Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Oude laptop: harde schijf wissen?

Anoniem
Ger
3 antwoorden
 • Ik heb nog een oude Packard Bell laptop op zolder staan. Ooit had ik het idee dat het handig was om achter de hand te hebben, daarna kreeg ik het idee om hem ooit maar eens op te schonen en af te geven bij de vuilstort. En nu zijn we weer een jaar verder. :oops:

  Afgelopen week kreeg ik de ingeving om dat dan ook maar eens te [i:bd8ff04c73]doen[/i:bd8ff04c73]. Echter: het ding wil niet eens meer opstarten. De accu was 2 jaar terug al niets meer waard, maar op netstroom zou ik toch verwachten dat-ie in ieder geval *iets* doet. Hij geeft echter geen enkele respons meer bij het drukken op de powerknop.

  Dat kan me eigenlijk niets schelen, behalve dan dat ik het wel een prettig idee zou vinden om de harde schijf onleesbaar te maken. Er staat weliswaar niet veel zinnigs op volgens mij, maar ja: het is al 2 jaar geleden dat ik 'm überhaupt opgestart heb. Dus helemaal zeker ben ik daar niet van.
  Nu kan ik natuurlijk gaan voor de optie boormachine, maar ergens vind ik dat ook weer iets de radicaal. Ik heb vaak zat dingen gehoord over een magneet, maar werkt dat nu echt? Of is er nog een andere effectieve manier om dit te bereiken?
 • Met een magneet gaat het niet lukken, tenzij zo'n grote waarmee men metaalschroot (en auto's) optilt.
  Bij een gewone magneet is het magnetisch veld niet sterk genoeg.
  Dus doorboren, of er uithalen en een goed gemikte slag van de hamer geven
  . 8)
 • Misschien dat je een losse behuizing kan kopen waar je de HD in kan plaatsen. Die losse behuizingen zijn niet zo heel duur en dan heb je gelijk een externe HD.
  http://azerty.nl/36-4373/2-5-inch.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.