrijke data , filmshandmatog (copy)naar een andere fisieke HD backuppen
 • Ik denk ook dat de schijf defect is maar kan dat niet direct beoordelen als ik op grote afstand woon van het slachtoffer. Maar het image is ook niet terug te plaatsen, dus…

  Rob
 • Heb een hele tijd geleden ongeveer hetzelfde meegemaakt, back-up maken met Norton Ghost (2003), duurde ontzettend lang.
  Na lang zoeken, ontdekte ik dat McAfee hier de oorzaak was.
  Virusscanner uitgezet; probleem opgelost.
 • [quote:474f4f0fe1="rob bogers"]het is een Dell GX270, dus niet zo'n jonge PC. [/quote:474f4f0fe1] Inderdaad. Te zien aan deze review uit het jaar 2004. Defect zal de harddisk waarschijnlijk nog niet zijn. Maar er kunnen wel zoals Bosje zei, slechte sectoren inzitten.

  Over het algemeen wordt het aangeraden om image backups alleen te maken, buiten Windows om. Dus door de PC op te starten vanaf de bootable Ghost CD. Als ook dat te langzaam gaat, kun je wellicht beter backups laten maken, van onmisbare persoonlijke data. Dus niet van Windows en applicaties.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.