Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Toetsenbord: "dode " tekens worden dubbel getikt

Anoniem
MartienComp
8 antwoorden
 • Hallo. Ik dacht eigenlijk dat het wel ergens op google te vinden zou zijn maar helaas was dat niet zo. Mijn Toetsenbord is ingesteld op taal Nederlands, toetsenbord Verenigde Staten (internationaal) . Sinds gisteren gebeurt er iets vreemds: de tekens toetsen die als ""dode"" toets zouden moeten werken, worden nu ineens ""dubbel"" getikt. Ik heb de tweemaal-dubbele quotes hierboven opzettelijk laten staan om te laten zien hoe het effect is. Ik krijg dus ook resultaten zoals Espa~~na e.d. Iemand een idee?
 • pc al herstart?
  configuratiescherm-toetsenbord-instellingen al bekeken?
  heb je geen standaardtoetsenbord, maar een met eigen software dan dei software verwijderen en opnieuw installeren
 • Dank je Derk, ik stond trouwens op het punt om een antwoord te geven.. ik heb alles al gecheckt wat je me nu aanbeveelt. Nog wat verder gezocht en geloof me ik was er al een paar uur mee bezig voor ik een vraag op dit forum plaatste . Hoe dan ook, het schijnt soms een malware-probleem te zijn, ik ben de boel nu met malwarebytes aan het scannen. De link waarop ik het antwoord gevonden heb zal ik nog posten maar omdat ik juist nu aan het scannen ben kan ik de pagina even niet terughalen. Het komt er op neer dat je iets hebt wat ze een key-logger noemen, die houdt je toetsaanslagen in de gaten. Dat is dan juist bij die zogenaamd dode toetsen ook op je eigen pc zichtbaar.
 • Je kunt de toetsenbordindeling eens verwijderen en opnieuw toevoegen. Je hebt de pc al eens helemaal uit gehad, neem ik aan?
 • Dank je Gerben, verwijderd, aan en uit gezet heb ik ook allemaal gedaan, ben nog steeds met een aantal van die malware-scanners bezig, het gekke is dat het probleem de ene keer wel, de andere keer niet optreedt, het maakt daarbij niet uit welk programma ik gebruik. Ik zoek naarstig verder en zal jullie uiteraard ook informeren als ik het heb kunnen tackelen.
 • Nog steeds mee bezig, een volledige virusscan gedaan waar niets uit kwam , malwarebytes heeft wel wat verwijderd maar het probleem is er nog steeds. Momenteel is het zo dat word-documenten wel gewoon de dode toetsen accepteren maar bijvoorbeeld dit venster niet. Waar een eventuele key-logger zich zou moeten hebben genesteld , is me nog steeds een raadsel.
 • Ik weet dat dit een beetje oud is maar ik denk dat ik de oplossing gevonden heb

  Ik had dit porbleem ook.

  1. Scan je computer door een programma Malware Anti malware bytes
  2. Kijk of hij trojans of keyloggers vind
  3. Restart pc
  4. Verwijder alle herstelpunten want daar kunnen ook keyloggers en trojans inzitten.
  5. Restart pc
  6. Maak een nieuw herstelpunt
  7. Win?
 • De aanhouder wint zullen we maar zeggen. Het leek toch wel sterk op een keylogger en nu vond ik ergens een tip dat je in de registry wel eens wat kunt vinden onder [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce] en ook onder de HKEY_CURRENT_USER onder hetzelfde pad. Inderdaad stond daar een verwijzing naar een executable met een rare naam in de map c:\systemcheck. Registry entry verwijderd, bestanden uit de map verwijderd en tot nu toe géén last meer gehad.
  Nog even over die keylogger, het rare was dat het probleem soms zomaar ineens op kwam duiken. Facebook-chats werkten de ene keer normaal, de andere keer niet. enz. Ook heb ik nog de rootkit removel tool van Kaspersky gedraaid.
  Allemaal zeer bedankt voor het meedenken!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.