Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe Laptop kopen

Anoniem
Obi-wan-kenobi
4 antwoorden
 • Beste Computer! totaal,

  ten eerste zal ik me even voorstellen: Ik ben Sven Doldersum en ik ben 17 jaar.

  Ik heb een vraag voor de mensen op dit forum, en ik ga er van uit dat de mensen op dit forum wel weten waar ze over praten, dus dan kan ik advies meenemen.

  Zoals de titel al suggereerd wil ik een nieuwe laptop kopen ter vervanging van mijn 10 jaar oude PC. De hoofdreden hiervoor is dat ik volgend jaar aan mijn studie begin, en ik mijn pc niet meer vertrouw, want hij heeft me al een paar keer in de steek gelaten door kapot te gaan. Ik wil daarom een degelijke laptop kopen, en aangezien ik die laptop niet elke dag mee hoef te nemen kan dit een desktopvervangende computer worden had ik ergens gelezen. Ik had een erg mooie HP laptop gezien met een i7 processor en 8gb werkgeheugen, wat dus eigenlijk aan mijn eisen voldoet voor een laptop waar ik in ieder geval mijn studie mee af kan maken. Maar toen ik mijn oom dit mededeelde zei hij dat ik een laptop van Dell moest kopen. Zelf ben ik niet echt een fan van Dell, want zulke computers hadden we op school ook en ze voelen erg 'plastic' aan, wat dus niet het geval zou zijn bij de HP met een aluminium covering of zoiets dergelijks, en van HP weet ik dat de computers degelijk zijn, en ik in ieder geval krijg wat ik wil, en dat ik er sowieso 5 jaar mee verder kan met een i7 processor en 8 gb werkgeheugen en 1 gb grafisch geheugen, maar de prijs is voor de nu al niet zo rijke ik redelijk hoog met een dikke 808 euro. De Dell daarentegen heeft ook een i7 processor en 1 gb grafisch geheugen, maar heeft 6 gb werkgeheugen en is 100 euro goedkoper.

  HP: HP Pavilion DV6-6B12ED (2 jaar pickup and return garantie)
  Dell: Dell Inspiron Q15R (1 jaar pickup and return garantie)

  Nu weet ik niet wat ik moet doen, want ik wil iets waar ik geen spijt van krijg. Ook kwam mijn oom met het idee om een goedkope laptop te kopen en dan een nieuwe PC, maar dat vind ik maar dubbelop. Het enige wat ik wil is gewoon een laptop waar ik mee vooruit kan en geen problemen mee zal krijgen. Ik heb op internet gezocht naar wat nou eigenlijk beter is, maar de meeste mensen zijn voor Dell omdat ze die zelf hebben en bij HP idem dito.

  Mijn vraag is dus: Wat kan ik beter doen? Een HP die 100 euro duurder is maar wel 2 gb meer werkgeheugen heeft dan de Dell, of de Dell die naar mijns inziens toch wat onvriendelijker lijkt doordat het via internet gaat en dat er maar 1 jaar garantie op zit. Ik wil gewoon mijn schoolwerk kunnen doen, veel browsen en graag een keer gta IV kunnen spelen.

  Alvast bedankt voor de reacties
 • Er zijn nog wel andere interessante laptops waaruit je zou kunnen kiezen, bijv. deze Medion of Asus, allebei met Core i7-2670QM processor en GeForcxe GT555M videochip:
  http://tweakers.net/pricewatch/compare/496/301458;305061

  Daar draait een spel als GTA IV ook goed op. Let ook op de resolutie van het beeldscherm, deze hebben allebei ook een Full HD scherm (1920x1080 pixels).
 • [quote:b8fedf8a14="Obi-wan-kenobi"]Er zijn nog wel andere interessante laptops waaruit je zou kunnen kiezen, bijv. deze Medion of Asus, allebei met Core i7-2670QM processor en GeForcxe GT555M videochip:
  http://tweakers.net/pricewatch/compare/496/301458;305061

  Daar draait een spel als GTA IV ook goed op. Let ook op de resolutie van het beeldscherm, deze hebben allebei ook een Full HD scherm (1920x1080 pixels).[/quote:b8fedf8a14]

  Ah okee, ik zat eerst ook aan een Medion te denken inderdaad, maar ik werd al gauw uit die gedachte gehaald door mijn vader die niet wilde dat ik een MEdion computer ging kopen. En aangezien ik 400 euro te besteden aan een laptop krijg voor het behalen van mijn diploma lijkt het me niet slim om dan een Medion te doen. En wat een Asus betreft heb ik daar wel vertrouwen in, maar is 4gb werkgeheugen nog wel te doen in bijvoorbeeld 2 jaar?
 • Ja hoor, tenzij je bv autocad of zulke idioot zware programma's gaat draaien.
  Meeste software die echt heel vveel van geheugen en processors vragen zijn bv zware spellen, genoemde autocad en bv renderen van foto's.
  Ik weet niet wat voor studie je gaat doen, maar Office kan niet eens meer als 4 GB gebruiken, Windows sporadisch, zelfs 64 bit uitvoering gebruikt bij mij met enkel win7 en word open nog geen 2Gb aan memory…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.