Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Oordeel gevraagd over aanschaf comp. onderdelen

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Mijn zoon wil graag een spelcomputer voor niet al te zware spellen.
  Samen met hem hebben we de volgende onderdelen besteld en zijn onderweg:
  Processor: AMD Black Edition - AMD FX 4100
  Motherboard: ASRock 990FX Extreme3
  Memory: Corsair Vengeance 8gb 2x4 ddr3
  Graphic card: ASUS ENGTX550 Ti DC/DI/1GD5
  Power unit: Cooler Master GX 600W Lite - Power supply (internal)
  Dvd drive: samsung sh-222bb dvd+RW
  Harddrive: wd caviar blue WD5000AAKX

  Wat denken jullie hiervan?
  Kan hij daarmee zonder probelemen "The Prince of Wales, ehhh… Percia" (altijd mee in de war!) draaien?
  perloc
 • Als je niet al te hoge instellingen neemt, zou dat denk ik wel moeten gaan. Heb je overigens geen kast nodig? Of heb je die nog staan?
 • Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar voor betere gameprestaties kun je qua processor beter een processor van een generatie eerder nemen, nl. deze Phenom II X4:
  http://tweakers.net/pricewatch/248281/amd-phenom-ii-x4-965-black-edition.html

  En voor een gamesysteem zou ik wel iets ruimer qua videokaartprestaties gaan zitten, bijv. met de Radeon HD6850:
  http://tweakers.net/pricewatch/273251/msi-r6850-pm2d1gd5-oc.html of
  http://tweakers.net/pricewatch/275899/asus-eah6850-dc-2dis-1gd5-v2.html
 • gerben: natuurlijk heb ik de rest ook, maar ik heb alleen maar de dingen gemeld die voor de vraag belangrijk zijn.
  Kast hier gekocht en kostte ¤ 100.- mét een voeding 300 watt. De enige die ik kon krijgen in de 3 mij bekende computer shops….

  Obi-wan-kenobi: ik meldde dat de spullen onderweg zijn, dus een verandering is niet mogelijk. Ik heb al eerder een vraag in dit forum gesteld wat ik moest aanschaffen om een spelcomputer samen te stellen. Daar is geen enkel antwoord op gekomen.

  Dank voor de antwoorden.
  Duurt nog een week tot 14 dagen voor het hier is.
  Prijzen hier zijn zowat het dubbele, afgezien van zéér beperkte keuze.
  perloc
 • Had hem dan niet beter in nederland kunnen bestellen en dan per post naar je laten opsturen?
 • [quote:184c06823c="perloc"]Ik heb al eerder een vraag in dit forum gesteld wat ik moest aanschaffen om een spelcomputer samen te stellen. Daar is geen enkel antwoord op gekomen.[/quote:184c06823c]Volgens mij wel antwoorden hoor, maar meer in de zin van wedervragen:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1479475&highlight=#1479475

  Zo wisten we dus niet concreet wat er zoal te koop is in Mozambique en tegen welke prijs, dus dan valt er ook weinig zinnigs over te zeggen.

  Ik kan me niet voorstellen dat we op dit forum niet behulpzaam genoeg kunnen zijn wanneer het gaat om de aanschaf van hardware … :wink:
 • gerben: De gegeven lijst in het eerste topic heb ik in Nederland laten bestellen door mijn zoon, en op laten sturen. Verzendkosten: 65 Euro!! naar hiero.
  Kosten van de lijst (besteld bij Azerty) +/- 515 Euro + verzending naar mijn zoon in A'dam. Heb nog geen totale prijs maar zal boven de 580 Euro lopen.
  Monitor hier gekocht: een 20" Samsung Syncmaster B2030. Kost in Euros: 220 Euro. Dat is voor hier niet duur lijkt me: in een andere winkel was een 19" 27 Euro duurder. Ik ben niet tevreden over deze aankoop (maar mijn zoon wel), flets beeld en deze tekst die ik typ is half rood/zwart. Maar in dit land is het motto: niet goed, geld weg. Marginale garantie komt nog maar heel langzaam op gang. Een (nieuw) keyboard had ik nog liggen en ook een muis slingert er nog wel ergens, benevens een kast-ventilator.

  obi-wan-kenobi: ik had niet gemeld dat ik de belangrijkste dingen in Nederland wilde kopen. Ik heb ook niet nagekeken toen ik dit topic schreef of er helemaal niets is geantwoord. Er stond me bij dat er geen (bruikbare) info was gekomen. Vandaar dat ik schreef dat er geen antwoord was. Sorry!! dat dit mis is gegaan.
  Ik wil wel de loftrompet spelen over de hulp die ik bij vele problemen hier van jullie heb ontvangen!!
  No hard feelings??
  perloc
 • [quote:2283ac6a50="perloc"]No hard feelings?[/quote:2283ac6a50]Wat mij betreft niet hoor. :)
 • 65 euro verzendkosten naar mozambique lijkt me een koopje.
  Dus zeker de moeite waard dat je hier een systeem hebt laten samenstellen.

  Op zich zou dat systeem, ook al is het niet het snelste, dat spel wel aan moeten kunnen zolang je niet op al te hoge resolutie en detail wil spelen.
  De grafische kaart is zoals Obi ook al schreef niet geweldig, maar de game is ook weer niet zo zwaar, dus dat zou elkaar op moeten heffen.
 • arjant2: Een compleet systeem hier naartoe verzenden kon nog wel eens problemen geven met de douane. En ik kan je vertellen dat die niet mis zijn met import duties!!! 30-50% is normaal!
  Je zegt, 65 Euro een koopje voor verzenden? Tja, ik vind het heel veel geld! En wat zou het hebben gekost mét kast en monitor? Afgezien van het risico dat de monitor beschadigd kan worden!!

  Obi-wan-kenobi: Tja, misschien had ik toch beter moeten uitkijken met die video card. Maar alla, hij kan er een tijd mee vooruit. Later zien we wel weer.
  Ik zie geen commentaar op de monitor!

  perloc
 • Ik zeg niet dat het weinig geld is, maar om al die onderdelen daar heen te verzenden vind ik het nog alles mee vallen. Het is tenslotte niet naast de deur.

  Wat verwacht je voor reacties over de monitor? Je bedoelt dat hij defect is? Ik zie daar geen vragen over. Of wil je nog tips voor een nieuwe?
 • Da's zo, maar een game-computer koop je zelden maar voor één game, beetje zonde aangezien je jezelf nu al een beperking oplegt voor huidige en toekomstige zwaardere games … en dat voor maar ietsje meer geld (in het eerdere advies had ik trouwens ook al gelinkt naar advies waar ook de HD6850 getipt werd).

  Maar goed, t.z.t. vervanging door een zwaardere videokaart kan natuurlijk ook, maar wel een dure aangelegenheid daar in het verre zuiden!
 • Mee eens, snap ook niet goed wat de bedoeling is van dit topic aangezien alles al aangeschaft is…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.