Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Laptop rond de 500 euro - Asus, Medion of HP?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hoi allemaal,

  Na wat zoekwerk via diverse sites en notebookcheck.nl heb ik een top 3 gemaakt van keuze laptops.
  Het gaat hierbij om de volgende 3:

  Medion Akoya P6627: http://nl.hardware.info/productinfo/…:specificaties
  HP Pavilion g6-1320ed: http://nl.hardware.info/productinfo/…:specificaties
  ASUS K53SC-SX218V: http://nl.hardware.info/productinfo/…:specificaties
  ASUS X53TA-SX187V: http://nl.hardware.info/productinfo/…:specificaties

  Natuurlijk zijn er een aantal eisen voor de laptop.
  Het gaat vooral om het gebruik van internet, social media, het beluisteren van muziek en het kijken (en basic) bewerken van video's (hoeft geen Full-HD te zijn).
  Het budget ligt daarom ook rond de 500 euro.

  Zit ik met één van de bovenste 4 goed of sla ik de plank mis?

  Alvast bedankt voor reacties!

  Groetjes,

  Nando
 • Ik zou de Medion niet nemen. Deze heeft nog een Intel Core I5 van de eerste generatie en een al iets oudere videokaart. De HP heeft wel een nieuwe I5, maar geen extra videokaart, dus voor videobewerking is dat misschien ook al wat nipt. De 2 notebooks van Asus zijn wel mooi en krachtig genoeg voor die prijs. Ik zou vooral naar de ASUS K53SC-SX218V kijken. Deze heeft een Intel Core I5 en toch nog iet of wat extra grafische kracht. Als je toch nog meer grafische kracht wil zou ik voor de ASUS X53TA-SX187V gaan, deze heeft dan weer wel een mindere processor. Het hangt ervan af wat je voorkeur is.
 • Ik vind deze Asus wel een aardige voor die prijs:
  http://tweakers.net/pricewatch/304701/asus-x53e-sx1403v.html

  Core i5 en USB 3.0 aansluiting.
 • Ik heb slechte ervaringen met Medion gemaakt.. Maar misschien vind je voor elk merk iemand met slechte/goede ervaringen! Ik zou ook voor de asus X53TA-SX187V gaan! Volgens mij kun je voor 500¤ bijna niks verkeerd doen als je alleen basis bewerkingen wilt doen. Ik bekijk laptops graag ook nog eens in de winkel- 'to get the feel of it'!
 • Bedankt voor alle reacties! Alle reacties neem ik mee in mijn overweging en suggesties bekijk ik ook echt. Ik zit nu erg te twijfelen tussen de 2 Asus laptops: (achter de processor en videokaart de notering volgens notebookcheck.net)

  ASUS X53TA-SX187V met:
  Processor - Type: AMD A4-3300M, 2,5 GHz (255)
  Geheugen capaciteit: 8 GB
  Type videokaart: AMD Radeon HD 6650M, 1024 mb losse chip (124)

  ASUS K53SC-SX218V
  Processor - Type: Intel Core i5 2430M, 2,4 GHz (57)
  Geheugen capaciteit: 4 GB
  Type videokaart: nVidia GeForce GT 520MX, 1024 mb (losse chip?) (192)

  De processor van de eerste is dus vele malen minder vergeleken met de tweede, maar heeft wel dubbel zoveel RAM geheugen en een betere videokaart. De tweede heeft ook een grotere harde schijf (750 t.o.v. 320)

  Wat is nou belangrijker in het geval van tekstverwerking, social media, internet, youtube kijken etc en eventueel een filmpje kijken! Games ga ik er niet op spelen, in ieder geval geen zeer veel eisende! (de laptop is hier immers ook niet voor bedoeld)

  Ik kom er niet uit!
 • Als je gaat multitasken (dus muziek, social media, email, teksverwerking, film allemaal tegelijk) dan is veel ram wel welkom. De AMD processor voldoet wel voor jouw taken hoor, maar de Intel is wel een pak sneller. Ik zou voor de ASUS X53TA-SX187V gaan, deze is het best voor wat jij ermee wil doen.
 • [quote:a11510b814="playermijp"]Als je gaat multitasken (dus muziek, social media, email, teksverwerking, film allemaal tegelijk) dan is veel ram wel welkom. De AMD processor voldoet wel voor jouw taken hoor, maar de Intel is wel een pak sneller. Ik zou voor de ASUS X53TA-SX187V gaan, deze is het best voor wat jij ermee wil doen.[/quote:a11510b814]

  Bedankt voor je reactie! :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.