Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

bekabeling na overgang van Ziggo naar Vodafone glasvezel

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Huidige bekabeling:
  In de woonkamer had ik een aansluiting bij Ziggo op het TV/Radio punt waar ook het Ubee modem staat. Daaraan is mijn router en een kastje van Sam Knows gekoppeld. Via die lopen er twee UTP-kabels mijn woonkamer in die ik beide zeer regelmatig gebruik. Een kabel gaat naar mijn slaapkamer en vandaar uit naar mijn werkkamer waar de kabel is aangesloten op een switch. Vanuit die switch zijn er een drietal printers aangesloten en één desktop pc. Daarnaast heb ik ook nog poorten vrij voor als ik extra desktops resp. laptops van derden op aansluit.

  Twee weken geleden ben ik overgestapt van Ziggo naar Vodafone glasvezel. Het modem is in de meterkast, aan de andere kant van mijn woonkamer helaas, geplaatst en zit ik vooralsnog met een UTP-kabel die van de meterkast door mijn halletje voor loopt en dan de kamer weer binnenkomt en langs de plint naar mijn router gaat en daar op aangesloten is. Maar dit is voor mij niet de ideale constructie. Nog meer kabelgootjes in de kamer en een losliggende kabel onder de vloerbedekking in het halletje en de kabel tussen de ruimte van de deur van de meterkast naar het modem is niet netjes en vraagt om problemen vrees ik.

  Wat ik zou willen maar of het kan?

  De Cat6 kabel vanuit de meterkast naar de tweede slaapkamer boven brengen en daar mijn router en het kastje van Sam Knows te plaatsen. Dan de bestaande Cat kabel die via mijn slaapkamer loopt via de router naar beneden (=woonkamer) koppelen en beneden dan een switch in te zetten zodat ik de twee bestaande kabels daarop kan aansluiten en ik dezelfde bekabeling verder behoud.
  Vanaf mijn slaapkamer via de router op de bestaande kabel naar mijn werkkamer te behouden waar dan ook weer de bestaande switch aan de router is gekoppeld.

  Mijn vraag: even los naast het mogelijk aanpassen van een ip-adres (één printer is via een printerserver aangesloten) is dit mogelijk? M.a.w. kan je twee switches aansluiten op één router?

  Als dit mogelijk is hoef ik geen nieuwe boorgaten te maken, kan ik gebruik blijven maken van de huidige bekabeling m.u.v. een Cat kabel te trekken vanuit de meterkast naar mijn slaapkamer, maar daarvoor hoef ik geen boorgat voor te maken want die is er al en die Cat kabel past daar doorheen. Heb een krimptang en plugjes voor die kabel.
 • Je geeft aan dat het modem in de meterkast is geplaatst, helaas.
  Door wie is dat gedaan, want of je doet alles zelf of je huurt ¤ 65,00 een monteur. Je hebt een handleiding en je hebt een cd waar de info opstaat.

  Ik heb glasvezel van KPN en dan krijg je kastjes om via het elektriciteitsnet naar het apparaat te gaan wat je wilt aansluiten.

  http://www.vodafone.nl/internet/thuis/service/installatie/

  http://vast-bellen-en-internetten-nieuw.vodafone.nl/Installatie_CD/informatie/info_draadloos.html

  [Edit: ik heb ook nog dit gevonden: http://www.glasvezel.nu/nieuws/003121-20110815_vodafone-internet-bellen-tv-op-glasvezel]
 • ik heb thuis aan de router 4 switches zitten

  dus dat kan altijd

  zelfs switch aan switch mag

  de voorgestelde verandering kan gewoon
 • gertcor: helaas is de glasvezelaansluiting in de meterkast aangebracht door glasfiber. Op zich geen probleem nu ik heb begrepen dat er meerdere switches op de router kunnen (dank sjouwer) en ik de kabels netjes weg kan werken.

  Beiden bedankt voor de reactie.
 • Bij ons is de glasvezelkabel ook in huis gebracht door een onderaannemer en heeft de kabel aangesloten op een "lege" behuizing. Pas toen ik had gekozen voor de KPN heeft een monteur van KPN de Genexis box gevuld en de Experiabox voor telefoon, tv/radio en internet geplaatst en aangesloten.
  Heeft Vodafoon geen kastjes die het signaal via het elektranet verspreiden?
  Dus in de meterkast zo'n kastje op een wcd, op de wcd bij je tv zo'n kastje en op je wcd bij een pc die niet draadloos werkt. Dan heb je niets te maken met kabels van de meterkast naar de apparatuur.
 • Neen, helaas heeft Vodafone niet voor die oplossing gekozen. Dus is het niet anders.
 • [quote:d60acf4904="gertcor"]Bij ons is de glasvezelkabel ook in huis gebracht door een onderaannemer en heeft de kabel aangesloten op een "lege" behuizing. Pas toen ik had gekozen voor de KPN heeft een monteur van KPN de Genexis box gevuld en de Experiabox voor telefoon, tv/radio en internet geplaatst en aangesloten.
  Heeft Vodafoon geen kastjes die het signaal via het elektranet verspreiden?
  Dus in de meterkast zo'n kastje op een wcd, op de wcd bij je tv zo'n kastje en op je wcd bij een pc die niet draadloos werkt. Dan heb je niets te maken met kabels van de meterkast naar de apparatuur.[/quote:d60acf4904]

  Hoe bevalt de snelheid en stabiliteit? Storingen? Beeldkwaliteit? Heb je ook een recorder? Ik vroeg me af hoeveel tuners de recorder heeft (ivm meerdere opnames tegelijk en/of opnemen en iets anders kijken.
 • De downloadsnelheid op mijn laptop schommelt rond de 43MB. de upload rond de 15MB., dus dat is veel minder maar ik upload slechts zelden. Ik heb brons dus 50/50 MB abonnement . Vrijwel constant slechts een enkele keer is de download minder. Draadloos gemeten op 5 mtr. van de experiabox.
  De Motorola DigiHD box heeft 1 hdd schijf en je kunt een zender bekijken terwijl één andere zender wordt opgenomen. Mijn Philips Smart tv heeft een resolutie van 1920x1080 en met HDMI 1.4 kabel aangesloten zonder ARC. Het geluid loopt met een optische kabel rechtstreeks van de DigiHd box naar mijn Home cinema systeem. Indien vanaf de DigiHd box met HDMI kabel en ARC dan heb op veel zender geen synchroon geluid.
  Maar deze info geldt voor mij in Dordrecht elders kan het signaal minder zijn. Ook de telefoon loopt via de kpn glasvezel en tot op heden geen probeem, plm. 9 mnd. nu abonnement.
  Bij de tv op de slaapkamer heb ik een DigiHdbox zonder hdd.
 • De download en upload schommelt tussen de 85 en 100, beiden is dus best netjes bij een 100/100 abo. Beeldkwaliteit van tv is perfect, nog strakker van van Ziggo hd. Komt mogelijk omdat tussen het modem en de setupbox geen coax ligt maar een UTP-kabel

  Tot op heden gen storingen ervaren. Ik heb geen combi met hd recorder. In de eerste plaats heb je het eerste jaar gratis programma gemist en moet ik nog uitzoeken of mijn Humax het strak blijft doen maae ben daar nog niet toegekomen.
 • Iemand ervaring hoe analoog de zenders op een Humax 5050 te krijgen? Ben al uren bezig maar kan nergens iets vinden.
 • Je kunt nog wel uren blijven zoeken, maar helaas via glasvezel krijg je nog alleen digitale signalen zowel tv zenders als radio zenders.
  Dus niets meer analoog maar dat had je kunnen weten als je je huiswerk had gedaan.

  [Edit: ik heb dit nog gevonden http://help.vodafone.nl/cgi-bin/consumer_help_nl.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=2661&cat_lvl1=455&cat_lvl2=461

  Per regio is er wat mogelijk, misschien ook voor jouw.
  Bij KPN glasvezel is analoog beslist niet mogelijk.]
 • En laat ik mijn huiswerk toch gemaakt hebben. Want op het modem van Vodafone is er ook ruimte voor analoog signaal, zowel radio als tv. En toen het nog Ziggo was kreeg ik ook analoog binnen alvorens het via de Humax naar digitaal werd omgezet.

  En daarom mijn vraag hier.
 • Inmiddels heb ik het opgelost. Was even zoeken maar kwam uiteindelijk bij Glashart Media uit en vond daar de juiste frequentie, netwerk-id en heb quam op auto laten staan. Tussen twee zuchten door alle analoge televiesie- en radiozenders beschikbaar. En Nerderland 1,2 en 3 zijn zelfs in HD kwaliteit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.